6.7 C
București
miercuri, martie 27, 2024

10 beneficii ale iaurtului probiotic

Iaurtul probiotic se face prin fermentarea lactatelor din lapte de oaie, vaca sau capra. Este unul dintre cele mai consumate produse lactate fermentate alaturi de chefir. Printre cele mai bune beneficii ale iaurtului probiotic, includem si capacitatea de a ajuta digestia, de a sprijini pierderea in greutate, de a stimula sistemul imunitar, de a reduce riscul de diabet de tip 2 si multe altele. Iata 10 motive sa consumi iaurt.

Rezolva problemele gastro-intestinale

Sustine digestia sanatoasa. Probioticele actioneaza aducand multe bacterii benefice intestinului si eliminand organismul de bacterii daunatoare pentru boli. Culturile active din iaurtul probiotic pot ajuta la prevenirea problemelor gastro-intestinale precum constipatia si diareea.

Scade riscul de diabet zaharat de tip 2. Cercetarile au aratat o legatura intre un aport mai mare de iaurt probiotic si un risc redus de a dezvolta diabet de tip 2. Prin promovarea unui tract digestiv sanatos si reglarea absorbtiei de nutrienti, iaurtul probiotic ajuta, de asemenea, la reglarea nivelului de zahar din sange, arata un studiu.

Scade riscul de cancer colorectal. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul International al Cancerului, iaurtul probiotic ofera protectie impotriva cancerului de colon. Cercetatorii au descoperit ca iaurtul are efecte anti-cancer, datorita capacitatii sale de a promova un tract digestiv sanatos si de a umple intestinul cu bacterii benefice.

Creste densitatea osoasa. Studiile au aratat ca calciul si vitamina D din iaurt joaca un rol important in mentinerea sanatatii oaselor. Datorita acestor nutrienti, iaurtul probiotic poate ajuta si la reducerea riscului de osteoporoza.

Intareste sistemul imunitar si ajuta in reglarea greutatii

Sustine pierderea in greutate. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Tennessee din Knoxville, consumul regulat de iaurt probiotic poate ajuta la cresterea pierderii de grasime.

Intareste sistemul imunitar. Studiile au aratat ca beneficiile iaurtului includ un impuls natural al sistemului imunitar. Probioticele ajuta la mentinerea sistemului digestiv fara bacterii daunatoare. De asemenea, lucreaza pentru a reduce riscul de imbolnavire si pentru a ajuta organismul sa combata infectia.

Scade tensiunea arteriala ridicata. Cu peste 600 de miligrame de potasiu la 250 de grame, iaurtul probiotic poate ajuta la scaderea naturala a tensiunii arteriale ridicate, arata un studiu. Organismul foloseste potasiu pentru a reduce reabsorbtia de sodiu, a scadea tensiunea arteriala si a imbunatati sanatatea inimii.

Reduce colesterolul rau. Studiile au aratat ca doar o portie de iaurt probiotice pe zi poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la reducerea riscului de boli coronariene.

Regleaza starea de spirit. Datorita conexiunii creier-intestin, beneficiile iaurtului probiotic includ capacitatea de a regla starea de spirit. Prin imbunatatirea sanatatii intestinale, probioticele pot promova, de asemenea, un control emotional mai bun si mai putina anxietate.

Poate ajuta la tratarea durerilor cronice si a bolilor legate de creier. Studiile sugereaza ca beneficiile iaurtului probiotic pot include capacitatea de a trata durerea cronica si de a imbunatati bolile precum boala Alzheimer si boala Parkinson, prin promovarea unei mai bune reglementari a dispozitiei.

Alimentele bogate in probiotice sunt deosebit de benefice dupa un tratament cu antibiotice. In timp ce antibioticele sunt prescrise pentru a ucide bacteriile periculoase, ele omoara si bacteriile benefice. Iaurtul probiotic poate ajuta la refacerea bacteriilor sanatoase din intestin.

Cat de utile sunt probioticele? Rezultatele unui studiu facut de oamenii de stiinta din Israel

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Iaurtul grecesc este gata, atunci cand deasupra s-a format un capac de smântână, iar sub acesta este un pic închegat, ca orice iaurt. Când se ajunge în această fază, se introduce borcanul în frigider pentru 4-12 ore. Se umezeste un tifon, se impatureste 2-4 straturi se se asaza în strecurătoare. Se scoate iaurtul din frigider, se amesteca cu putina sare si apoi se pune in tifon. Se aduna marginile și se leagă complet, care poate fi lasata în strecurătoare sau suspenda deasupra ei. Se lasa asa timp de o zi întreagă, într-o încăpere răcoroasă. La final, zerul scurs se aruncă, iar iaurtul, devenit cremos, se adună din tifon și se pune într-un borcan. Vezi si: 10 beneficii ale iaurtului probiotic […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole