14.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Bombay Cutting Chai. Ce trebuie sa stii despre celebrul masala ceai indian

Daca nu ai incercat inca Bombay Cutting Chai, acum este momentul. Acesta este o bautura foarte populara in India, pe care o gaseste la fiecare pas pe strazile si tarabele din Mumbai. Bombay Cutting Chai este un amestec puternic de ceai cu lapte creat din doua condimente indiene exotice – cardamom si ghimbir. 

Masala chai inseamna mai exact in hindi „ceai cu condimente amestecate”. Aceasta este o bautura de ceai indiana, ayurvedica, preparata prin fierberea ceaiului negru in lapte si apa cu un amestec de ierburi aromatice si condimente in scopuri de vindecare.

Ce inseamna mai exact Bombay Cutting Chai?

Aceasta denumire se refera la o jumatate de cana de ceai negru foarte fierbinte, servita de fiecare data inainte de munca.

Cutting Chai, adica „Taierea ceaiului” se refera la faptul ca in India se considera ca un ceai nu se savureaza cu adevarat decat in compania prietenilor. Prin urmare, expresia „cutting” se refera la impartirea bauturii si a timpului petrecut cu alti oameni. 

Bombay Cutting Chai – Reteta

De obicei, ceaiul negru este folosit ca baza in majoritatea retetelor de chai. Cel mai comun tip de ceai negru este Assam.

Amestecul de condimente foloseste o baza de ghimbir macinat si pastai de cardamom verde. Mai exista si alte condimente pe care indienii le folosesc, ca de exemplu scortisoara, anason stelat, seminte de fenicul, boabe de piper, nucsoara, cuisoare etc, dar ghimbirul si cardamomul se afla in cap de lista. 

Nu trebuie uitat de lapte. In mod traditional, in India, laptele de bivolita este folosit pentru a face chai. Masala chai se face prin amestecarea unei parti de lapte cu doua pana la patru parti apa si incalzirea lichidului pana aproape de fierbere sau chiar fierbere completa. 

Ca indulcitor, se foloseste zahar alb simplu, zahar brun, zahar de cocos, sirop sau miere.

Ingrediente (pentru 3 portii):

  • 7 pastai de cardamom verde (zdrobite intr-un mojar)
  • 1 cana apa (240 ml)
  • 2 linguri de zahar/miere
  • 1 bucata de ghimbir proaspat (curatat si ras)
  • 1 lingura frunze de ceai Assam
  • 1 cana lapte integral (240 ml) sau lapte vegetal

Mod de preparare:

Adauga pastaile de cardamom intr-un mojar si zdrobiti cu un pistil in bucati mici.
Adauga apa, zaharul, ghimbirul si cardamomul zdrobit intr-o cratita mica. Se aduce la fierbere la foc mare, apoi se reduce focul la mic si se fierbe usor timp de aproximativ 5 minute.

Adauga frunzele de ceai si continua sa fierbi timp de 5 minute, apoi adauga laptele si mai fierbe inca 3 minute, amestecand din cand in cand. Se ia oala de pe foc si se lasa la infuzat de 3 minute, apoi se strecoara si se consuma fierbinte, alaturi de biscuiti sau fursecuri.

Vezi si articolul: Biscuiti cu ghimbir si mar. Reteta pentru zile friguroase

Ce beneficii are Bombay Cutting Chai

-Datorita ingredientelor folosite, Bombay cutting Chai este bogat in antioxidanti (flavonoide si catechine) care ajuta in lupta impotriva bacteriilor daunatoare, crescand astfel sistemul imunitar;

-Cardamomul si ghimbirul sunt doua condimente care ajuta la cresterea metabolismului si la arderea celulelor adipoase datorita proprietatilor lor digestive. Prin urmare, acest ceai tine miscarile intestinale sub control, prevenind asftel probleme precum indigestia;

-Ceaiul are proprietati antiinflamatoare, ajutand la ameliorarea durerii si a inflamatiilor din organism. In plus, pe termen lung, aceste ingrediente ajuta si la prevenirea unor probleme precum artrita;

-Cofeina si condimentele puternice din ceai ajuta la stimularea celulelor creierului. Stimularea te ajuta sa uiti de stresul acumulat si iti ofera energie.

Vezi si: Dieta indiana cu fructe si legume. 7 lucruri pe care trebuie sa le respecti

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole