Foarte putina lume stie faptul ca ardeiul iute este una dintre plantele cu cele mai mari beneficii pentru sanatatea noastra si cu o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Iuteala din ardei este data de capsacina, o substanta cu proprietati tamaduitoare. Trebuie sa stii ca pentru cei care nu suporta iuteala, o alternativa la sursa de vitamina C este si boia de ardei dulce.
Boiaua de ardei dulce este la fel de concentrata in vitamina ca si ardeiul iute proaspat. De asemenea, ardeiul contine o mare cantitate de antioxidanţi, fiind bogat în vitamina A, B, C, E, potasiu, zinc, proteine vegetale, fibre si acid folic.
Boia de ardei dulce – Beneficii pentru sanatate
- boiaua de ardei dulce reuseste sa accelereze metabolismul, sa reduca colesterolul si sa contribuie la prevenirea proceselor degenerative;
- cel mai mare beneficiu al ardeiului este acela ca asigura o buna functionare a inimii si contribuie la permeabilitatea vaselor de sange, regleaza tensiunea arteriala, intareste inima, arterele si intensifica circulatia periferica deficitara;
- boiaua dulce accelereaza procesul de slabire;
- amelioreaza inflamatiile si durerea;
- imbunatateste circulatia vasculara;
- imbunatateste digestia;
- consumul de boia dulce intareste sistemul imunitar;
- previne cancerul de prostata si stomac;
- previn diabetul de tip 2;
- scade tensiunea arteriala;
- unele studii arata ca boiaua dulce ar actiona si ca un afrodisiac, inducand o stare de bine, relaxare a cailor de transmitere a influxului nervos si are si un efect placebo, iuteala fiind asociata cu actiunea.
Atentie! Folosirea ardeiului iute trebuie facuta cu precautie deoarece sunt persoane care pot avea o sensibilitate sporită la actiunea acestuia.
Vezi si:
Boia de ardei iute. Efectele sale asupra organismului
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: