10 C
București
duminică, octombrie 27, 2024

Ce vitamine si minerale contine sfecla rosie

Sfecla este uimitoare, este o leguma incredibil de vindecatoare. Indiferent daca este gatita sau consumata cruda, sfecla rosie isi pastreaza valoarea ei nutritiva. Hipocrate a folosit sfecla ca pe o planta vindecatoare. Sfecla a fost folosita in tratamentul diferitelor afectiuni de secole.

Aceasta a fost un remediu comun pentru tulburarile de sange, cum ar fi anemia sau deficitul de fier. Aceasta leguma este bogata in fier si are cel mai mare continut de fier, imediat dupa usturoi.

Ce vitamine si minerale contine sfecla rosie – Sfecla este plina de fier si iod

Cand vine vorba de continutul de iod, aceasta leguma este pe locul doi. Sfecla ofera o gama larga de nutrienti si stimuleaza metabolismul. Ea da, de asemenea, organismului tau antioxidanti puternici care se gasesc in mod obisnuit in sfecla.

Sfecla este bogata in polifenoli si betalains. Acestea impiedica deteriorarea din cauza radicalilor liberi si a stresului oxidativ. Aceasta leguma mai contine vitamine B si PP care intaresc peretii zonei capilare. Are un continut minunat de minerale totodata.

Potasiul si acidul folic protejeaza inima, magneziul consolideaza oasele, fierul si fosforul stimuleaza energia, cuprul tinteste radicalii liberi si iodul participa la biosinteza hormonilor tiroidieni. Cobaltul gasit in sfecla rosie sustine formarea de vitamina B12. Aceasta vitamina este sintetizata de microflora intestinala. Formarea eritrocitelor este practic imposibila fara vitamina B12 si acid folic.

Sfecla este bogata in acid folic care ajuta la formarea de celule noi

Pigmentii betalin din sfecla elimina toxinele din organism. Betaceaninele inhiba cresterea celulelor canceroase. Fibrele dietetice stimuleaza digestia. Sfecla stimuleaza metabolismul. Sfecla ajuta corpul sa asimileze mai usor vitamina D.

Sfecla este bogata in nitrati. Cand sunt ingerate, acestea se transforma in nitrati. Acest lucru este de mare ajutor atunci cand vine vorba de prevenirea dementei. Potrivit cercetatorilor, nitratii deschid vasele de sange si asigura fluxul sanguin normal. Acest lucru face ca oxigenul sa ajunga la zonele lipsite de oxigen.

Sfecla contine mai mult pectina decat morcovii. Pectina ajuta la eliminarea metalelor radioactive si grele din organism. De asemenea, previne raspandirea bacteriilor intestinale periculoase si deci a diferitelor afectiuni.

Sfecla ofera o gama larga de proprietati de vindecare. Scad colesterolul si tensiunea arteriala, intaresc peretii zonei capilare, previn scleroza, imbunatatesc functia creierului si stimuleaza metabolismul grasimilor.

Vezi si:

Cand este interzis consumul de sfecla rosie

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole