13.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Remedii utile pentru tonifierea organismului primavara

Tonifierea organismului primavara. Pe timp de iarna, organismul nostru a fost privat de doza optima de lumina solara si verdeturi proaspete, de aceea simtim ca energia ne-a cam scazut. Tocmai din acest motiv, acum este perioada optima pentru a-ti incarca bateriile.

Specialistii recomanda sa se tina de doua ori pe an (primavara si toamna) cate o cura cu una dintre remediile de mai jos pentru tonifierea intregului organism.

Remedii utile pentru tonifierea organismului primavara cu CATINA

Un organism sanatos inseamna un sistem imunitar puternic, iar conform cercetarilor efectuate din ultimii ani, s-a dovedit faptul ca micile bobite de catina au cel mai bogat continut chimic din intreaga lume.

Siropul de catina alunga oboseala, creste imunitatea la bolile care apar la trecerea dintre anotimpuri (guturai si gripa) si grabeste vindecarea. De asemenea, consumul de catina aduce si un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimuleaza pofta de mancare si te reface cand esti in convalescenta. Se face o cura cu sirop de catina, cate o ceasca pe zi, pe stomacul gol.

Remedii utile pentru tonifierea organismului primavara cu MACESE

Macesele sunt cu siguranta cele mai eficiente calmante ale omului. Ele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si reprezinta o reala protectie in fata microbilor si a virusilor. In terapia naturista, macesele se folosesc ca tonic vitaminizant, avand proprietatea de a intari organismul. Totodata, datorita vitaminei P, preparatele de macese mentin permeabilitatea si frgilitatea vaselor capilare, normalizand circulatia sangelui.

Se recomanda pulberea de macese (se macina pulpa maceselor, fara se­minte, uscata bine si se administreaza cate o jumatate de lingu­rita, de 3 ori pe zi, dupa fiecare masa, ca atare sau amestecată cu miere sau suc na­tural), tinctura (cate 30 de picaturi, de 2 ori pe zi, amestecate in putina apa/ceai) sau vinul de macese (cate 1-2 linguri pe zi).

Remedii utile pentru tonifierea organismului primavara cu MUGURI DE PLOP

S-a constatat ca mugurii au proprietati tonice, diaforetice, antiseptice, antimicotice, astringente, cicatrizante, epitelizante, antiinflamatoare, calmante, analgezice, expectorante si diuretice.

Mugurii de plop negru, numiţi şi propolis vegetal – se recoltează de când încep să se formeze şi până la desfacerea lor (sfârşitul lunii februarie – începutul lunii aprilie). Din muguri, se pot prepara ceai, tinctura si pulbere de muguri de plop.
Pulbere: se ia cate un varf de lin­gurita, cu putina miere, de 2 ori pe zi, dupa masa, timp de 1 luna.
-Ceai: 2 lingurite de muguri de plop negru se fierb timp de 5 minute, in 250 ml apa. Se lasa 5 minute la infuzat, dupa care de strecoara, se indulceste cu putina miere si se bea cat e cald.
Tinctura: se iau cate 30 de pica­turi, de 2 ori pe zi, amestecate in putina apa/ceai.

Remedii utile pentru tonifierea inimii cu LACRAMIOARE

Lacramioarele sunt folosite inca din Antichitate ca tonic cardiac. Atat frunzele, cat si florile sunt bogate in heterozide si saponozide si au proprietati cardiotonice. In plus, se constata actiuni diuretice, sedative, antispastice, hemolitice, coronarodilatatoare, usor purgative si revigorante.

Se folosesc partile aeriene ale plantei (frunze, tulpini si flori), recoltate inainte de inflorirea com­pleta a florilor. Se recomanda tinctura de lacramioare (se gaseste la plafar/magazine naturiste). Se administreaza cate 10 pi­caturi pe zi, 5 zile pe saptamana, cu 2 zile pauza, dupa care se reia tratamentul.

Remedii utile pentru tonifierea inimii cu PADUCEL

Se crede ca fructul de paducel este cel mai bun tonic cardiac descoperit vreodata. Este inofensiv si nu are efecte secundare, nu este contraindicat in nicio afectiune cardica, decat acolo unde este nevoie de altfel de interventii. Medicina moderna foloseste extractul din fructe de paducel pentru a trata hipertensiunea, hipotensiunea, bataile de inima prea rapide sau prea lente, bolile valvelor cardiace, anghina, inflamarea miocardului, acumularea de fluide si arterioscleroza.

In scopuri terapeutice se pot folosi si frunzele sau florile, dar fructele sunt cele mai bogate in prin­cipii active, deci cele mai indicate.

-Pulbere: se ia cate un varf de cutit, de 2 ori pe zi.
-Decoct: se bea cate o ceasca, de 2 ori pe zi.
-Tinctura: se iau cate 30 de picaturi, de 2 ori pe zi.
-Vin: se administreaza 1-2 linguri pe zi, dupa masa.

Remedii utile pentru tonifierea inimii cu TALPA GASTEI

Cercetarile facute in ultimii ani au aratat ca aceasta planta este una dintre cele mai bune „me­dicamente” cu actiune de re­ducere a tensiunii arteria­le. Totul se datoreaza substantelor active continute in frunzele acestei plante, intre care se dis­ting leonurina, stahidrina si cvercitolul, care actioneaza astfel: dilata vasele de sange, stimuleaza eliminarea surplusului de apa din corp, prin stimularea activitatii rinichilor si diminueaza vascozitatea sangelui. De asemenea, talpa gastei are efecte de prevenire a accidentelor vasculare, deoarece intaresc peretii vasculari. Se fac tratamente de lunga durata (2-3 luni), timp in care se administreaza cate 8 g pulbere sau cate 1,2 g extract de talpa-gastei zilnic.

Se folosesc partile inflorite ale plantei. Ajuta la cresterea tonicitatii muschiului inimii.
-Infuzie: se beau cate 3 cani pe zi.
-Tinctura: se iau cate 30 de pi­caturi, de 3 ori pe zi, ameste­cate intr-o cana de ceai si se bea dupa masa.
-Vin: se administreaza 1-2 lin­guri pe zi, dupa masa.

Cititi si:

4 plante medicinale care ajuta la tonifierea ficatului

Portocalul amar – Beneficii mai putin stiute pentru sanatate

Ce muschi antreneaza urcatul scarilor si cate calorii te ajuta sa pierzi

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole