26.2 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Ce uleiuri sa folosesti in functie de problemele parului tau

Fie ca ne confruntam cu un par uscat, gras sau cu matreata, aspectul lui ne influenteaza intotdeanuna starea de spirit. O ingrijire corecta a parului incepe de la spalarea lui, insa nu se opreste aici. S-a demonstrat faptul ca uleiurile reprezinta cel mai bun remediu pentru hranirea intensa a parului.

Uleiurile naturale reusesc sa ofere parului ingrijirea de care are nevoie, fiind astfel un bun remediu indiferent de tipul de par.

Mai jos, ti-am pregatit o lista cu ce tipuri de uleiuri sa folosesti in functie de problema cu care te confrunti:

Uleiuri recomandate parului gras

Parul gras se defineste prin secretia in exces a sebumului, ingrasarea radacinilor, par greu si lipsit de volum. Astfel, in cazul in care si tu recomandarea noastra este sa adaugi in rutina ta de ingrijire ulei de jojoba si cate 5 picaturi de ulei esential de cedru si de muscata. De asemenea, un remediu bun este si acela de a adauga in 10 ml de ulei de masline o picatura de ulei esential de ienupar si de chiparos. Aplica uleiurile pe parul umed si lasa sa actioneze timp de 30 de minute.

Uleiuri recomandate parului uscat

Parul uscat nu absoarbe si nu retine suficienta umiditate pentru a-si pastra textura si luminozitatea, astfel incat poate parea lipsit de stralucire si poate sa fie extrem de fragil. Astfel, daca si tu te confrunti cu aceasta problema, trebuie sa stii ca ai nevoie de o hidratare intensiva, fiind indicat un masaj la nivelul scalpului cu un amestec din parti egale de ulei esential de salvie si de argan. Adauga cateva picaturi din acest amestec la nivelul scalpului, apoi samponeaza-ti parul cu produse specifice.

Totodata, foarte bune sunt si urmatoarele uleiuri: uleiul de masline, de cocos, migdale, ricin si jojoba. Toate aceste uleiuri sunt bogate in vitamina E si antioxidanti si ajuta la sigilarea stratului de par sau a cuticulei cu umiditate, reparand astfel pagubele. Tot ce trebuie facut este sa se incalzeasca putin uleiul, sa se maseze usor parul si sa se lase sa actioneze timp de 30 minute sau o ora, apoi se clateste. Acest tratament va consolida si va adauga stralucire parului uscat.

Uleiuri recomandate impotriva caderii parului

Caderea parului reprezinta o problema cu care se confrunta multe persoane, dar trebuie sa stii ca uleiurile te pot ajuta. Cateva picaturi de ulei esential de levantica, aplicate pe pielea capului, te pot ajuta sa scapi de problema caderii parului. Dupa ce aplici uleiul, asteapta 30 de minute, apoi samponeaza-ti parul. O alta metoda mai este aceea de a adauga cate 2 picaturi de ulei esential de ghimbir, de mandarina si de muscata in propriul sampon.

Vezi si: Ulei din seminte de curmale. Previne caruntirea prematura a parului

Uleiuri recomandate impotriva matretii

Matreata reprezinta o problema destul de delicata cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii. Pentru a elimina aceata probleme inestetica poate fi utilizat un ulei pentru par care sa contina magneziu, vitamina E, acizi grasi si anumiti antioxidanti. In acest sens, amintim: uleiul de cocos, de migdale, de rozmarin, de jojoba si de arbore de ceai. Toate aceste uleiuri au rolul de a curata, de a calma, de a regenara pielea scalpului. In acelasi timp, ucide bacteriile care duc la aparitia matretii.

Totodata, s-a observat ca uleiul de susan lupta eficient impotriva infectiilor datorita agentilor sai antifungici si antibacterieni, fiind este un minunat ingredient pentru a scapa de matreata, ciuperci ale scalpului, infectii ale scalpului sau mancarimi. Gelul pur de aloe vera ajuta la calmarea si racorirea scalpului si reduce inflamatia.

Vezi si: Ce uleiuri sa folosesti in functie de problemele tenului (acnee, puncte negre, pete maronii etc.)

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole