In urma cercetarilor din ultimii ani, s-a ajuns la concluzia ca printre cele mai frecvente probleme de sanatate ale romanilor se numara tulburarile digestive (ex. digestie dificila). O senzatie de greutate in stomac, dupa masa, sau o stare de somnolenta sunt printre primele semne ale unei digestii dificile.
Cauza poate fi o alimentatie prea grasa sau prea abundenta, mancatul rapid, alcoolul in exces, stresul si anxietatea, medicamentele antiinflamatorii, diverse boli (pietre ale veziculei biliare, hernie hiatala sau ulcer peptic), alergii alimentare, stil de viata sedentar sau un dezechilibru al acidului gastric sau al enzimelor digestive.
Daca digerati greu in mod cronic, consultati un medic: e posibil sa aveti o tulburare gastrica sau hepatica ce trebuie descoperita.
Homeopatia poate furniza remedii proprii fiecarui tip de tulburare: alimente dificil de digerat, senzatia de greutate, somnolenta etc.
De o maniera mai generala, in caz de digestie dificila puteti apela si la unul dintre tratamentele de mai jos, tratamente recomandate de dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.
Tratamente naturiste care te scapa de digestia dificila:
-Infuzie de busuioc (30 g frunze), cimbru (10 g frunze), cimbrisor (10 g frunze), anason stelat (30 g fructe). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Decoct de lemn dulce (60 g frunze) si veronica (100 g planta intreaga). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat alte 10 si apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Gelule (capsule gelatinoase) de izma sau salcie. Luati 2 gelule pe zi, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare. Gelulele se gasesc in magazinele naturiste/plafare.
-Ulei esential de scortisoara (2 picaturi), ulei esential de oregano (2 picaturi), ulei esential de anason stelat (2 picturi) si ulei esential de chimen (2 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara, amestecate cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.
Ca o completare la tratament, se recomanda sa luati pe stomacul gol, o doza de mangan colbat, pana la ameliorare.
Cititi si:
Cum ne afecteaza tulburarile digestive pielea
Alergia alimentara si digestiva. Remedii naturiste care te scapa de simptomele suparatoare
Cele mai eficiente plante medicinale in cazul afectiunilor digestive
Anasonul, cel mai bun „medicament” pentru numeroase afectiuni digestive
Infuzia combinata de coada soricelului, un remediu de succes in afectiunile digestive si biliare
Gentiana, cel mai bun tonic digestiv al intregului organism
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: