Dosnica vânătă, o planta utilizata in afectiunile ginecologice

Dosnica vânătă

Dosnica vânătă (Clematis integrifolia) este o planta perena ierboasa, cu tulpini inalte de pana la 1 m, florile au o culoare mov-albastre, violete sau indigo, sunt mari, aplecate si in forma de clopot. Planta creste prin fanete umede, in lunci, la marginea padurilor, prin tufarisuri si infloreste din iunie pana in septembrie.

Pe langa frumusetea de care da dovada, planta are o deosebita importanta si in medicina naturista, fiind utilizata in afectiunile ginecologice:

  • dureri menstruale
  • hemoragii cauzate de menstruatie
  • eliminarea mirosului neplacut al secretiilor vaginale
  • chisturi ovariene

Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta uscata la o cana cu apa clocotita. Se consuma de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.

In cazul durerile provocate de chisturile ovariene se recomanda o baie calduta cu infuzie concentrata de dosnica vanata. Se iau trei maini pline cu frunze si flori si se fierb timp de 10 minute (planta uscata) sau 15 minute (planta verde). Se strecoara si se adauga in apa folosita pentru baie.

Vezi si:

Menstruatiile neregulate si leucoreea. Care sunt cele mai bune remedii naturiste contra acestor afectiuni ginecologice

Roiba, o planta cu efecte benefice in afectiunile renale si nu numai

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...