Ciorba de dovlecei. Reteta de vara benefica si in curele de slabire

Dovleceii sunt legume de sezon, indicati de nutritionisti in diete, deoarece te ajuta sa slabesti. Acestia au un continutul mare de antioxidanti, fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina B6, proprietatile antimicrobiene, dar si un continut mare de mangan, un mineral care ajuta organismul sa proceseze grasimile, carbohidratii si glucoza.

Noi iti propunem, in aqcest articol, o ciorba gustoasa cu dovlecei.

Ciorba de dovlecei – Reteta

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • leustean
  • 2 linguri de bors
  • 4 litri apa
  • 50 ml ulei
  • sare dupa gust

Preparare:

Pentru inceput, se pregatesc toate legumele. Morcovul si pastarnacul se dau pe razatoare, ceapa se taie marunt, iar ardeiul si dovlecelul se taie cubulete.

Se incinge uleiul si se pun toate legumele, mai putin dovlecelul. Se adauga sare si se lasa legumele la calit, pana devin moi si isi schimba culoarea. Apoi, se aduaga 4 litri de apa si se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga dovleceii si se lasa sa fiarba. Cand acestia s-au fiert, se adauga borsul, se lasa sa dea in clocot. Se opreste focul si se pune leusteanul tocat.

Pentru un plus de savoare, se poate adauga si iaurt dietetic.

Pofta buna!

You may also like...