15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Ceai Masala, un ceai cu valoare nutritionala mare care va ajuta sa slabiti

Masala chai este un ceai cremos, condimentat, care este cel mai popular in India, dar este din ce in ce mai savurat in intreaga lume. Diferenta principala dintre chai si chai masala este ca masala chai include condimente, in timp ce chai inseamna pur si simplu ceai si lapte.

Aceasta bautura are o valoare nutritiva foarte mare. Cu un numar de calorii sub 100, il puteti consuma fara griji si va puteti bucura de multitudinea de beneficii. Atunci cand este consumat fara lapte sau zahar, ceaiul de masala are 0% grasime si, prin urmare, poate fi recomandat persoanelor din toate grupele de varsta.

De asemenea, a fost cunoscut ca ajuta la pierderea in greutate. Daca doriti sa mancati doar cantitatea potrivita de calorii zilnic, trebuie sa adaugati masala chai in dieta dvs. Ambalat cu aroma si cu mai putin de o suta de calorii, este de mare ajutor si daca mergeti la sala. Este, de asemenea, foarte usor de facut.

Ceaiul de Masala are origini in India si are multe beneficii miraculoase. O ceasca de ceai pe zi este mai mult decat suficienta pentru a va mentine sanatosi si departe de tot felul de boli. Aceasta bautura este un amestec de multe ingrediente, inclusiv ghimbir, cardamom, scortisoara, cuisoare si piper negru. Desi ar putea exista multe versiuni ale acestui ceai, ingredientele de baza raman aceleasi. Puteti adauga sau elimina componente in functie de preferinte.

Chai este format de obicei din patru componente:

  • Ceai negru, fie la plic, fie varsat, cum preferati;
  • Lapte vegetal, precum lapte de nuca de cocos sau migdale;
  • Indulcitor. precum sirop de artar;
  • Condimente (ghimbir, scortisoara, cuisoare, cardamom, ardei negru).

Condimentele variaza in functie de reteta, dar combinatia preferata de indieni este scortisoara, cardamomul, ardeiul negru, cuisoarele si ghimbirul.

Cum se face Chai Masala

Cea mai buna varianta este sa zdrobiti condimentele bine intr-un mojar, pentru a-si imprastia aromele.

Zdrobirea usoara a condimentelor le deschide mai mult si creeaza o infuzie mai puternica (astfel incat se poate obtine mai multa aroma dintr-o cantitate mai mica).

Condimentele zdrobite se adauga intr-o cratita cu apa si ghimbirul proaspat tocat si se lasa la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Tocarea ghimbirului creeaza o aroma de ghimbir mai puternica. Dar daca chai-ul picant nu va place in mod deosebit, feliati in loc sa tocati marunt ghimbirul sau reduceti usor cantitatea.

Se adauga apoi ceaiul negru si laptele vegetal si se incalzeste usor. Pentru o bautura cu multe vitamine si cu consistenta groasa, bogata, fara lactate, puteti folosi laptele de ovaz sau de nuca de caju. La final, adaugati indulcitorul la alegere.

Desi este un ceai foarte apreciat in anotimpurile reci, poate fi savurat fara probleme si in zielele calduroase, mai ales atunci cand sunteti raciti.

Ingrediente:

  • 1 baton intreg de scortisoara
  • 6-8 pastai de cardamom verde
  • 1 lingura boabe de piper intregi
  • 3-4 cuisoare intregi
  • 2 ½ cani de apa
  • 2 lingurite de ghimbir rasa (pentru aroma de ghimbir mai putin intensa, felie in loc de ghimbir ras)
  • 3 lingurite de ceai negru
  • 2 cani de lapte vegetal (favorizam laptele de ovaz, laptele de nuca de cocos si laptele de caju)
  • Indulcitor, cum ar fi stevia, zahar organic de trestie sau sirop de artar dupa gust.

Instructiuni:

Toate condimentele de pun intr-un mojar pentru a le zdrobi usor. Nu trebuie facute pulbere, ci doar zdrobite in bucati mici. Intr-o cratita medie se adauga mirodeniile zdrobite, apa si ghimbirul ras sau feliat si se aduce la fierbere la foc mare.

Apoi reduceti caldura usor pana la mediu / mediu-scazut si mentineti timp de 15 minute la foc mic sau pana cand se reduce cu aproximativ o treime.

Adaugati apoi ceaiul negru si laptele vegetal alegere si lasati la foc scazut. Acoperiti si continuati sa gatiti timp de 5 minute pentru a permite aromelor sa se topeasca. Apoi stingeti focul si lasati-l la odihnit timp de 5 minute acoperit sau mai mult pentru o aroma mai profunda.

Adaugati indulcitorul la alegere dupa gust. Se strecoara printr-o strecuratoare fina inainte de servire. Se poate pastra la frigider 3-4 zile si se reincalzeste inainte de servire.

Ceai indian pentru inviorare. Reteta simpla care te scapa de moleseala

Sursa poza: qiaerista.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Ceaiul de maghiran este un remediu eficient pentru balonare si gaze, asadar daca dupa fiecare masa aveti aceste senzatii, beti cu incredere o cana de ceai de maghiran. Datorita cintinutului ridicat in ulei volatil, este recomandat in dispepsii stomacale, ca antispastic si carminativ. Se pun 1-2 lingurite la o cana de apa si se beau 1-2 cani pe zi dupa mesele principale. Vezi si: Ceai Masala, un ceai cu valoare nutritionala mare care va ajuta sa slabiti […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole