9.8 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Echinaceea, antibioticul miraculos al naturii. Afla remedii naturiste si precautii

Echinaceea a fost folosita de mult timp de indienii nativi americani pentru a combate infectiile, inclusiv racelile, tusea si gripa. Ceaiul de echinaceea este luat pentru a preveni aparitia racelii si a gripei, sau pentru a diminua severitatea simptomelor sale si pentru a grabi recuperarea. Iata de ce este un antibiotic miraculos al naturii.

Echinaceea vindeca afectiunile cailor respiratorii superioare

Efectul puternic al plantei medicinale pentru sistemul imunitar si proprietatile antiinflamatorii sunt cele mai bune combinatii pentru tratarea problemelor cailor respiratorii superioare, cum ar fi tuse, dureri in gat gripa si alte raceli comune.

Frunzele de echinaceea ajuta la stimularea sistemului imunitar si, de asemenea, ajuta la tratarea infectiilor tractului urinar. Proprietatile anti-inflamatorii ale plantei au un efect puternic pentru a scapa de histamina (proteina care provoaca inflamatie).

Oamenii considera echinaceea ca fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru vindecarea frigului. Uleiul esential are proprietati antivirale si antiinflamatoare care pot impiedica organismul sa previna frigul.

Cercetarile au aratat ca persoanele care sufera de frig si care au luat echinaceea se vindeca mai repede decat cele care nu. Anumite doze de echinaceea dau o mare influenta sistemului imunitar si scad sansa de a racii cu 58%. De aceea, oamenii cred ca aceasta poate spori functia sistemului imunitar.

Frunzele pot vindeca aproape toate durerile care apar in organism. Acest beneficiu a fost folosit de comunitatea indiana nativa din America de mult. Ajuta la vindecarea durerilor de stomac, a durerilor abdominale, a pieptului si a altor tipuri de durere. Vezi si: Antibioticul natural care trateaza problemele respiratorii si nu numai

Inflamatia este cauza anumitor boli care apar in corpul uman. Planta are proprietati antiinflamatorii care ajuta la reducerea si vindecarea inflamatiilor care pot deveni daunatoare. Cercetarile efectuate de Universitatea din Columbia Britanica au raportat ca un consum regulat de echinaceea poate inversa si usura in mod eficient diferite tipuri de inflamatii.

Alcalinamidele si alte proprietati fitochimice gasite in frunza de echinaceea are un efect deosebit in procesul de vindecare. Acesta fixeaza regenerarea celulelor in special in tesutul pielii.

Se iau suplimente cu echinaceea, nu mai mult de 20 mg, pentru a ajuta la ameliorarea si calmarea stresului, depresiei si anxietatii. Acest beneficiu poate fi oferit de uleiul volatil si fitochimicul aromatic care calmeaza nervii.

Echinaceea este cunoscuta si ca un laxativ bun, care ajuta la promovarea unui sistem de digestie sanatos. Aceasta poate fi folosita ca ameliorare naturala pentru constipatie, deoarece are un efect calmant asupra tractului digestiv. Beti o ceasca de ceai de echinaceea pentru a scapa de senzatia neplacuta de prea plin.

Previne cancerul si vindeca durerile de cap

Cercetarile efectuate de National Institutes of Health (NIH) au afirmat ca echinaceea contine fitochimice care au o valoare potentiala in combaterea tumorii. Acest fitochimic din planta nu se gaseste inca in alte tipuri de plante.

Luati suplimente cu echinaceea, este una dintre cele mai bune optiuni daca suferiti de dureri de cap. Alchilamidele prezente in aceasta au un ulei volatil care va poate relaxa si calma nervii, in special nervul creierului. De asemenea, calmeaza activitatea vaselor de sange in zona creierului, astfel incat durerea va fi redusa.

Doctorul Armando González Stuart a scris despre echinaceea ca este excelenta pentru afectiunile pielii. Ea a fost folosita de unele triburi indiene native pentru a trata psoriazisul, infectii ale pielii, eczeme si pentru a vindeca ranile de pe piele.

Rabia poate fi tratata naturist, iar echinaceea este unul dintre putinele remedii naturale pentru boala. Rabia este o inflamatie acuta care apare in creierul uman cauzata de virusul rabiei. Echinaceea este unul dintre remediile care pot fi utilizate pentru tratarea acestei boli si reducerea simptomelor.

La fel ca si tuberculoza, meningita sau inflamatia meningelor cerebrale umane este cauzata de infectia cu meningita tuberculoasa bacteriana. Utilizarea echinaceei in mod regulat si cu prescriptia medicului poate ajuta in tratarea infectiei cu meningita.

Intepatura animalelor poate fi enervanta. Poate provoca inflamatii pe piele. Frunzele de echinaceea are proprietati antiinflamatorii care pot fi utilizate pentru a trata rana cauzata de intepatura animalelor. Chiar si tribul indian foloseste echinacea pentru a trata muscaturile otravitoare de sarpe si insecte.

Pe baza raportului OMS, holera este o boala diareica acuta care poate ucide pe cineva care ramane netratat in cateva ore. Holera poate fi tratata prin extract de echinaceea, deoarece are un efect in echilibrarea fluidelor din corp.

Tuberculoza este o boala care cauzeaza infectia cu Mycobacterium tuberculosis si provoaca leziuni hepatice. Luand in mod regulat suplimente cu echinaceea se presupune ca poate vindeca infectia bacteriilor si vindeca simptomele tuberculozei.

Alte utilizari traditionale si beneficii ale echinaceei

  • Are capacitatea de a creste rezistenta organismului la infectiile bacteriene si virale prin stimularea sistemului imunitar.
  • Este antibiotic si ajuta la ameliorarea alergiilor.
  • Planta are un efect stimulator general asupra sistemului imunitar si este utilizata pe scara larga in tratamentele moderne pe baza de plante.
  • In Germania, peste 200 de preparate farmaceutice sunt fabricate din echinaceea.
  • Radacinile si intreaga planta sunt considerate deosebit de benefice in tratamentul ranilor, arsurilor etc. si care poseda activitate asemanatoare cortizonului si este antibacterian.
  • Planta a fost folosita de indienii nord-americani ca aplicatie universala pentru a trata muscaturile si intepaturile tuturor tipurilor de insecte.
  • O infuzie a plantei a fost folosita si pentru tratarea muscaturilor de sarpe.
  • Radacina este adaptogena, alterativa, antiseptica, depurativa, digestiva, sialagoga.
  • Planta a fost folosita ca diaforetica.
  • Monografiile Comisiei Europene E, un ghid terapeutic pentru medicina pe baza de plante, aproba echinaceea pentru raceala obisnuita, tuse si bronsita, febra si raceala, infectii ale tractului urinar, inflamatii ale gurii si faringelui, cresterea rezistentei la infectii, rani si arsuri.
  • Echinaceea creste rezistenta corporala la infectie si este utilizata pentru furuncule, erizipel, septicemie, cancer, sifilis si alte impuritati ale sangelui.
  • Ca injectie, extractul a fost utilizat pentru hemoroizi si o tinctura de radacina proaspata a fost gasita benefica in difterie si febra putrida.

Precautii

  • Dozele mari de peste 1000 mg pot provoca ameteli, greata si alergie.
  • De asemenea, se raporteaza ca echinaceea poate provoca mai multe probleme de sanatate, cum ar fi gura uscata, febra, dureri musculare, dureri in gat, dureri de stomac, dezorientare, febra, insomnie si chiar varsaturi.
  • Se recomanda utilizarea plantei timp de 10-14 zile, urmata de o scurta pauza.
  • Femeile gravide nu ar trebui sa ia in considerare administrarea de echinaceea, deoarece poate provoca defecte ale tubului neural la copil si unele tulburari in timpul sarcinii.
  • Daca sunteti alergici la o alta planta din aceeasi familie, cum ar fi planta de ambrozie, atunci aveti sanse sa dezvoltati unele reactii adverse in timp ce utilizati radacina de Echinacea Angustifolia.
  • Utilizati cu precautie la persoanele care sufera de boli de inima
  • Echinaceea poate provoca batai cardiace anormale sau neregulate.
  • Utilizati cu precautie la persoanele care au tulburari ale pielii. Planta poate provoca senzatii de arsura, urticarie, mancarime, eruptii cutanate si roseata a pielii.
  • Utilizati cu precautie la copiii care au raceli. Poate creste riscul de infectie a urechii.
  • Echinaceea utilizata pe termen lung poate determina reducerea numarului de celule albe din sange. De asemenea, poate provoca o tulburare a sangelui in care se formeaza cheaguri de sange in vasele de sange mici, ducand la un numar scazut de trombocite.
  • Evitati utilizarea in combinatie cu anestezie.
  • Evitati utilizarea la persoanele care se pregatesc sa fie supuse unei interventii chirurgicale de transplant.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole