18.5 C
București
marți, aprilie 2, 2024

Fasole verde. Proprietati si beneficii

Fasole verde este originara continentului american, fiind adusa de catre spanioli in secolul al XVI-lea in Europa. Aceste pastai verzi aduc numeroase beneficii organismului nostru, putand fi consumate si preparate in diverse moduri.

Fasole verde – Proprietati

Culoarea verde a acestei legume este data de continutul mare de clorofila (cu actiune depurativa, antitoxica).

In primul rand, trebuie sa stii ca cea mai buna proprietate a acestei legume este abundența fibrelor, o proteină care este bine absorbită de organism și carbohidrații complexi. De exemplu, fibrele vegetale, care intră în sistemul digestiv, elimină reziduurile alimentare și alte substanțe dăunătoare organismului. Totodata, cu un conținut caloric mic, fasolee verde satisface bine foamea, fără a supraîncărca corpul cu grăsimi, dar oferind tot ceea ce este necesar pentru viață.

Principalii sai constituenti sunt: vitaminele A, B, C; inozita, mai ales in „fire”; saruri minerale (fosfor, siliciu, calciu); clorofila; hidrati de carbon si oligoelemente (nichel, cupru, cobalt).

Astfel, principalele proprietati ale pastailor de fasole verde sunt:

  • Reconstituent, stimulent nervos
  • Diuretic
  • Depurativ
  • Antiinfectios
  • Tonic hepatic si al pancreasului

Fasole verde – Beneficii/Indicatii terapeutice

Indicatii terapeutice:

  • Convalescente, crestere, surmenaj
  • Litiaza renala
  • Oligurii
  • Albuminurie
  • Reumatism, guta
  • Diabet
  • Carente

Fasolea verde are un efect tonic de restabilire, stimuland digestia si curatarea intestinului.

Fasolea verde are actiune antiinflamatorie si antivirala, utilizata de medici in profilaxia si tratamentul bolilor inflamatorii. Totodata, includerea ei in dieta zilnica ajuta la refacerea mai rapida a bolilor virale sezoniere si mai multor probleme de piele.

Fasolea verde este benefica in hipertensiune arteriala, ateroscleroza, riscul aparitiei altor afectiuni ale sferei cardiovasculare. Astfel, consumand-o cat mai des, previi atacurile de inima si accidentele vasculare cerebrale, aritmiile si anemia cu deficit de fier.

Trebuie sa stii ca fasolea verde este si un bun antioxidant natural. Aceste pastai reduc nivelul colesterolului, promoveaza regenerarea celulelor si impiedica imbatranirea.

Vezi si: Fasolea fluturilor, floarea care trateaza afectiunile intime la femei

Ce trebuie sa stii despre sucul de fasole verde (pastai):

Sucul este recomandat, cu precadere, diabeticilor. S-a demonstrat ca sucul de fasole verde, combinat cu cel de varza de Bruxelles, contine elemente ce asigura o secretie normala de insulina pentru organele digestive.

Iata cum se prepara:

Se aleg pastaile tinere, cu bobul inca neformat, deoarece boabele sunt toxice, producand deranjamente stomacale, si se dau prin storcatorul de fructe. Diabeticii trebuie sa consume cel putin 1 litru de suc de fasole verde, combinat cu apa distilata, suc de morcov, de laptuca si de varza de Bruxelles.

In cazul celorlalte afectiuni, se recomanda 1 /2 pahar pe zi.

Vezi si: Pastaile de fasole galbena. Proprietati si beneficii

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole