Plante medicinale care se planteaza toamna – Care sunt cele mai profitabile culturi

Am alcatuit o scurta lista cu plantele medicinale care se planteaza toamna si care sunt foarte cautate in randul clientilor. Desigur, ele pot fi cultivate si in cantitati mici, pentru consum personal, in aceasta perioada a anului.

Exista o serie de plante medicinale care se planteaza toamna si care sunt tot mai populare in randul celor care vor sa duca un stil de viata sanatos, sa se trateze sau sa-si intareasca imunitatea in mod cat mai natural.

Tocmai din acest motiv afacerea cu plante medicinale cunoaste o noua era in care numarul celor care cauta tratamente naturale e in continua crestere. Marele avantaj al nostru este ca in Romania clima este temperata si e locul ideal unde aceste plante vindecatoare pot fi cultivate pe suprafete intinse. Pentru cei care le comercializeaza, profitul poate fi asigurat de o valorificare inteligenta a recolte, pentru cei care le cultiva pentru propriul uz, se pot bucura de o recolta proprie pe care sa o foloseasca cu mai mare incredere.

Plante medicinale care se planteaza toamna – Catina

Catina e o prima planta medicinala potrivita pentru aceasta perioada a anului. Mai exact, pentru zonele de campie sau cele colinare, plantatia se realizeaza in perioada de toamna, chiar la sfarsit de octombrie, pentru ca plantele sa beneficieze de mai multa umezeala la sol.

Inainte de plantare, pamantul se curata de resturi vegetale si se ara la adancime de 30cm. Distanta de plantare a catinei se alege in functie de vigoarea solului, forma de conducere a plantelor, modul de recoltare, fertilitate si configuratia terenului: 3m intre randuri si 2m intre plante pe rand, in cazul coroanelor aplatizate pe rand, 4m intre randuri si 2m intre plante pe rand pentru forma globuloasa si 4m intre randuri si 3m intre plante pe rand in cazul soiurilor viguroase plantate pe terenuri fertile.

Plante care se planteaza toamna – Socul

Toamna este perioada ideala pentru arbustul de soc. Socul e rezistent, foarte prolific, frumos si benefic, Poate sa fie si un exceptional element de deco in curte si o sursa de flori parfumate.

Socul se cultiva in solurile umede, bogate si in zone insorite sau usor umbrite. Pe lateralele gradinilor bine udate, in limita curtilor, langa garduri, in zonele mai joase din curte sau in cele umede poti planta cu succes un pui de soc.

Desi iubeste soarele, socul nu suporta sa stea in bataia soarelui incins de vara, asa ca ia in calcul sa aiba surse de umbra.

Plante medicinale care se planteaza toamna – Menta

Plantarea mentei se face preferabil toamna, in octombrie sau e posibil si primavara. Stolonii de menta se planteaza la o adancime de 10cm in sol reavan la distanta de 70cm intre randuri si 10cm intre plante pe rand.

Partea aeriana a plantei de menta e afectata de temperaturile sub -8 grade, dar menta rezista iarna prin organele ingropate. Rizomii, stoloni si radacina rezista chiar si la temperaturi de -30 de grade celsius. Menta prefera solurile moderat fertile si bine drenate, care ii ofera conditii optime. Planta vegeteaza in soluri lutoase sau luto nisipoase.

Plante medicinale care se planteaza toamna – Galbenele

Rasadurile de galbenele se planteaza de obicei fie la inceputul primaverii, fie la sfarsitul toamne. Rasadurile trebuie sa fie la distanta de 20cm. Partea avantajoasa la galbenele este ca cresc in orice tip de pamant.

Galbenelele nu necesita ingrijire speciala, doar trebuie sa fie udate regulat. Plantele mai inalte pot sa aiba nevoie de arac pentru a nu se rupe sau a nu fi distruse pe timpul ploilor si furtunilor.

Citeste si:

Legume care se planteaza toamna pentru a beneficia de ele primavara

De ce e mai bine sa plantezi pomi toamna – Secretul care sta in spatele acestui obicei

Taierea trandafirilor toamna – De ce trebuie neaparat sa faci aceasta operatiune si cum se efectueaza

Cand se planteaza butasii de lavanda

Cum se planteaza iasomia, arbustul cu cele mai parfumate flori

Cum se inmulteste magnolia

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...