Ce uleiuri cosmetice te ajuta sa scapi de roseata, cosuri si umflaturi

Există o afecțiune foarte comună, întâlnită în general la femei, care se manifestă prin roșeață, coșuri și umflături. Ea se numește Rozacee și e destul de inconfortabilă, dar mai ales inestetică. Din fericire există suficiente soluții pentru ameliorarea simptomelor și chiar vindecare.

Există o mulțime de uleiuri cosmetice care pot avea efecte foarte bune asupra pielii și pe care vi le recomandăm, mai jos în articol. Puteți testa mai multe tratamente pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru pielea voastră.

Ulei de cocos

Au devenit tot mai populare în ultimii ani pentru că uleiurile hidratante de cocos sunt foarte bune în cazurile de afecțiuni inflamatorii ale pielii, inclusiv rozaceea. Principalele trăsături pozitive ale uleiului de cocos o constituie efectele antioxidante și hidratante pe care le are.

Uleiul esențial de lavandă

Un alt tip de ulei destul de popular este uleiul de lavandă care se folosește și în tratamentul pentru rozacee. Efectele uleiului esențial de lavandă au fost studiate în laborator și au prezentat rezultate promițătoare pentru aceste afecțiuni ale pielii. Se aplică foarte ușor diluând uleiul de lavandă și tamponând pielea în zonele cele mai afectate.

Ulei de mușețel

Mușețelul este un ingredient comun în majoritatea produselor de hidratare și e folosit de multe ori pentru pielea inflamată. Motivul este unul foarte simplu: există numeroase studii care au demonstrat proprietățile benefice ale mușețelului. Uleiul esențial de mușețel poate și el fi luat și aplicat local, însă mușețelul poate fi preparat și ca ceai și folosit pentru a spăla bine față cu el.

Ceaiul verde

Ceaiul verde e și el foarte bogat în antioxidanți și e disponibil ca supliment alimentar, fiind ușor accesibil. Există numeroase cercetări recente ce arată că ceaiul verde e eficient în tratarea rozaceei. În principal, antioxidanții sunt foarte buni în combaterea inflamației, inclusiv în cele formate de probleme dermatologice.

Alimente de evitat atunci când suferi de rozaceea

Pe lângă faptul că pielea trebuie tratată cu diferite uleiuri care pot să ajute la diminuarea și vindecarea inflamațiilor, există și alimente care trebuie evitate și scoase din meniul zilnic.

Dintre acestea reamintim zahărul rafinat, alimentele zaharoase în general dar și făina albă, uleiurile vegetale prelucrate, mâncarea prăjită, carnea prelucrată, sucuri cu zahăr și băuturi carbogazoase dar și îndulcitorii artificiali precum și conservanții și aditivii alimentari și nu în ultimul rând alcoolul, mâncarea picantă, roșiile, citricele și ciocolată.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...