5.7 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Efectele ceaiului de musetel

Egiptenii venerau florile de musetel (Matricaria chamomilla), datorita puterii sale deosebite impotriva febrelor, mai ales in crizele recurente de malarie. Denumit si medicul plantelor, musetelul contribuie enorm la sanatatea unei gradini. Astfel ca, daca o planta se imbolnaveste, prezenta florilor de musetel in noua din zece cazuri o va insanatosi.

Așadar, cei care au gradini prospere stiu ca firele de musetel raspandite prin ele sunt o binecuvantare.

Ceaiul de musetel are efecte dintre cele mai benefice si uimitoare pentru organismul uman:

  • Principalul leac pentru arsuri gastrice si deranjamente la stomac
  • Trateaza afectiunile digestive, inclusiv ulcerele, deoarece combina proprietati antiseptice, antiinflamatorii, antispasmodice si calmante pentru stomac
  • Este cunoscut ca un bun solvent pentru calcurii biliari
  • Este deosebit de valoros pentru tratarea diverticulitei, actiunea sa antiinflamatorie calmand intregul sistem digestiv
  • Ceaiul de musetele este recomandat copiilor pentru viermisorii intestinali
  • Calmeaza durerile menstruatiei
  • Se da in tratamentul nevralgiilor faciale si migrenelor
  • Trateaza crampele intestinale si colicii
  • Pentru afectiunile nervoase si isterice la femei se bea ceai de musetel
  • Remediu natural cel mai bun impotriva cosmarurilor

Principiile sale active sunt un ulei volatil, acidul anthemic (principiul amar), acidul tannic si o glicosida. Prin fierbere uleiul de disipeaza, de aceea ceaiul de musetel trebuie sa fie pregatit intr-un vas acoperit pentru a nu lasa sa scape aburii, valoarea medicinala a musetelului scazand drastic cu cea mai mica evaporare. Florile se lasa la asezat in infuzie cel putin 10 minute inainte de a fi strecurate.

De asemenea, ceaiul de musetel se foloseste cu succes in comprese si prisnite pentru umflaturi externe, dureri inflamatorii, nevralgii, fiind un deosebit de bun tratament pentru reducerea umflaturilor faciale cauzate de abcese. Prisnitele sunt pungi umplute cu flori de musetel afanate, care se cufunda in apa fiarta inainte de a fi aplicate. Puterile antiseptice ale florilor de musetel sunt de 120 de ori mai mari decat ale apei de mare.

Scufundarea zonelor taiate cu cutitul, arse sau oparite intr-o infuzie calda de musetel face minuni. Se pun 3-4 lingurite de flori de musetel in apa si se lasa la fiert timp de 25-30 de minute, se lasa sa se raceasca si se scufunda zona afectata.

Infuzia din 30 de grame de flori de musetel si jumatate de litru de apa clocotita, luata in doze de la o lingura pana la o cana este un remediu excelent pentru nevralgii, migrene, stari de agitatie.

Fiind un membru al familiei ruginei (Senecio jcobaea) exista posibilitatea ca cei care sufera de guturai si consuma ceai de musetel, acesta sa declanseze o reactie alergica. Reactiile de tip histaminic sunt totusi destul de rare.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Ceaiuri indicate si contraindicate in sarcina
Ceaiul bebelusului. Pro sau contra
Ceaiul de echinaceea. Antibioticul natural contra infectiilor

Uleiul de musetel. Cum se prepara si ce efecte terapeutice are

Sanatate din natura cu flori de galbenele si musetel

Crema cu musetel. Cum sa o prepari singur acasa si ce beneficii are pentru piele

5 masti bio cu flori de musetel pentru infrumusetarea tenului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

4 COMENTARII

  1. […] In cazul bolilor aparatului digestiv (gastro-enterite, colite, diaree, colon iritabil), se recomanda administrarea a 3 cani cu ceai pe zi. Acesta se prepara din 1-2 lingurite de frunze la o cesca cu apa clocotita. De asemenea, se poate administra si tinctura din frunze de mur, cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai de musetel. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole