Cafeaua de ciuperci – cafea terapeutica cu extract de ciuperci medicinale

cafea-de-ciuperci

Da, cafeaua de ciuperci este un lucru inedit, cu adevarat. Desi s-ar putea sa nu para deosebit de apetisant, acesta ofera cateva beneficii pentru sanatate destul de uimitoare. Nu va faceti griji, cafeaua de ciuperci nu are gustul ciupercilor. Este cafea preparata cu extracte de ciuperci medicinale. Se prepara simplu si rapid dintr-o cana de apa fierbinte si niste pulbere de extract de ciuperci.

Cordyceps si alte ciuperci medicinale sunt folosite pentru a face pulberea. Beneficiile pentru sanatatea cafelei de ciuperci includ capacitatea de a stimula sistemul imunitar, reduce stresul oxidativ si chiar ajuta la combaterea cancerului.

Ce este cafeaua de ciuperci?

Cafeaua de ciuperci este o cafea neagra obisnuita amestecata cu ciuperci medicinale pudra. In ciuda faptului ca este facuta cu pudra de ciuperci medicinale, cafeaua nu are un gust tipic de ciuperci, deoarece speciile folosite in pulbere au o aroma mai moale, pamanteasca, in comparatie cu portobello, de exemplu.

Bautura are jumatate din cantitatea de cofeina decat cafeaua standard, care contine 95 mg de cofeina la 250 de grame. Continutul de cofeina al cafelei de ciuperci este similar cu cea a ceaiului verde, care are 50 mg de cofeina la 250 de grame.

In timp ce nivelurile de cafeina ale cafelei de ciuperci sunt mai mici decat cele ale cafelei standard, bautura ar putea avea de fapt proprietati mai bune de stimulare a energiei, cu mai putine efecte secundare, intrucat Cordycepts sinensis – unul dintre soiurile de ciuperci utilizate in pulberea de ciuperci – este un stimulent al energiei naturale care a fost folosit in medicina traditionala chineza de generatii.

Beneficiile cafelei terapeutice de ciuperci

Ofera beneficii anticancer. Un studiu din 2015 a descoperit ca ciuperca Chaga, o ciuperca folosita in mod obisnuit pentru a face cafea de ciuperci, a prezentat proprietati anticancer pe liniile de celule canceroase colorectale. Ca un aliment care combate cancerul, cafeaua de ciuperci este una terapeutica si foarte aromata.

Ofera organismului antioxidanti. Cercetarile au aratat ca beneficiile pentru sanatatea cafelei de ciuperci includ proprietati de combatere a bolilor si anti-imbatranire chiar mai puternice decat cele ale ceaiului verde. Antioxidantii puternici din ciuperci pot ajuta la protejarea organismului de boli. O ceasca de cafea pe zi este suficient!

Scade stresul oxidativ. Antioxidantii actioneaza pentru a combate radicalii liberi care provoaca daune celulelor. Prin reducerea stresului oxidativ, cafeaua de ciuperci poate ajuta la protejarea organismului de boli cronice precum cancerul, diabetul, boli de inima si boala Parkinson, precum si de probleme oculare, inclusiv cataracta.

Promoveaza sanatatea ficatului. Ciuperca reishi, adesea folosita pentru a face cafea de ciuperci, contine adaptogeni care ajuta la imbunatatirea functiei ficatului si la prevenirea bolilor hepatice, dupa cum arata acest studiu. Adaptogenii functioneaza incurajand organismul sa elimine deseurile si alte toxine.

Ajutor pentru sanatatea digestiva si diabetica. Datorita polizaharidelor pe care le contin ciupercile, beneficiile pentru sanatatea cafelei de ciuperci includ capacitatea de a stimula sanatatea digestiva. Polizaharidele actioneaza ca probiotice pentru a ajuta la imbunatatirea functiei sistemului digestiv.

Cercetarile au aratat ca beta-glucanii din ciuperci ajuta la scaderea greutatii corporale, la scaderea nivelului de glucoza si la reducerea colesterolului si a trigliceridelor. Ciupercile pot ajuta, de asemenea, la imbunatatirea sensibilitatii la insulina, dupa cum arata unele studii.

Cafea vs. cafea de ciuperci

Care este diferenta dintre cafeaua de ciuperci si cea obisnuita? Cafeaua obisnuita nu ofera aceleasi avantaje pentru sanatate. Cafeaua de ciuperci imbunatateste, de asemenea, starea de spirit si concentrarea, fara a agrava conditii precum anxietatea si insomnia, care se pot dezvolta de la cafeaua obisnuita.

Daca aveti nevoie de cofeina dimineata, puteti alege la fel de bine o ceasca de cafea care poate imbunatati digestia, va stimuleaza sanatatea ficatului si va ajuta sa va protejati organismul de cancer, oferindu-va totodata un impuls energetic!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...