Flori care se seamana in februarie. Pentru cei care abia asteapta sa gradinareasca

Pentru cei care s-au mutat din oras si au o mica gradina de flori la curte, stiu ca in luna februarie incepe munca de gradinarit, iarna este pe sfarsite, iar primavara se va instala curand. Asadar, iata flori care se seamana in februarie pentru cei care asteapta acest moment, care aduce atatea roade si bucurii.

Flori care se seamana in februarie – lucrari mici in gradina si flori de semanat

Lucrarile care se executa in luna februarie nu sunt cele mai complicate, din contra, sunt usoare, rapide si foarte sanatoase pentru flori.

1 – Se indeparteaza, daca este cazul, zapada de pe plantele care sunt mereu verzi si daca lipsesc precipitatiile, atunci acestea trebuie udate.

2 – Daca aveti in gradina specii sensibile la razele soarelui, acestea trebuie protejate inca din luna februarie.

3 – Se curata toata gradina de flori de uscaturi si se indeparteaza lastarii afectati de inghet de pe plante si flori.

4 – Partile inghetate de pe plantele care sunt verzi pe tot timpul anului se indeparteaza.

5 – Se planteaza in gradina butasii din ghivece.

6 – Plantele mai rezistente pot sa fie puse afara deja, se inmultesc plantele perene verzi. Daca se anunta vreme mai rece, plantele scoase afara se protejeaza cu material textil pana incepe sa fie mai cald.

7 – Tot acum se cumpara ghivece noi, se sterilizeaza cele vechi, se face aprovizionarea de primavara cu compost cu bulbi.

8 – Este timpul ca trandafirii cataratori sa fie tunsi.

9 – Se seamana rasaduri de petunii si panselute.

10 – Acum se planteaza crinii de toamna si cerceii-doamnei.

11 – Se incepe plantatul bulbilor de gladiole si tuberoze pentru obtinerea de flori timpurii.

Flori care se seamana in februarie – aveti mare grija de pamant, pentur plante si flori sanatoase in primavara

12 – Daca vreti sa obtineti inflorire timpurie la trandafiri, lalele si bujori, se monteaza acum adaposturi din polietilena.

13 – Se face sadirea semintelor florilor preferate in interior pentru a putea fi usor plantate la primavara.

14 – Ingrasamantul pentru plante este absolut necesar in aceasta perioada. Tot acum se fertilizeaza flori precum azaleele, plantelor vesnic verzi, cameliilor si plantelor perene. Ingrasamantul imbunatateste solul, iar un sol fertil incurajeaza cresterea si dezvoltarea plantelor. Plantele se vor umple de flori si vor avea frunze sanatoase

15 – Recipientele in care plantam semintele sunt foarte importante. Daca sunt de dimensiuni mici sunt mai usor de gestionat, intr-o prima faza. Solul este si el important pentru ca daca veti folosi unul care retine multa umiditate semintele risca sa putrezeasca.

16 – Dupa repicare, cand plantele incep sa se dezvolte in ritm accelerat, puteti sa pregatiti locul final din gradina unde le veti muta. Mutarea in gradina se face atunci cand stii ca nu mai exista sansa reinghetului.

Remedii utile pentru tonifierea organismului primavara

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...