Numeroase cercetari dovedesc ca rosiile reprezinta un remediu excelent pentru sanatate, insa sucul acestei legume este mai valoros decat rosia proaspata, deoarece antioxidantii pretiosi din leguma devin mai usor de asimilat. De aceea, ne-am gandit sa va vorbim astazi despre beneficiile sucului de rosii si ce se intampla daca bei un pahar pe zi.
Rosia ramane in centrul atentiei, datorita faptului ca are cel mai mare nivel al carotenoidului licopen (un pigment care da culoarea rosie, specifica tomatelor) dintre toate celelalte alimente de larg consum, acesta avand un efect antioxidant mai puternic decat vitamina C. Dintre vitaminele continute de rosii, cele mai importante sunt vitamina A, complexul B (B1, B2, B5, B6), vitamina C, vitamina E si vitamina K. Apoi, rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici.
Citeste: 5 smoothie-uri cu rosii pentru slabit
Iata mai jos care sunt beneficiile sucului de rosii:
-Sucul de rosii lupta impotriva cancerului – Licopenul, o substanta ce se gaseste in rosii, este una dintre cele mai importante substante care lupta impotriva cancerului. Aceasta protejeaza celulele corpului de imbolnavirii, mai ales de cancerul de san, colon, prostata, plamani sau pancreas. Sucul de rosii ajuta la detoxifierea organismului, fiind un foarte bun antioxidant, iar 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de rosii.
-Sucul de rosii intareste sistemul imunitar – Datorita continutului de vitamina C, sucul de rosii previne infectiile. Specialistii sunt de parere ca atuni cand ai sistemul imunitar slabit este imndicat sa consumi zilnic, pe o perioada de cel putin doua saptamana, cate un pahar cu suc de rosii.
-Sucul de rosii previne afectiunile cardiovasculare – Acesta are efecte benefice asupra inimii datorita continutul de niacina, potasiu, folati si vitamina B6. Totodata, studiile au demonstrat ca un pahar cu suc de rosii pe zi reduce riscul de boli cardiovasculare cu pana la 30%.
-Sucul de rosii scade nivelul colesterolului – Datorita continutului mare de fibre, sucul de rosii creste colesterolul bun si il scade pe cel rau. In plus, sucul de rosii are in componenta sa o cantitate mare de niacina (vitamina B3) care stabilizeaza nivelul de colesterol din sange. Daca ai colesterolul marit, specialistii recomanda sa consumi zilnic cate un pahar cu suc proaspat de rosii.
Iata si alte beneficii interesante
-Sucul de rosii stimuleaza digestia – Datorita continului de fibre, sucul de rosii imbunatateste functionarea digestiei si previne constipatia.
-Sucul de rosii ajuta la intarirea oaselor – Cantitatile mari de calciu si magneziu din sucul de rosii sunt responsabile cu intarirea oaselor, deoarece ajuta la asimilarea fierului in organism. Consumand un pahar cu suc de rosii pe zi te va ajuta in procesul de intarire a oaselor.
-Sucul de rosii imbunatateste vederea – Acesta previne afectiunile oculare, datorita continutului de vitamina A, luteina si zeaxantina, printre cei mai buni antioxidanti ce protejeaza retina.
-Sucul de rosii este indicat in curele de slabire – Consumul unui pahar cu suc de rosii pe zi mentine organismul hidratat si furnizeaza o cantitate mare de fibre, ducand la senzatia de satietate.
-Sucul de rosii detoxifiaza organismul – Acesta are in componenta sa clor si sulf care sprijina functionarea rinichilor si ficatului.
Iata cum se prepara sucul de rosii:
Pentru a prepara un pahar cu suc de rosii ai nevoie de:
- 3 rosii
- 1 lingurita de zeama proaspata de lamaie
- un praf de sare
- un praf de busuioc
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se taie in bucati mici indepartandu-se cotoarele si apoi se adauga intr-un blender, alaturi de praful de sare si busuoic. Se toarna sucul in pahar si se adauga apoi si zeama de lamaie.
Se recomanda ca acest suc de rosii sa se consume inainte de masa de pranz.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Beneficiile sucului de rosii. Ce se intampla daca bei cate un pahar pe zi […]