3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Dulceata din fructe de soc. Reteta

Dulceata din fructe de soc. Se pare ca socul este cea mai veche planta cultivata de om si de peste 4000 de ani, oamenii s-au bazat pe puterile lui miraculoase in tratamentul a numeroase afectiuni. Cu totii stim cat de benefice si aromate sunt florile de soc, insa putini stiu ca si fructele de soc au calitati exceptionale.

Fructele de soc sunt considerate unele dintre cele mai puternice detoxifiante cunoscute in fitoterapie, concepute in vederea corectarii consecintelor unui stil de viata nesanatos. Aceste bobite mici de soc sunt excelente; ele contin, printre altele: proteine, potasiu, vitamina C si vitamina A. De aceea, noi ne-am gandit sa va aratam o reteta de dulceara din fructe de soc, o delicatete, buna pentru oaspeti dragi si nu numai.

Dulceata din fructe de soc – Reteta

Ingrediente:

-1 kg fructe coapte

-1 kg zahar

-zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Pentru inceput, se aleg fructele coapte, indepartandu-le pe cele verzi si uscate. Apoi, se spala cu grija si se strecoara (printr-o sită mai deasa).

Intr-un vas incapator, se pune, alternativ, un strat de fructe si un strat de zahar si se lasa la rece pana a doua zi.

Peste compozitie, sSe stoarce zeama de lamaie si apoi se pune vasul la foc mic, timp de 15 minute, pana se topeste tot zaharul. Dupa topirea zaharului, se fierbe in continuare, la foc mai mare, dar nu mai mult de 30-40 minute.

Intre timp, se indeparteaza spuma si se pune dulceata fierbinte in borcanele incalzite in prealabil.

Dupa ce a prins o pojghita deasupra, se pot pune capacele peste borcane si se tin in camara, ferit de razele soarelui.

Sfat:

-Trebuie sa stii ca aceasta compozitie nu se amesteca, deoarece risti sa sfarami bobitele de soc si atunci dulceata isi va pierde din aspectul estetic.

-Pentru a-ti da seama ca siropul s-a legat, se face in felul urmator: se ia o lingura de sirop si se asteapta sa se raceasca. Cu varful degetului se ia putin si se picura pe o farfurie. Daca picatura ramane ca o bobita, fara sa se imprastie, siropul este legat.

Pofta buna!

Vezi si:

Dulceata de trandafiri. Reteta simpla si delicioasa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole