4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Beneficiile si utilizarile uleiului esential de fructe de ienupar

Un ulei esential extraordinar pentru sanatate provine de la fructele si acele proaspete sau uscate ale plantei de ienupar. Fructele, care pot fi violet, albastru sau maro-negru, sunt recoltate la inceputul toamnei. Frcutele de ienupar si uleiul esential din fructe de ienupar sunt folosite atat in scopuri culinare, cat si in scopuri medicinale.

Beneficiile si utilizarile uleiului esential de fructe de ienupar – Imbunatateste functiile digestive in mod natural

1. Efecte anti-balonare. Fructele de ienupar sunt antibacteriene si antifungice. Si in timp ce fructele pot ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar, ienuparul este una dintre cele mai populare metode si remedii naturale de prevenire. Le puteti folosi atat pentru infectii ale tractului urinar, cat si pentru infectii ale vezicii urinare. Mai mult, fructele de ienupar sunt diuretice naturale. Acest lucru ajuta la eliminarea excesului de lichide din vezica si uretra, ceea ce poate ajuta la reducerea balonarii.

2. Ajuta la vindecarea si protejarea pielii. Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antimicrobiene, uleiul esential de ienupar este un remediu popular pentru iritatiile si infectiile pielii. In plus, il puteti folosi ca remediu pentru acnee si vergeturi.

Inainte de a aplica ulei de fructe de ienupar, totusi, asigurati-va ca il amestecati cu un ulei neutru, cum ar fi uleiul de nuca de cocos. Utilizati 1 pana la 2 picaturi de ulei de ienupar cu un ulei neutru. Apoi, utilizati-l ca un astringent delicat sau hidratant dupa spalarea fetei.

3. Imbunatateste digestia. Ienuparul, in general, ajuta la stimularea enzimelor digestive. Acest lucru face mai usoara spargerea si absorbtia nutrientilor. Cu toate acestea, aceasta teorie nu a fost testata pe oameni, dar intr-un studiu s-a observat o digestie imbunatatita la vacile care au primit tratament cu ulei esential de ienupar si usturoi.

Pentru a-l folosi ca un ajutor digestiv, adaugati 1-2 picaturi de ulei intr-un smoothie sau apa. Totusi, consultati mai intai un medic specialist inainte de a il folosi pentru imbunatatirea digestiei.

4. Trateaza insomnia. Remediile naturale terapeutice, cum ar fi ulei de ienupar poate ajuta la reducerea simptomelor de stres si anxietate. De fapt, chiar va poate ajuta sa dormiti!

Un studiu a testat o combinatie de parfum de ulei esential. A fost un amestec de ulei esential de ienupar, lemn de santal, transafir si iris. Cercetatorii i-au examinat efectul asupra insomniacilor care luau medicamente pentru starea lor. Ei au descoperit ca, atunci cand utilizeaza parfumul acestui amestec de ulei esential noaptea, 26 dintre cei 29 de subiecti au putut reduce doza de medicament. In plus, doisprezece subiecti au reusit sa elimine total medicamentele.

Opriti stresul si sporiti somnul prin difuzarea uleiului de ienupar in dormitor. Diluat cu un ulei neutru, puteti, de asemenea, sa dati cu el pe incheieturile mainii. Pentru un parfum ademenitor, adaugati cateva picaturi de ulei de fructe de ienupar la detergentul de rufe. Mirosul va ramane pe haine si lenjerie!

Uleiul esential din fructe de ienupar reduce celulita si tine insectele departe

5. Arsuri la stomac si reflex gastro-esofagian. O alta utilizare populara a uleiului de fructe de ienupar este pentru arsuri la stomac si acid reflux. Se amesteca 1-2 picaturi de ulei de frycte de ienupar impreuna cu un ulei neutru si se maseaza peste stomac si piept. Alternativ, va recomandam sa luati intern.

6. Poate reduce celulita. Daca doriti sa reduceti aparitia celulitei, uleiul de ienupar poate ajuta in acest sens. Incercati sa amestecati cu ulei esential de grapefruit si un ulei neutru pentru beneficii maxime.

7. Indepartarea insectelor. Similar uleiului esential de citronella, mirosul de ulei de fructe de ienupar poate respinge insectele. Amesteca apa cu ulei de ienupar intr-o sticla cu pulverizator si da pe haine in locul spray-urilor chimice produse comercial. Alternativ, amestecati-l cu un ulei neutru si masati-l pe piele pentru a preveni intepaturile de insecte.

8. Antiseptic natural. Uleiul de fructe de ienupar este un curatator excelent, atat pentru corp, cat si pentru casa! Este un curatator natural excelent, precum si un antiseptic eficient pentru infectiile cutanate sau respiratorii. Proprietatile sale antimicrobiene ajuta la distrugerea bacteriilor.

De fapt, unele studii sugereaza ca uleiul esential de ienupar poate fi eficient impotriva bacteriilor si ciupercilor care sunt rezistente la antibiotice. In plus, uleiul de fructe de ienupar are cea mai puternica reactie anti-fungica impotriva bacteriilor care cauzeaza candidoza.

Uitati de substantele chimice nocive. In schimb, pulverizati suprafetele din baie si din bucatarie cu un amestec de apa si ulei de fructe de ienupar. In plus, difuzati-l pentru a ajuta la purificarea aerului pe care il respirati voi si familiile voastre.

9. Antioxidant puternic. Uleiul de fructe de ienupar este cu adevarat versatil. Nu numai ca este antimicrobian, ci contine si antioxidanti care ajuta la incetinirea degradarii legate de varsta, precum si la prevenirea bolilor.

In mod specific, studiile efectuate pe animale au aratat ca acest ulei creste activitatea a trei antioxidanti esentiali in organism, dintre care toti au beneficii uriase pentru sanatate. De fapt, unul dintre ele, glutationul este asociat cu prevenirea bolilor precum cancerul si bolile de inima. Datorita cresterii activitatii acestui antioxidant in corp a aratat de ce uleiul de fructe de ienupar a fost eficient impotriva unor celule leucemice.

10. Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute. In corelatie cu proprietatile sale antioxidante, uleiul de ienupar poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale. In cazul modificarilor stilului de viata, hipertensiunea arteriala este gestionabila. Cu toate acestea, daca este lasata netratata, poate duce la boli de inima si alte afectiuni diferite destul de grave.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Crema cu ienupar. Remediul eficient pentru picioare reci

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole