Vremea rece de afara ne duce cu gandul la sarbatori, la o casa calduroasa, un ceai cald si o gustare dulce. Daca locul calduros este asigurat, nu va mai ramane decat sa faceti un ceai cald si sa va apucati de facut biscuiti. Noi ne-am gandit sa va aratam o reteta de biscuiti cu ghimbir si mar. Acesti biscuiti vor fi o gustarea de vis pentru ceai si se prepara rapid.
Biscuiti cu ghimbir si mar – Reteta
Ingrediente
- 200 g faina
- 1 lingurita ghimbir proaspat (razuit)
- jumatate lingurita praf de copt
- jumatate lingurita scortisoara
- un sfert lingurita cuisoare
- un varf lingurita sare
- 120 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahar
- 1 ou
- 40 g miere
- 1 mar taiat in bucati mici
Mod de preparare
Intr-un castrom se pun zaharul, untul si ouale. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina, condimentele, ghimbirul, mierea si praful de copt. Se omogenizeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Merele, care au fost taiate marunt, se adauga in compozitie. Apoi, se formeaza biscuitii (in ce marime si forma doriti) si se pun pe o tava cu hartie de copt.
Biscuitii cu ghimbir si mar se baga in cuptorul preincalzil, la 180º C, timp de 10-15 minute sau pana acestia devin aurii.
La final, se scot biscuitii din cuptor si , cat sunt calzi, se pot pudra optional cu zahar si scortisoara.
Biscuitii proaspeti sunt crocanti, dar pastrati intr-un borcan inchis pentru cateva ore, devin moi si foarte aromati.
Ca si recomandare, biscuitii cu ghimbir si mar merg perfect cu ceaiul verde sau cu cel de fructe.
Vezi si: Biscuiti cu migdale albe si miere de salcam. Reteta lunii mai
Vezi si: Biscuiti cu Smochine. Reteta sanatoasa
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: