Cand se planteaza butasii de lavanda

Lavanda atrage fluturi si albine in timp ce descurajeaza furnicile sa umble prin gradina. Are nevoie de un soare complet si un pamant bine drenat. Daca cresteti in interior, veti gasi acest arbust tolerant la seceta, potrivit pentru climatul natural, cu lumina puternica a soarelui si precipitatii reduse. Daca si tu iubesti aceasta planta iti vom arata cateva detalii despre cand se planteaza butasii de lavanda si cum se ingrijesc.

Pe coasta, cu conditiile sale de acoperire inclinata, este posibil sa aveti mai multe dificultati in cresterea acestei plante iubitoare de caldura si soare. Plantarea lavandei la momentul potrivit al anului si acordarea unei ingrijiri adecvate vor ajuta la stabilirea acestei plante pentru un sezon de crestere reusit.

Cand se planteaza butasii de lavanda – toamna, cel mai bun timp de plantare a lavandei

Timpul de plantare. Cel mai bun timp de plantare pentru levantica este toamna. Temperaturile mai reci din octombrie, precipitatiile scazute pana la moderate si soarele mai putin intens lucreaza bine la plantarea levanticai. Plantandu-se in toamna si iarna, lavanda este gata sa infloreasca in primavara.

Sfaturi pentru plantare. Lavanda nu trebuie sa fie fertilizata decat in cele mai sarace soluri. Mai important decat fertilitatea solului este drenarea solului. Turba va contribui la drenajul solului si retentia umiditatii, in timp ce acidifiaza usor solul.

Raspanditi un strat de 2,50 cm de turba peste zona in care doriti sa va plantati lavanda si sa o lucrati in sol cu o grebla. Impartiti solul si indepartati orice pietre pe care le gasiti. Sapati o groapa destul de adanca pentru radacina de lavanda. Asezati lavanda in gaura, completati spatiile cu solul modificat. Udati lavanda profund dupa plantare. Vezi si: Plante medicinale care se planteaza toamna – Care sunt cele mai profitabile culturi

Cand se planteaza butasii de lavanda – levantica se planteaza la soare si nu se uda exagerat niciodata

Stabilirea lavandei. Desi lavanda este toleranta la seceta, odata stabilita, va avea nevoie de udare atenta pana cand va deveni stabila in noul sau loc. Udarea lavandei se face o data pe saptamana sau de doua ori pe saptamana, daca este necesar. Verificati solul din jurul plantei cu un contor de umiditate si nu lasati solul sa se usuce. Nu udati lavanda atunci cand apa de ploaie furnizeaza umezeala necesara. Pana in primavara anului urmator, noile plante ar trebui sa fie stabilite si vor necesita o udare mai putin frecventa.

Ingrijirea regulata. Udati levantica rar – o data la doua saptamani. La mijlocul verii, levantica poate avea nevoie de udare mai frecventa, dar nu permiteti ca solul sa se inmoaie. Verificati solul cu un contor de umiditate atunci cand aveti dubii. Lavanda poate tolera seceta dar nu solul umed constant. Taiati florile la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, pentru a incuraja o a doua runda de inflorire pana in octombrie. Utilizati foarfece dezinfectate pentru a taia tulpini de flori sub coroana frunzelor.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...