Probioticele utilizate pentru imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv nu ar trebui recomandate sub forma unui supliment universal benefic tuturor. Acesta este concluzia unei cercetari publicate in jurnalul „Cell“.
Oamenii de stiinta de la Institutul de Stiinta Weizmann din Israel au contrazis ideea conform careia bacteriile probiotice fortifica sistemul imunitar si corecteaza efectele adverse ale antibioticelor asupra intestinelor. Ei spun ca din cercetarile pe care le-au facut, efectul a unsprezece tulpini dintre cele mai frecvente familii de bacterii probiotice variaza de la un individ la altul si poate chiar dauna in cazul unor persoane.
In plus, administrarea probioticelor pentru a contrabalansa efectele adverse ale antibioticelor ar putea intarzia revenirea la normal a florei bacteriene intestinale dupa un astfel de tratament, se mai arata in concluziile cercetarii preluata de Xinhua si citata de agerpres.ro.
Echipa de oameni de stiinta a demonstrat ca este posibil sa se prevada ceea ce se va intampla cu bacteriile probiotice la fiecare pacient in parte, in functie de activitatea genelor din sistemul digestiv.
Cercetatorii au scris in concluziile prezentate ca probioticele nu este indicat sa fie oferite pe scara larga publicului, ci tratamentul ar trebui personalizat in functie de pacient.
Sursa: adevarul.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Cat de utile sunt probioticele? Rezultatele unui studiu facut de oamenii de stiinta din Israel […]