5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Creasta cocosului. Sfaturi utile pentru plantarea ei in gradina

Creasta cocosului (Celosia) este o planta anuala erbacee. Aceasta floare se foloseste pentru decorul teraselor sau balcoanelor, sau direct în teren deschis pentru a oferi un aspect placut gradinilor.

Inaltimea plantei variaza de la 20-50 cm, are tulpina ramificata, florile sunt dispuse in inflorescente, la unele specii in forma de creasta de cocos, la altele in spice. Culoarea florilor variaza de la galben, roz, portocaliu la rosu-inchis. Frunzele sunt de culoare verde sau purpurie.

-Soiuri de creasta cocosului-

Creasta cocosului – Sfaturi utile pentru plantarea ei in gradina

-butasi de creasta cocosului-

Creasta cocosului se inmulteste prin seminte si este o planta care iubeste soarele, deoarce prezenta acestuia favorizeaza inflorirea rapida si dobandirea unor culori intense. Totodata, celosia prefera pamantul gras si bine lucrat.

De regula, se seamana la inceputul lunii aprilie, in rasadnita semi-calda sau in cutii, tinindu-le la cald, la o adancime de 1-2 cm. Repicatul se face in rasadnite semi-calde. De aici, rasadul crescut se scoate si se pune la ghivece potrivite marimii lui intr-un amestec de pamant de rasadnita cu nisip.

Distanta de plantare a soiurilor pitice este de 25-30 cm si a celor inalte de 35-40 cm. Spre a ajuta la o crestere cat mai buna a acestor plante, pe langa udatura abundenta, se vor mai da si ingrasaminte lichide la 15-20 zile, mai ales daca pamantul e sarac in substante nutritive.

La mijlocul lunii mai sau chiar la inceputul lunii, creasta cocosului se planteaza intr-un loc definitiv, la distanta de 25-40 cm.

Inflorirea are loc intre lunile iunie-octombrie, acestea dezvoltandu-se pana la o inaltime de circa 20-35 cm, cu flori de dimensiuni mari ce ating aproximativ 7-8 cm in diametru.

Rupte si puse in vaza, florile de creasta cocosului se mentin pana la 2 saptamani. De asemenea, culoarea sa frumoasa se pastreaza si dupa ce se usuca.

Vezi si: Gura leului. Sfaturi utile pentru plantarea ei in gradina

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole