16.1 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

De ce sa bei suc proaspat de mere toamna?

Sucul de mere este o alternativa excelenta la bauturile carbogazoase, mai ales ca este plin de vitamina C si antioxidanti, polifenoli sanatosi, care sunt necesari pentru sanatate. Studiile sugereaza ca un consum rezonabil de suc de mere ca parte a dietei zilnice poate oferi cateva imbunatatiri pentru sanatate.

Tineti-va inima sanatoasa!

Sucul de mere este plin de antioxidanti. Are substante bio-chimice esentiale precum polifenoli si flavonoizi. Aceste tipuri de compusi sunt excelente in promovarea sanatatii inimii. Potasiul controleaza activitatea electrica a inimii si gestioneaza raportul acid-baza. O cana de suc de mere ofera mai mult potasiu decat necesarul zilnic al organismului. Consumul de suc de mere este, de asemenea, asociat cu sanse reduse de accident vascular cerebral. Consumul frecvent de suc de mere ajuta la prevenirea intaririi arterelor din cauza cantitatii bogate de vitamina C. Sucul de mere reduce nivelurile de colesterol din organism, astfel va scuteste de numeroase probleme cardiace. Consumul de suc de mere in fiecare zi va permite sa dezvoltati rezistenta impotriva numeroaselor boli.

Suc de mere pentru slabit

Sucul de mere are o putere calorica redusa. Sucul de mere are o cantitate redusa de sodiu care poate ajuta la eliberarea excesiva de apa prin organism. Existenta apei suplimentare in corp da, de asemenea, impresia de greutate si obezitate. Sucul de mere este plin de fibre, ceea ce va face stomacul plin si va descurajeaza sa mancati in exces.

Stati de parte de Alzheimer

Sucul de mere poate ajuta la evitarea aparitiei bolii Alzheimer, o boala a creierului caracterizata prin pierderea memoriei si confuzie, in conformitate cu cercetatorii de la Universitatea din Massachusetts. Oamenii de stiinta au aflat ca soarecii care au fost hraniti cu echivalentul a doua pahare de suc de mere in fiecare zi timp de o luna au inregistrat scaderi la fabricarea beta-amiloidului, o proteina care formeaza placi in creier care sunt responsabile pentru crearea bolii Alzheimer. Cu toate acestea, trebuie efectuate cercetari suplimentare asupra oamenilor.

Scapati de durerile de artrita

Pacientii care sufera de artrita, precum si de durere reumatica isi pot ameliora durerile prin administrarea sucului de mere. Sucul este format din potasiu, care ajuta la prevenirea si gestionarea semnelor artritei.

Suc de mere pentru pielea stralucitoare

Sucul de mere este extrem de bun atat pentru problemele asociate pielii, cat si pentru par. Sucul de mere poate fi folosit ca remediu la domiciliu pentru a face fata problemelor pielii, cum ar fi inflamatia, mancarimea, pielea crapata, cosurile, acneea si ridurile. Sucul de mere este excelent impotriva matretii. Utilizarea sucului de mere pe scalp urmata de spalarea acestuia dupa cateva minute este excelenta in prevenirea matretii. Sucul de mere crud consta in cantitate suficienta de vitamina C, care va va mentine sanatoase ligamentele, tendoanele, precum si pielea, producand colagen.

Mentinerea sanatatii pe timpul sarcinii

Femeile gravide isi pot imbunatati sanatatea consumand suc de mere. Ajuta la prevenirea obezitatii in timpul sarcinii. Sucul ajuta la prevenirea anemiei. Include substante nutritive care sunt excelente pentru dezvoltarea creierului fatului.

Curatati ficatul cu suc de mere

Alcalinitatea din mere ajuta la curatarea toxinelor distructive / subproduselor reziduale din ficat, impreuna cu mentinerea nivelurilor de pH ale corpului. Pectina, continuta in coaja marului, incurajeaza sistemul digestiv.

Suc de mere pentru prevenirea diabetului

Consumul de suc de mere este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2. Existenta fito-chimicelor din mar este excelenta in reglarea glicemiei. Aceste tipuri de compusi fenolici incurajeaza celulele beta din pancreas sa secrete mai multa insulina si ajuta la absorbtia glucozei din tractul digestiv. Marul, in special cel verde, este excelent pentru diabet datorita continutului bogat de fibre.

Preveniti astmul usor

Sucul de mere este ambalat cu flavonoide, care sunt eficiente in prevenirea atacurilor de astm. Acest antioxidant special va face plamanii sa functioneze corect. Consumul de suc de mere scade frecvent sansa de a dezvolta astm cu 30-40%. Pacientii cu astm care consuma frecvent suc de mere, au mai putine respiratii suieratoare si atacuri de astm din cauza cantitatilor mari de vitamina C, precum si a antioxidantilor abundenti.

Sucul de mere imbunatateste imunitatea

Sucul de mere are cantitatea suficienta de vitamina C, ceea ce va intareste imunitatea, prin urmare va ajuta sa preveniti multe boli provocate de virus si bacterii. Existenta vitaminei C si a fierului este, de asemenea, eficienta pentru a va face oasele mai puternice.

Sucul de mere vindeca constipatia

Sucul de mere contine sorbitol, care va ajuta la extragerea apei din intestinul gros in colon, facilitand astfel trecerea usoara a scaunului. Pentru a avea cele mai bune beneficii, luati un pahar de suc de mere in fiecare zi. Marul contine un laxativ natural. Cand sucul de mere este baut, asigura miscarea intestinului si, de asemenea, creste puterea intestinala de a impinge apa in tot tractul gastro-intestinal. De asemenea, miscarea intestinului scade probabilitatea de cancer de colon.

Sursa excelenta de energie

Sucul de mere vine completat cu diverse vitamine – A, C, E, K, B1, B2, B6 si folat, prin urmare este incarcat cu energie. Drept urmare, este doar o bautura excelenta pentru a va restabili energia dupa ce ati facut un exercitiu fizic.

Risc mai mic de dementa

Unele cercetari indica faptul ca sucul de mere reduce sansele de dementa la persoanele in varsta. Sucul de mere incetineste imbatranirea creierului si ajuta la mentinerea memoriei mai mult timp.

Sanatatea ochilor

Continutul de vitamina A din sucul de mere este ideal pentru sanatatea ochilor. Pastreaza vederea ascutita si protejeaza ochiul de boli legate de ochi, cum ar fi glucomul, degenerarea maculara, cataracta, impreuna cu alte boli degenerative ale ochilor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole