Dulciuri cu dovleac pentru intarirea sistemului imunitar

Dulciuri-cu-dovleac-pentru-intarirea-sistemului-imunitar

Dulciuri cu dovleac. Dovleacul ofera diverse beneficii sanatatii, impreuna cu consumul sau. Promoveaza sanatatea inimii, somnul, sanatatea prostatei si ofera diferite beneficii antioxidante. Imbunatateste si starea de spirit, vederea. De asemenea, face pielea sa para mai tanara.

O cantitate adecvata de vitamina A este esentiala pentru buna functionare a functiilor imune, deoarece vitamina A ajuta la reglarea genelor implicate in raspunsurile imune. Este necesar pentru a contracara bolile autoimune, cancerul, racelile comune si gripa. Beta-carotenul imbunatateste, de asemenea, sistemul imunitar care ajuta la eliminarea bolilor cronice.

Studiile au aratat ca acei copii care consuma suplimente de vitamina A au prezentat riscuri reduse de a dezvolta afectiuni precum diareea si malarie. Astfel, suplimentele de vitamina A sunt utile pentru tratarea acestor probleme medicale la copii.

Cercetarile efectuate asupra functiei creierului, arata ca terapia cu cupru pentru tulburarile neurodegenerative, cum ar fi Parkinson sau boala Alzheimer, a fost pozitiva. Cercetarile au aratat ca deficienta de cupru poate creste sansele afectarii functiei creierului si a declinului cognitiv legat de varsta. Vezi si: Dulciuri sanatoase facute in casa. Cum si cand sa manaci dulce

Cuprul si fierul sunt esentiale pentru sinteza globulelor rosii si a hemoglobinei. Cuprul ajuta la absorbtia fierului dintr-un tract intestinal si elibereaza fierul pentru a fi eliberat in ficat unde este depozitat. Fierul ajuta la crearea celulelor rosii din sange. Datorita deficitului de cupru, nivelul fierului scade, reprezentand una din cauzele anemiei. Simptomele anemiei sunt durerile musculare, oboseala, afectarea functiei creierului si problemele digestive.

Vitamina B2 ajuta la combaterea durerilor de cap dureroase cauzate in timpul migrenei. Medicii recomanda riboflavina in doze mari pentru a trata durerile de cap sau atacurile de migrena. Suplimentele de riboflavina ajuta la reducerea frecventei migrenei, reduc simptomele acesteia, precum si durerea in timpul migrenei si, de asemenea, scurteaza durata migrenei.

Dulciuri cu dovleac – Placinta de dovleac ca la bunica

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 de grame de faina;
  • 40 de ml de ulei;
  • 200 de ml de apa calda;
  • 1 ou;
  • 1 lingura de otet;
  • jumatate lingurita de sare;
  • 200-300 de ml de ulei pentru prepararea si prelucrarea foilor de placinta.

Ingrediente pentru umplutura cu dovleac:

  • 1,2 kg de dovleac ras;
  • 150 de grame de zahar;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara;
  • 70 de ml de ulei.

Mod de preparare: Dovleacul ras se pune intr-o oala la calit, impreuna cu uleiul si zaharul. Dupa ce se caleste bine, se lasa la racit cat timp se prelucreaza foile, dupa ce se amesteca si scortisoara cu dovleacul calit.

Intr-un lighean sau vas mare se pune faina, sarea si se adauga oul. Apa calda se amesteca cu uleiul si otetul si se toarna incet in aluat in timp ce se framanta si se formeaza. Aluatul se rupe in patru parti, care se ung frumos cu ulei.

Cu ajutorul unui facalet se intind frumos toate foile. Se foloseste ulei cat este nevoie pentru ca foile sa se prelucreze usor. Fiecare foaie se umple frumos cu umplutura de dovleac si se ruleaza cu grija, sa nu cumva sa se rupa. Pe o tava unsa cu ulei si faina sau pe care se pune o hartie de copt, se asaza cu atentie toate cele patru rulouri de placinta taranesti de dovleac.

Placinta se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Imediat cum se scot din cuptor, se ung cu unt deasupra si se presara zahar pudra.

Dovleac la cuptor

O reteta foarte simpla, extrem de sanatoasa si delicioasa, pe care atat adultii, cat si copiii o vor adora. Ca sa fie ca o prajitura, dovleacul copt se serveste cu miere si nucsoara sau scortisoara.

Se taie dovleacul spalat si uscat si se taie in felii ca de pepene. Se indeparteaza semintele, care se lasa la uscat si se pun in cuptor dupa-aceea. Se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt. Se adauga peste feliile de dovleac putin ulei si sare grunjoasa. Se lasa circa 30 de minute la cuptor, se scot, se servesc calde sau reci, sunt la fel de delicioase.

Briose cu dovleac

Ingrediente:

  • 300 de grame de faina
  • zahar dupa gust
  • 200 de grame de dovleac facut piure prin coacere
  • 25 ml de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml de lapte
  • 1 ou

Mod de preparare: Se amesteca separat ingredientele uscate si cele umede, apoi se toarna cele uscate incet peste ingredientele umede. Se poate folosi si mixerul. Compozitia rezultata se pune frumos in formele de briose, se lasa la cuptor intre 25 si 30 de minute sau pana se coc bine.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...