1.6 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Floarea de soc. Ce trebuie sa stii despre beneficiile ei

Ne aflam in plin sezon al florilor de soc. Parfumata si medicinala, aceasta planta este aproape la tot pasul si a ajutat oamenii sa se vindece de milenii, incantandu-ne atat, nasul, cat si papilele gustative. Floarea de soc a fost folosita in medicina traditionala in intreaga lume datorita proprietatilor sale antiseptice si antiinflamatorii. Cele mai frecvente utilizari fiind pentru raceli si gripa, infectii ale sinusurilor si alte tulburari respiratorii.

Florile de soc emana un parfum dulce de vara si se spune despre ele ca reusesc sa ofere un sentiment de tinerete, vigoare si puterea interioara.

Ca stimulator imunitar, ceaiul preparat din floare de soc ofera o usurare linistitoare in raceala acuta.

Totodata, studiile din 2006 au aratat ca un extract din planta s-a dovedit a fi eficient impotriva tulpinii H5N1 a gripei aviare.

Pe langa proprietatile antiseptice si antiinflamatorii, florile de soc au si proprietati diuretice si laxative, fiind de ajutor in ameliorarea constipatiei, dar si proprietati antibacteriene si antivirale, ajutand la atenuarea unor alergii si la stimularea functionarii sistemului imunitar. Totodata, floarea de soc reduce nivelul zaharului din sange, foarte asemanator cu modul in care functioneaza insulina. Extern, preparatele din flori de soc pot ajuta la reducerea durerii si umflarea articulatiilor si este folosita pentru a opri sangerarea.

Unele cercetari au aratat ca extractul din floare de soc a fost eficient in uciderea multor agenti patogeni comuni din spital, inclusiv Staphylococcus aureus rezistent la meticilina. Acest studiu a oferit dovezi stiintifice ale proprietatilor antibacteriene ale florii de soc impotriva majoritatii bacteriilor Gram negative si Gram pozitive testate. Totodata, studii ulterioare au aratat si potentialul pentru beneficii antivirale si antiinflamatorii.

Vezi si: Unguent din flori de soc – Reteta eficienta care te scapa de crapaturi si piele uscata

Floarea de soc – Mod de preparare si administrare

Exista suplimente din flori de soc, disponibile singure sau in combinatie cu alte plante medicinale. Acestea pot fi gasite sub forma de flori uscate si taiate, in pliculete de ceai, in tincturi si concentrate, precum si in pastile si capsule.

In timp ce floarea de soc este sigura pentru consum, trebuie sa stii ca frunzele, crengutele si radacinile sunt toxice si pot duce la acumularea de cianuri otravitoare in organism.

Vezi si: Curd din flori de soc – Reteta

Atentionari!!!

O doza prea mare poate provoca tulburari gastrointestinale (greata si diaree).

Pentru ca floarea de soc poate scadea nivelul zaharului din sange, utilizarea de catre diabetici ar trebui monitorizata.

Evita utilizarea ei inainte si imediat dupa o interventie chirurgicala.  

Vezi si: Fructele de soc, cel mai bun elixir cu actiune detoxifianta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole