5.2 C
București
marți, decembrie 10, 2024

Ce este parazitoza si cum o putem trata cu ajutorul remediilor naturiste

Parazitoza este infestarea unui organ cu paraziti, tubul digestiv fiind cel mai expus. Parazitii cei mai comuni sunt: Ascaris lumbricoides, Giardia lamblia, oxiuri, taenia.

Simptomele determinate de infestare sunt nespecifice: dureri abdominale, tulburari de tranzit intestinal (diaree sau constipatie), eruptii alergice de tegumente, greturi, mancarimi nazale.

Din nefericire, exista oameni care din cauza parazitilor intestinali pot avea probleme serioase de sanatate, precum: chisturi pe intestin, pe creier, pe ficat.

Conform dr. Pavel Chirila si dr. Maria Chirila in cartea „Terapie naturista”, in cazul tratamentului parazitozelor digestive (oxiuri, ankylostoma, ascarizi, trichocefal) se folosesc urmatoarele remedii naturiste:

Samanta de dovleac contra parazitozei

Cate 10 g pe an de varsta, amestecata cu miere. Se face o pasta din care se consuma zilnic, timp de 1 saptamana. Tratamentul se repeta dupa 3 saptamani.

Sirop contra parazitozei

Siropul se prepara din vetrice, pelin, musetel, samanta de dovleac (cate 5 g din fiecare). Peste aceste ingrediente se toarna 500 ml apa fiarta si apoi se lasa la infuzat pentru 12 ore. La final se strecoara si se amesteca cu 500 g miere. Copiii iau cate 2 lingurite, iar adultii cate 2 linguri pe zi (dimineata si seara).

Infuzia de vetrice contra parazitozei

Aceasta se prepara din 15-30 g vetrice la 1 litru apa – se foloseste pentru clisme. De asemenea, se recomanda urmatorul procedeu impotriva teniei: se maruntesc 20 g seminte de dovleac, se amesteca cu miere pana la consistenta unei paste; cantitatea obtinuta se ia in 3 prize la o jumatate de ora. Se fierbe scoarta de crusin, o lingura la o cana cu apa, 2-3 minute, peste care se infuzeaza, 10 minute, o lingura de frunze de siminichie; se strecoara si se bea continutul.

Pulbere de plante medicinale contra parazitozei

Un alt remediu eficient este si cel cu pulbere din plante. Ai nevoie de pelin (frunze, tulpina si radacina) si cuisoare. Acestea sunt plante parazitare. Se maruntesc separat prin rasnita de cafea. Se administreaza cate o lingurita seara, inainte de masa cu o ora (se beau cu apa pentru ca sunt amare). Se ia noaptea pentru ca atunci sunt parazitii mai activi in organism. Se bea intai lingurita cu praful de pelin, apoi lingurita cu praf de cuisoare.

Tratamentul dureaza 3 saptamani, apoi se mai ia 1 luna, din 3 in 3 zile.

Iata ce presupune regimul igieno-dietetic

Urmatoarele alimente au efecte vermifuge: usturoi, morcov, varza, creson, ceapa, patrunjel, marar, praz, rabarba, cimbru, lamaie, fragi, nuci, prune, peste.

Sfaturi:

  • Medicamentele antiparazitare sunt de cele mai multe ori prost tolerate, uneori dand reactii adverse importante.
  • Remediile pe baza de plante dau rezultate constant bune si sunt lipsite de toxicitate.
  • In giardioza, unde riscul de reinfestare este permanent (datorita surselor de apa poluate), se pune problema cresterii rezistentei organismului; aceasta se obtine mai bine cu remedii homeopate.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole