22.9 C
București
duminică, martie 31, 2024

Cele mai bune alimente de sezon pentru sanatatea ta in luna iulie

Luna iulie aduce cu sine o abundenta de fructe si legume proaspete, care nu doar satisfac gusturile noastre, ci si aduc numeroase beneficii pentru sanatatea noastra. In aceasta perioada a anului, piata este plina de culori vibrante si arome delicioase, iar consumul alimentelor de sezon poate contribui la mentinerea unei diete echilibrate si la imbunatatirea starii generale de sanatate. De aceea, ne-am gandit sa iti aratam in acest articol cateva dintre cele mai bune alimente de sezon pentru sanatatea ta in luna iulie.

Alimente de sezon pentru sanatatea in luna iulie

-Cirese:

Ciresele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe ale verii si au multiple beneficii pentru sanatate. Acestea sunt bogate in antioxidanti, fibre si vitamina C. Consumul regulat de cirese poate ajuta la reducerea inflamatiilor, la protectia impotriva bolilor cardiovasculare si la imbunatatirea somnului.

-Pepene verde:

Racoritor si hidratant, pepenele verde este o alegere excelenta in zilele calduroase de vara. Continutul ridicat de apa al pepenelui verde ajuta la hidratarea organismului, iar continutul de vitamina C si licopen contribuie la sanatatea pielii si protejeaza impotriva radicalilor liberi.

-Pepene galben:

Acest pepene dulce este gata de mancat vara aceasta! Cantalupii sunt o sursa excelenta de vitamina A si vitamina C si sunt, de asemenea, bogate in fibre. Savureaza-i felii sau intr-o salata de fructe.

-Rosii:

Rosiile sunt la varf de maturitate in luna iulie si sunt pline de antioxidanti, precum licopenul, care are proprietati anticancerigene. Ele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C, potasiu si fibre, sustinand sanatatea sistemului cardiovascular si a sistemului digestiv.

-Ardei gras:

Ardeiul gras vine intr-o varietate de culori si aduce o aroma delicioasa la felurile de mancare de vara. Este bogat in vitamina C si carotenoizi, precum betacarotenul, care au proprietati antioxidante si antiinflamatorii. Ardeiul gras contribuie la mentinerea sanatatii ochilor, a sistemului imunitar si a pielii.

-Vinete:

Vinetele sunt legume versatile si gustoase, care pot fi preparate intr-o varietate de moduri. Acestea contin fibre, vitaminele B si minerale precum potasiul si manganul. Consumul regulat de vinete poate ajuta la mentinerea sanatatii inimii, la reglarea tensiunii arteriale si la controlul greutatii.

-Mure:

Murele sunt in sezonul de varf din iunie pana in august, asa ca le poti consuma proaspete! Stiai ca murele au unul dintre cele mai mari continuturi de antioxidanti din toate alimentele? Savureaza-le, asadar, intr-un bol cu ​​smoothie, salata de fructe de vara sau ca desert distractiv!

-Afine:

In timp ce afinele pot fi gasite pe tot parcursul anului in majoritatea regiunilor, din aprilie pana in septembrie este sezonul de varf. Exista o multime de motive grozave pentru a ajunge la afine. Stiai ca afinele contin antioxidanti care pot imbunatati vederea, abilitatile motorii si pot inversa pierderea memoriei pe termen scurt asociata cu bolile legate de varsta? Incearca-le intr-un smoothie, salata sau diverse deserturi.

-Castraveti:

Desi sunt disponibile pe tot parcursul anului, vara este momentul in care castravetii stralucesc cu adevarat. Alege castraveti cu coaja ferma, de culoare verde inchis. Evita-i pe cei patati si moi.

-Strugurii:

Strugurii sunt un rasfat perfect pentru lunile mai calde! Sunt racoritori si usor de ambalat pentru picnicuri, pranzuri de vara si multe altele. Strugurii sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C, potasiu si vitamina K.

-Fasole verde:

Fasolea verde este o sursa excelenta de fibre si vitamina A. Sunt, de asemenea, o sursa buna de acid folic, vitamina B6, tiamina, vitamina C. Pastreaza fasolea verde nespalata intr-o punga de plastic sau un recipient in sertarul mai mic al frigiderului pentru pana la 4 zile inainte de a savura.

-Verdeata:

Verdeturile proaspete precum varza varza, spanacul, salata verde si multe altele stau la baza a atat de multe retete gustoase, cum ar fi salate, sau pentru a spori nutritia in smoothie-uri, supe, preparate cu paste si multe altele.

-Dovleceii si Zucchini:

Bogati in fibre, vitamina A si vitamina C, acestia ajuta la scaderea colesterolului, protejeaza impotriva astmului si intareste dintii si oasele. Pastreaza-i nespalati intr-o punga de plastic perforata in sertarul frigiderului pentru pana la 5 zile. Savureaza-i pe o pizza, in briose sau pe gratar.

Alte alimente de sezon pentru sanatatea in luna iulie mai sunt:

  • Sfecla
  • Morcovi
  • Conopida
  • Telina
  • Porumb
  • Ciuperci
  • Lamai
  • Mazare
  • Cartofi
  • Zmeura
  • Capsuni

Vezi si: Lucrari de gradina in lunile iunie si iulie

Vezi si: Beneficiile consumului de fructe si legume proaspete in sezonul de vara

Vezi si: Lista completa a alimentelor din dieta mediteraneana

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole