13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Coada-soricelului, planta medicinala esentiala pentru sanatatea femeilor si a organelor genitale

Coada-soricelului (Achillea millefolium) este o planta medicinala cu o istorie indelungata de utilizare in medicina traditionala pentru numeroasele sale proprietati terapeutice. Aceasta planta este apreciata pentru beneficiile sale pentru sanatate, in special in ceea ce priveste sanatatea femeilor si a organelor genitale. In acest articol, vom explora beneficiile si utilizarile coadei soricelului in ingrijirea sanatatii femeilor.

Mai multi fitoterapeuti spun ca femeile tinere care se confrunta cu un ciclu menstrual neregulat, cat si femeile in varsta care sunt in perioada menopauzei sau postmenopauza, este important sa apeleze cu incredere la ceaiul de coada-soreicelului, daca nu zilnic, macar de cateva ori pe saptamana. Acest lucru se intampla, deoarece acest ceai inflenteaza in mod pozitiv organele genitale feminine, indiferent de varsta.

Coada-soricelului  – Proprietatile medicinale ale plantei pentru sanatatea femeilor

-Antiinflamator: Coada-soricelului contine compusi cu proprietati antiinflamatoare puternice, care pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii asociate cu diverse afectiuni, inclusiv cele legate de organele genitale.

-Antispasmodic: Aceasta planta este cunoscuta pentru capacitatea sa de a calma spasmele musculare, fiind utila in ameliorarea disconfortului asociat cu menstruatia si alte afectiuni ginecologice.

-Astringent: Coada-soricelului are proprietati astringente, care pot ajuta la tonifierea si intarirea tesuturilor, precum si la reducerea pierderilor de sange in timpul menstruatiei si a altor afectiuni ginecologice.

-Cicatrizant: Utilizarea locala a coadei soricelului poate ajuta la accelerarea vindecarii ranilor si a leziunilor cutanate, inclusiv a celor din zona organelor genitale.

Utilizari ale coadei soricelului pentru sanatatea femeilor

-Menstruatie abundenta: Coada-soricelului poate fi folosita pentru a reduce fluxul menstrual abundent si a ameliora crampele menstruale, datorita proprietatilor sale astringente si antispasmodice.

-Sindrom premenstrual (PMS): Consumul de ceai de coada-soricelului sau aplicarea locala a unui extract poate ajuta la reducerea simptomelor neplacute asociate cu sindromul premenstrual, cum ar fi iritabilitatea, durerea si balonarea.

-Leziuni cutanate si iritatii: Coada-soricelului poate fi utilizata sub forma de lotiune sau unguent pentru a trata leziunile cutanate minore, iritatiile si inflamatiile din zona organelor genitale.

-Infectii vaginale: Coada-soricelului are proprietati antibacteriene si antifungice, ceea ce o face utila in tratamentul infectiilor vaginale, cum ar fi infectiile cu drojdie sau vaginitele bacteriene.

-Cancer la organele pelviene: specialistii recomada sa se bea cat mai mult ceai de coada-soricelului. Dupa nici 3 saptamani, se vor vedea efectele.

-Inflamatia ovarelor: De regula, dupa prima baie de sezut cu ceai de coada-soricelului dispar si durerile provocate de inflamatia ovarelor. Baile de sezut se fac zilnic, pe o perioada mai lunga de timp, pana cand analizele medicale confirma retragerea lor definitiva.

Baile de sezut si administrarea ceaiului sunt eficiente si in cazul incontinentei urinare, scurgerilor vaginale si mancarimilor vaginale.

Cum sa utilizati coada-soricelului

  • Ceai de coada-soricelului: Infuzati 1-2 lingurite de coada-soricelului uscata intr-o cana de apa fierbinte timp de 10-15 minute. Bea 1-2 cani pe zi pentru beneficii terapeutice.
  • Unguent sau lotiune: Utilizati extractul de coada-soricelului sub forma de unguent sau lotiune pentru a aplica local pe zonele afectate ale pielii sau ale organelor genitale.
  • Bai de sezut: Adaugati cateva picaturi de ulei esential de coada-soricelului in apa de baie pentru a calma iritatiile si inflamatiile din zona organelor genitale. De asemenea, se poate face si in felul urmator: intr-un vas cu apa rece, se adauga 100 g planta proaspata, intreaga si se lasa la macerat peste noapte. A doua zi se da in clocot si se adauga in apa de baie.

Precautii si avertismente

Consultati intotdeauna un specialist inainte de a incepe un tratament cu coada-soricelului, mai ales daca sunteti insarcinata, alaptati sau aveti probleme de sanatate preexistente.

Evitati utilizarea coadei soricelului in exces sau pe termen lung, deoarece poate provoca reactii adverse sau interactiuni medicamentoase.

Vezi si: Cruciulita, o planta utila pentru afectiunile femeiesti

Vezi si: Femeile care consuma o mana de nuci pe saptamana au parte de vitalitate si putere la batranete – STUDIU

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole