1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Embolismul pulmonar – simptome si 5 pasi de prevenire sau tratare

Embolismul pulmonar este un blocaj in una din arterele pulmonare din plamani. In cele mai multe cazuri, este cauzata de cheaguri de sange care se deplaseaza la nivelul plamanilor din picioare sau, mai rar, din alte parti ale corpului. Simptomele embolismului pulmonar includ dificultati de respiratie, dureri toracice si febra excesiva, pentru a numi cateva.

In ceea ce priveste tratamentul embolismului pulmonar, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a inlatura cheagul. Cu toate acestea, deoarece cheagurile blocheaza fluxul sanguin la plamani, poate fi o conditie care pune viata in pericol. Astfel, metodele de prevenire a embolismului pulmonar sunt esentiale.

Simptomele embolismului pulmonar obisnuit includ:

-Dificultati de respiratie. Aceasta apare de obicei brusc si se potoleste cu efort.
-Dureri in piept. Acest lucru poate parea un infarct miocardic si durerea se poate agrava atunci cand respirati adanc, stati pe canapea, mancati, etc. -Durerea nu va trece daca faceti efort, dar nici nu va disparea cand va odihniti.
-Tuse. Poate produce sputa care este sangvina.

Alte simptome ale embolismului pulmonar pot include:

-Dureri sau umflaturi la picioare sau ambele
-Ameteala sau piele decolorata
-Febra
-Transpiratie excesiva
-Batai rapide sau neregulate ale inimii
-Ameteli

Embolismul pulmonar – Masuri de prevenire

Prevenirea embolismului pulmonar este esentiala pentru evitarea unei posibile situatii care pot pune viata in pericol. Utilizati aceste masuri preventive ca parte a unui plan de tratament pentru embolismul pulmonar:

1. Imbunatatiti-va dieta

Alimentatia sanatoasa este o parte importanta a prevenirii embolismului pulmonar. In timp ce vitamina K poate interfera cu medicamentele pentru subtierea sangelui, alimentele care contin vitamina pot face parte dintr-o dieta sanatoasa. Vorbiti mai intai cu medicul daca aveti o afectiune care se poate agrava de la prea multa vitamina K.

Alimentele bogate in vitamina K: legume cu frunze, legume non-amidonate, cum ar fi legume crucifere, avocado, cartofii dulci, uleiul de masline, fructele de padure si bananele.

In plus, este bine sa se consume o multime de alimente anticoagulante si alimente antiinflamatoare:

-Alimente cu vitamina E si vitamina D: de exemplu, fructe, legume, oua si anumite tipuri de ciuperci
-Condimente si ierburi, cum ar fi usturoiul, turmericul, oregano, ardei iute si ghimbir
-Cacao pura / ciocolata intunecata
-Fructe cum ar fi papaya, fructe de padure si ananas
-Miere naturala
-Otet de mere
-Ceai verde

Surse sanatoase de proteine, cum ar fi fasole, legume, nuci, seminte
Stati hidratati. Beti multa apa curata si alte lichide hidratante, cum ar fi ceaiurile din plante. Evitati zaharul si stati departe de prea mult alcool sau cofeina.

2. Ramaneti activ

Incercati sa mentineti tensiunea arteriala la un nivel sanatos prin activitati cum ar fi alergatul sau ciclismul sisa asociati cu o antrenament scurt cardio.

3. Mentinerea unei greutati sanatoase

O parte a prevenirii embolismului pulmonar daca sunteti vizati, este de a va mentine greutatea sub control. Scaderea greutatii determina scaderea presiunii asupra inimii, precum si asupra celorlalte organe si vase sanguine vitale. Asigurati-va ca va mentineti un stil de viata activ pe masura ce imbatraniti. Mai mult, gasiti modalitati de reducere a stresului si de limitare a consumului de alcool.

4. Verificati medicamentele

Anumite medicamente sunt legate de incidenta mai mare a embolismului pulmonar. Aceste medicamente includ pilule contraceptive, medicamente de substitutie hormonala si medicamente pentru tensiunea arteriala. Mai mult, medicamentele utilizate in tratamentul cancerului sau pentru gestionarea tulburarilor autoimune ar putea interfera cu coagularea sangelui.

5. Luati masuri de precautie pentru scaderea factorilor de risc

Exista anumiti factori de risc in ceea ce priveste incidentele de embolism pulmonar. Iata cativa factori de risc:

Varsta de peste 40 de ani, persoane suferinde de fractura a extremitatilor inferioare
-Suferinzi de o leziune a capului
-Recuperarea dupa rani venoase

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Isopul, remediul natural de nadejde in tratarea bolilor de plamani

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole