Cetina si rasina de pin. 2 remedii utile pe timp de iarna

Chiar daca am intrat in anotimpul iarna, padu­rea ramane vie, iar ar­borii au o putere terapeutica incredibila.

Iata mai jos 2 remedii foarte utile cu cetina si rasina de pin:

rasina si cetina de pin
Remediu cu cetina de pin

Cetina de pin este indicata pen­tru trata­rea bolilor respi­ratorii cro­nice, cum ar fi: bronsita, bron­sita ast­ma­tiforms, pneu­mo­niile recidi­van­te. De ase­me­nea, baile fierbinti cu ce­tini de pin sunt un exce­lent re­mediu rapid si con­tra cistitei acute, durerilor articulare, insomniei si sensibilitatii ex­cesive la raceli.

Cetina de pin se foloseste mai ales sub forma de bai. Se fac cate 2-3 bai cu cetini de pin pe sap­tamana.

Se maruntesc bine cetinile de pin cu un cutit, dupa care se pune la macerat 5 maini de planta maruntita se in 2 litri de apa, timp de 8 ore. La final, se stre­coa­­ra, iar plan­­ta ramasa se pune in alti 2 litri de apa clo­co­tita si se lasa sa stea acoperita pana se raceste, dupa care se strecoara. La final, se combina cele doua pre­parate si se adauga in apa din cada (la temperatura de 38-39 de grade Celsius). Baia trebuie sa dureze in jur de jumatate de ora, dupa care te stergi prin tam­ponare cu pro­sopul si te odih­nesti la loc calduros, timp de 30 de minute.

Remediu cu rasina de pin

Rasina de pin are calitati antiin­fec­tioase foarte puternice. Aceasta este recomandata contra cisti­tei.

Se prepara un remediu sub for­ma de tinctura, din 5 lin­guri de rasina de pin com­binate cu o juma­tate de pahar de alcool de 90 de grade. Se pun intr-un vas cu capac si se lasa la ma­ce­rat vreme de 5 zile, agitandu-se de mai multe ori pe zi, dupa care se filtreaza.

Se admi­nistreaza cate o lingurita din acest remediu, de 4 ori pe zi, pe langa baile cu cetini de pin.

Extern, tinctura are efect cicatrizant, vindecand ranile si eczemele infectioase.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...