22.9 C
București
duminică, martie 31, 2024

Fructe si legume de sezon in decembrie pentru un stil de viata sanatos

Sezonul rece aduce cu el o gama variata de fructe si legume delicioase, bogate in nutrienti esentiali. In luna decembrie, chiar daca temperaturile scad, piata este plina de optiuni sanatoase pentru a va mentine echilibrul nutritional. Descoperiti o varietate de alegeri gustoase si pline de vitamine pentru a va bucura de o alimentatie echilibrata si sanatoasa in timpul sezonului festiv.

Multi cred ca odata cu venirea vremii reci, toate fructele si legumele proaspete dispar, dar trebuie sa stii ca inca exista o gama larga pentru a  ne mentine papilele gustative fericite in timpul sezonului de iarna. In plus, fructele si legumele de vreme rece sunt cunoscute pentru ca sunt rezistente, dar si pentru beneficiile lor pentru sanatate.

Fructe de sezon:

1. Portocale si grapefruit:

Bogate in vitamina C, aceste fructe citrice sunt esentiale pentru sustinerea sistemului imunitar in sezonul rece. Ele adauga o nota racoritoare si sanatoasa in dietele noastre zilnice.

2. Mere:

Disponibile in diverse soiuri, merele sunt o sursa excelenta de fibre si antioxidanti. Pot fi consumate ca gustare sau adaugate in diverse retete, cum ar fi placintele sau salatele de fructe.

3. Kiwi:

Cu un continut ridicat de vitamina C, fibre si antioxidanti, kiwi este o alegere excelenta pentru intarirea sistemului imunitar si mentinerea sanatatii pielii.

4. Rodie:

Acest fruct cu aspect unic este plin de seminte de un rosu-rubiniu, care sunt umplute cu nutrienti. Rodiile au un continut scazut de calorii si grasimi, dar bogate in fibre, vitamine si minerale si antioxidanti care ajuta la sanatatea inimii, sanatatea urinara, rezistenta la exercitii fizice si multe altele.

Legume de sezon:

1. Varza de Bruxelles:

O leguma delicioasa si sanatoasa, varza de Bruxelles este bogata in fibre, vitamina C si K. Aceasta poate fi gatita in diverse moduri, de la coapta la gatita sau adaugata in salate.

2. Morcovi:

Morcovii sunt plini de betacaroten, care este convertit in vitamina A in organism. Aceasta este esentiala pentru sanatatea vederii si a pielii. Morcovii pot fi consumati cruzi, taiati in bastonase sau adaugati in supe si tocanite.

3. Sfecla rosie:

O sursa excelenta de antioxidanti si nutrienti, sfecla rosie adauga o nota vibranta si sanatoasa in farfurie. Puteti consuma sfecla rosie sub forma de salata sau puteti gati sfecla in diverse retete.

4. Varza:

Aceasta leguma de iarna are un nivel ridicat de vitamina C, acid folic si fibre. Este sezoniera din ianuarie pana in martie. In plus, legumele crucifere au fost legate de reducerea riscului de boli de inima si cancer. O poti savura si in forma sa fermentata (varza murata).

Cum sa integrati fructele si legumele de sezon in dieta:

-Smoothie-uri sanatoase: Combinati fructele de sezon cu iaurt si gheata pentru a crea smoothie-uri sanatoase si revigorante.

-Salate pline de culoare: Adaugati legumele proaspete si fructele in salate pentru a crea un spectacol colorat si o explozie de nutrienti.

-Gustari sanatoase: Consumati mere, kiwi sau morcovi ca gustari sanatoase intre mese pentru a va mentine energizati.

-Retete calde si hranitoare: Adaugati varza de Bruxelles, morcovii si sfecla rosie in retetele dvs. preferate, cum ar fi supele sau tocanitele.

!!! Nu uitati ca alegand fructele si legumele de sezon in decembrie, va asigurati ca va hraniti corpul cu nutrientii de care are nevoie pentru a face fata cu vitalitate provocarilor sezonului rece. Asadar, faceti din aceste delicii de sezon o parte esentiala a stilului dumneavoastra de viata sanatos si bucurati-va de beneficiile pe termen lung ale unei alimentatii echilibrate.

Vezi si: Beneficiile nutritionale ale citricelor si fructelor de iarna. Bucura-te de gust si sanatate

Vezi si: Remedii de iarna cu brad si pin

Vezi si: Sfaturi numai bune de urmat in prag de iarna. Cum ne intarim imunitatea

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole