Consumul ceaiurilor, mai ales pe timp de iarna, este indicat, atat pentru intarirea sistemului imunitar, cat si pentru a pastra pielea cat mai hidratata. Iata care sunt cele mai bune ceaiuri pentru intarirea imunitatii si pot fi consumate de intreaga familie.
Cele mai bune ceaiuri pentru intarirea imunitatii – ceaiul de soc
Preparatele din flori au actiune diaforeica si antitusiva, datorita samburinei, expectoranta, datorita saponozidelor, diureica, datorita flavonozidelor si saponinelor si emolienta si imunostimulanta, datorita poliholozidelor. Fructele au actiune similara cu cele ale afinelor.
Se face infuzie din 1 lingura de flori la o cana de apa si se ea seara inainte de culcare. Sunt sudorifice si sunt foarte bune in stari febrile, in viroze respiratorii si stari gripale.
Cele mai bune ceaiuri imunostimulatoare – ceaiul de macese
Stresul, expunerea indelungata la frig si exercitiile fizice sau solicitarile psihice solicita multa vitamina C. Ceaiul de macese este excelent, mai ales ca ajuta la mentinerea sistemului imunitar. Vitamina C contribuie la sinteza noradrenalinei si a substantelor intracelulare, cum este, de exemplu, colagenul, matricea osoasa si dentara.
Se face infuzie din 1-2 lingurite de fructe la o cana de apa si se beau si 2-3 cani pe zi.
Cele mai bune ceaiuri pentru intarirea imunitatii – ceaiul de echinacea
Actiunea ainergica a multiplelor substante active pe care le contine echinacea este axata pe efectele imunostimulante. In plus, sunt aprobate si produsele de uz extern pe baza de echinacea in tratamentul ranilor si ulceratiilor cronice.
Ceaiul de arnica, pe langa actiunea antiinflamatoare, analgezica si antiseptica, henelanina continuta in arnica are actiune imunostimulanta. O cana de ceai din 1 lingurita de planta pe zi este suficient.
Ceaiul de coada-soricelului, partile aeriene ale plantei se recomanda in anorezii, ca tonic amar si imunostimulant. Se pune o lingura de flori la o cana de apa fiarta pe zi. Se beau 3-4 cani zilnic.
Cele mai bune ceaiuri imunostimulatoare – alte ceaiuri
Ceaiul de tintaura (fierea pamantului) este folosit pentru stimularea gastro-intestinala, dar este considerat si un bun imunostimulant. Se pune o lingurita de planta la o cana de apa si se consuma 2 cani pe zi.
Ceaiul de gheara-pisicii sau gheara matei este cunoscut pentru actiunea imunostimulanta, antiinflamatorie si antivirala, mai ales in prevenirea si tratarea bolilor infectioase si reumatismale. Se bea ceai conform prospectului sau se consuma sub forma de produse standardizate si aprobate in tara noastra.
Ceai de scorus de munte, fructele sunt o adevarata sursa de vitamine naturale si beta-carotenoizi, ele maresc capacitatea de aparare a organismului, prevenind infectiile bacteriene si virale si ajuta la refacerea organismului in perioada de convalescenta. Se beau 2 cani pe zi dintr-o lingurita de fructe la o cana de apa.
Zincul, un nutrient important pentru imunitate. De ce avem nevoie de el pe perioada pandemiei
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: