3.7 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Cele mai importante beneficii ale uleiului de arbore de ceai

Nativ din Australia, uleiul de arbore de ceai a devenit unul dintre cele mai studiate uleiuri esentiale. Acest lucru, desigur, se datoreaza numeroaselor sale utilizari si avantaje. Iata ce beneficii are uleiul de arbore de ceai.
Universitatea din Sydney sustine ca pana si nativii aborigini stiau despre proprietatile sale vindecatoare si despre eficacitatea lui in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Astazi, uleiul de arbore de ceai este inclus in multe produse de piele, cum ar fi creme anti-acnee, uleiuri de masaj, creme de piele si lotiuni. Nu produce nici un efect secundar si este sigur de utilizat. Cu toate acestea, daca aveti o piele sensibila, ar trebui sa il diluati mai intai cu un alt ulei.

Beneficii ale uleiului de arbore de ceai – Trateaza acneea si eczemele pielii mult mai simplu

1. Acnee. Uleiul din arbore de ceai are proprietati puternice antibacteriene si antifungice care pot reduce inflamatia responsabila de umflarea pielii. Departamentul de Dermatologie de la Camperdown sustine ca 5% din acet ulei si 5% benzoil peroxid au avut un mare efect in tratarea acneei pacientilor.Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Skin Diseases and Leishmaniasis Research Center de la Universitatea Isfahan din Iran, uleiul de arbore de ceai poate trata in mod eficient acneea usoara pana la moderata. Studiul a inclus 2 grupe, dintre care unul a fost tratat cu placebo, iar celalalt cu ulei de arbore de ceai timp de 45 de zile. Rezultatele au aratat ca uleiul a fost de 5,8 ori mai eficace in comparatie cu placebo.

Pentru tratarea eruptiilor care afecteaza intregul corp, combinati uleiul de arbore de ceai cu uleiul de masline sau cocos si adaugati cateva picaturi la baie. Acest lucru va elimina acneea de la piept si spate. Pentru cazurile de piele sensibila, asigurati-va ca diluati uleiul!

2. Eczema. Eczema este o afectiune a pielii caracterizata prin eruptie cutanata, uscaciune, mancarime. Datorita proprietatilor sale puternice antibacteriene, uleiul din arbore de ceai poate elimina problema si poate lupta impotriva infectiei.

De asemenea, are proprietati antispetice si poate atenua mancarimea. Ar trebui sa combinati 20 picaturi de ulei de arbore de ceai cu jumatate de cana de ulei de nuca de cocos pentru a va prepara unguentul. Ar trebui sa puneti amestecul pe partile afectate de doua ori pe zi.

3. Psoriazis. Uleiul din arbore de ceai ofera proprietati antiinflamatoare puternice si este foarte benefic in cazul psoriazisului. Poate usura simptomele si impiedica raspandirea bolii. Acest ulei poate elimina celulele moarte ale pielii, poate mentine productia de celule noi si poate penetra straturile adanci ale pielii, oferind astfel reducerea cicatricilor.

4. Negi. Acest tip de ulei ofera proprietati antivirale si antiseptice puternice care pot combate virusul responsabil pentru negi. Este raportat ca mai mult de 20 de milioane de americani au un fel de virus papilloma uman, care poate duce la aparitia unor negi pe maini, picioare si organe genitale.

Chiar daca nu sunt dureroase, aceasta arata neatragatar. Acest ulei uimitor poate inhiba infectia si cresterea fungilor si a bacteriilor. De asemenea, amelioreaza iritatiile, roseata si inflamatia. Aplicati o picatura de ulei in zona afectata. Asigurati-l cu un bandaj si lasati-l sa stea peste noapte. Dimineata, curatati zona si repetati pana la eliminarea negilor.

Uleiul de arbore de ceai vindeca ciuperca piciorului si ajuta in vindecarea varicelei

5. Taieturi si infectii. Pentru a face un unguent natural pentru taieri si infectii, amestecati ulei de arbore de ceai cu ulei de lavanda. In primul rand, trebuie sa curatati zona afectata cu apa si peroxid de hidrogen. Se dilueaza 2 picaturi de ulei de arbore de ceai cu ulei de lavanda si se aplica direct pe zona afectata. Asigurati-l cu un bandaj si lasati-l sa stea peste noapte.

6. Trateaza ciuperca piciorului. Ar trebui sa combinati ¼ ceasca de bicarbonat de sodiu, ¼ ceasca de pulbere de arorut si 20 de picaturi de ulei de arbore de ceai. Uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a distruge ciuperca care provoaca infectarea. Arorutul absoarbe umezeala care creeaza un mediu pentru ca ciuperca sa prospere, in timp ce bicarbonatul de sodiu poate elimina mirosul si mancarimile.

7. Varicela. Varicela poate provoca mancarimi grave, care in cele din urma provoaca cicatrici. Inmuiati-va intr-o baie calda cu ulei de arbore de ceai pentru a usura mancarimea. Ar trebui sa diluati 5 picaturi de ulei de arbore de ceai in ulei de masline sau cocos si sa-l turnati intr-o baie calda. Stati in baie timp de 30 de minute.

8. Iritatii dupa ras. Pentru a elimina iritarea cauzata de ras, aplicati ulei de arbore de ceai in zona afectata. Actioneaza ca un astringent natural, astfel incat sa poata trata in mod eficient aceasta problema.

9. Infectii stafilococice. Uleiul de arbore de ceai poate distruge infectiile stafilococice, in special cele rezistente la antibiotice, actionand impotriva bolii. Ar trebui sa amestecati parti egale de ulei de arbore de ceai si ulei de migdale. Se inmoaie bine un disc demachiant cu acest amestec si se ung partile afectate.

10. Demachiant natural. De obicei, produsele de eliminare a machiajului contin ulei de arbore de ceai. Cu toate acestea, ar trebui sa faceti unul acasa pentru a fi siguri ca nu contine si alte ingrediente nedorite. Doar amestecati o ceasca de ulei de masline extra-virgin cu 10 picaturi de ulei de arbore de ceai. Pastrati solutia intr-un loc intunecat. Cand doriti sa utilizati, trebuie sa folositi un disc bumbac si sa curatatitoata fata.

Arborele de cacao si beneficiile nestiute ale pudrei de cacao

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole