Budinca cremoasa cu pudra de carob. O alternativa sanatoasa la crema de ciocolata

carob-budinca

Roscovele sunt plante versatile care pot servi drept substitut pentru ciocolata pentru persoanele alergice la cacao sau produse lactate. Vandut in magazinele de alimente sanatoase si in produse gata preparate, pudra de carob are un continut ridicat de proteine ​​si fitonutrienti care va pot proteja de problemele cardiovasculare si va pot ajuta sa va mentineti greutatea.

Pudra de roscove, excelent inlocuitor pentru ciocolata

Pudra de carob nu contine practic nicio grasime. Daca tineti o dieta cu continut scazut de grasimi, pulberea de carob este o optiune buna.

Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, orz, secara. La unii oameni, glutenul isi declanseaza sistemul imunitar pentru a ataca intestinele subtiri. Aceasta afectiune se numeste boala celiaca. Daca aveti boala celiaca sau sunteti sensibili la gluten, trebuie sa evitati alimentele care contin gluten. Pudra de carob nu contine gluten!

Este o adevarata alternativa la ciocolata. Carobul este o alternativa sanatoasa la ciocolata, oferind o optiune celor cu intoleranta la lactoza sau alergii la lapte. Este mai scazut in grasimi, calorii si cafeina decat ciocolata, deci poate fi un substitut benefic daca incercati sa slabiti.

Fibre si colesterol. Mancarea alimentelor cu fibre, precum cele care contin pudra de carob poate ajuta la scaderea colesterolului. Intr-un articol din 2010 „Food Foods for Human Nutrition”, cercetatorii au oferit fie un placebo, fie un produs cu fibre de carob insolubile pentru 88 de persoane cu un nivel ridicat de colesterol.

Cei care au luat produsul cu carob au prezentat un nivel mai scazut de colesterol total cu aproximativ 18%, iar nivelul LDL cu aproximativ 23%. Au avut, de asemenea, trigliceride mai mici decat grupul placebo, ai carui membri nu au prezentat modificari semnificative ale nivelului colesterolului lor.

Pudra de carob este o optiune sigura pentru diabetici. Fiecare pastaie din arborele de roscove contine seminte pe care cultivatorii le folosesc pentru a face o substanta numita tragasol, care este adesea folosita ca stabilizator si ingrosator in alimente precum produse coapte, inghetata, sosuri pentru salate, sosuri, branza, conserve de carne, jeleuri si mustar.

Poate aduce protectie impotriva cancerului. Carobul poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer, potrivit cercetatorilor germani, care au publicat un studiu in revista „Toxicologie alimentara si chimica” in 2003. Dupa ce au examinat fibra de carob, au gasit 24 de compusi polifenoli, dintre care 26 % erau flavonoizi, pe baza de plante, compusi cu proprietati antioxidante puternice.

De asemenea, a continut o cantitate semnificativa de compusi antioxidanti micricetina si quercetina. Cercetatorii considera ca continutul ridicat de fibre de carob din aceste substante antioxidante fenolice poate da proprietati de prevenire a cancerului.

Este bogata in calciu si seleniu

Carobul este foarte bogat in calciu, un mineral esential. O portie de 1 cana de pudra de roscove are 358 miligrame de calciu pe portie, potrivit Real Raw Foods. Aceasta asigura intre 30 si 36% din cantitatea recomandata zilnica de calciu, care variaza de la 1.000 la 1.200 miligrame pe zi pentru adulti. Pe langa pastrarea oaselor sanatoase si puternice, calciul este esential pentru coagularea sangelui, transmiterea informatiilor de-a lungul nervilor si mentinerea batailor inimii obisnuite.

Este si o buna sursa de seleniu. Un oligoelement, seleniul este totusi important pentru sanatatea generala. O portie de 1 cana de pudra de carob contine 5,5 micrograme de seleniu. Aceasta asigura aproximativ 10% din portia recomandata de seleniu pentru adulti. Cu toate acestea, continutul de seleniu din carob poate varia in functie de conditiile de crestere. Seleniul este important pentru functia tiroidiana sanatoasa, producerea de ADN si pentru apararea corpului de infectii si de rau oxidativ.

Pudra de carob este o alternativa sanatoasa la pulberea de cacao, desi pulberea de cacao procesata minim are anumite beneficii pentru sanatate. Deoarece pulberea de roscove este dulce in mod natural, nu este necesar sa adaugati zahar sau alti indulcitori atunci cand il folositi in retetele preferate. Pudra de carob este, in general, considerata sigura pentru consum. Femeile insarcinate nu ar trebui sa consume carob in cantitati mari.

Budinca crema de carob

Ingrediente:

  • 2 avocado copti
  • 2 linguri de sirop din esenta de artar
  • 1/3 cana pudra de roscove
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • ½ lingura extract de vanilie

Instructiuni: Scoateti semintele de avocado si puneti carnea cremoasa intr-un blender. Adaugati ingredientele ramase si amestecati-le bine pana cand au consistenta unei creme netede si bine omogenizate. Se pastreaza 1-2 zile la frigider, se serveste imediat sau rece, cum preferati.

Sursa poza: healthygoods.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...