10.2 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Beneficiile pentru sanatate ale bujorului. Afla lucruri nestiute despre superbele flori

Bujorul chinezesc sau bujorul de gradina comun cunoscut stiintific sub numele de Paeonia lactiflora este o specie de planta erbacee cu flori perene din familia Bujorilor Paeoniaceae. Planta este originara din Asia Centrala si de Est, din Estul Tibetului, Nordul Chinei, Mongoliei, Rusiei si estului Siberiei. Este luna bujorilor, minunatele flori cu putere extraordinara de vindecare a afectiunilor, dar folosite de secole de femeile chineze pentru efectele de intinerire.

Numele florii provine de la numele grecesc Paeon, medicul mitologic al zeilor. Principalul beneficiu pentru sanatate al bujorilor este capacitatea lor de a ajuta la vindecarea inflamatiilor, conform medicinei traditionale chineze.

O specie particulara, paeonia lactiflora ( flori albe din lapte ), a fost folosita in medicina chineza pentru tratarea artritei reumatoide, lupusului eritematos sistemic, hepatitei, dismenoreei, crampelor musculare, spasmelor si febrei.

Cercetari recente privind efectele antiinflamatorii ale paeonia lactiflora au descoperit ca inhiba productia de prostaglandina E2, care induce febra, si leucotriene B4, care promoveaza rezistenta la insulina. Aceste flori ajuta celulele sa comunice prin suprimarea cresterii concentratiei intracelulare a ionilor de calciu.

Beneficiile bujorului alb pentru sanatate

Tonic pentru sange. Tonic pentru sange este de fapt un termen traditional pentru un decoct folosit pentru reumatism, artrita, artrita reumatoida, anemie, oboseala, guta, inflamatie, reactii alergice, febra cronica si dureri nervoase nespecifice. Paeonia (radacina de bujor alb) este un tonic traditional al sangelui. Ajuta la scaderea inflamatiei si prezinta proprietati antispastice si s-a dovedit a fi un calmant eficient al durerilor nervoase. Este, de asemenea, utilizat ca tratament pentru hemoroizi.

Probleme digestive si intestinale. Radacina de bujor alb este folosita in mod traditional pentru a sustine digestia sanatoasa si pentru a trata tulburarile digestive. Este considerat in medicina traditionala chinezeasca ca fiind util pentru constipatie si intestin iritabil cauzat de inflamatie.

Sanatatea inimii. Antioxidantii din ceaiul de bujor au, de asemenea, beneficii pentru inima. Reducerea colesterolului rau si scaderea tensiunii arteriale in organism este una dintre beneficiile pe care le are ceaiul de bujor pentru un sistem circulator puternic. In plus, ceaiul de bujor are si alte beneficii antioxidante, si anume protejeaza inima de cheaguri de sange care pot provoca probleme cardiace si accident vascular cerebral. De aceea, este recomandat sa beti o cana de ceai de bujor pe zi.

Functia creierului. Paeonia este folosita in mod obisnuit ca intineritor al mintii si un suport de meditatie pentru a creste claritatea gandirii. De asemenea, este frecvent utilizat pentru a sustine tratamentul deficitelor cognitive si pentru a imbunatati invatarea si memoria. Cercetarile moderne care exploreaza aceasta utilizare traditionala au fost interesante. Cercetarile au analizat calitatile neuro-protectoare unice si proprietatile care imbunatatesc cognitivul.

Putere de intinerire. Paeonia este apreciata pentru puterile sale de vindecare si intinerire. Utilizarile terapeutice includ sustinerea functiei corespunzatoare a colonului, plamanilor, ficatului si splinei. Beneficiile pot include circulatia sanatoasa, ficatul sanatos, rinichii sanatosi, splina sanatoasa si un sistem nervos sanatos.

O floare excelenta pentru combaterea stresului si insomniei

Combate stresul. Bujorul este considerat o floare adaptogena. Adaptogenii ajuta organismul sa combata efectele stresului si permit organismului sa functioneze normal in perioadele de stres. Paeonia ajuta la mentinerea echilibrului sistemului nervos in perioadele de stres.

Sistemul imunitar. Radacina de bujor alb are o lunga traditie ca suport pentru sistemul imunitar. Aceasta utilizare traditionala a facut obiectul unor cercetari stiintifice recente privind capacitatea sa de a promova un raspuns imun sanatos si de a modula sistemul imunitar.

Excelent tonic al fertilitatii. Un vechi proverb chinez afirma: „O femeie care consuma regulat bujor alb devine la fel de frumoasa ca floarea in sine.” Componentele din bujorii albi (in special atunci cand sunt utilizate in combinatie cu alte ierburi pentru fertilitate) sunt foarte eficiente ca tratament bland, dar potential, pentru afectiuni cronice de reproducere si probleme de fertilitate.

Crampe si spame musculare. Bujorul alb este cunoscut a fi un remediu eficient pentru crampe si spasme musculare ale corpului inferior. In afara de tratarea crampelor premenstruale, este de asemenea utilizat in mod obisnuit pentru a reduce spasmele musculare dureroase in extremitatile inferioare.

Amelioreaza durerea. Radacina de bujor alb contine paeoniflorin, care a fost cercetat in mai multe studii, care au constatat ca poate reduce durerea, spasmul muscular, durerea neuropatica si inflamatia.

Intareste oasele. Antioxidantii din ceaiul de bujor sunt de asemenea utili in reducerea problemelor inflamatorii care pot provoca boli osoase, cum ar fi artrita si osteoartrita. Consumul de ceai de bujor in mod regulat poate consolida oasele.

Utilizarea bujorului alb in diverse tratamente

  • Ceaiul de bujor alb este o bautura excelenta care ajuta la controlul tensiunii arteriale ridicate si sustine vasele de sange sanatoase.
  • Decoctul radacinei de bujor uscat fara scoarta a fost utilizat in tratamentul artritei reumatoide, lupus eritematos sistemic, hepatite, dismenoree, crampe musculare si spasme si febra de peste 1.200 de ani in China, Coreea si Japonia.
  • Bujorul chinezesc este utilizat clinic pentru a trata simptomele asemanatoare depresiei in medicina chineza.
  • Paeoniflorinul, ingredientul activ al radacinii, este luat intern in tratamentul afectiunilor menstruale, leziunilor, tensiunii arteriale ridicate, tensiunii premenstruale si tulburarilor hepatice.
  • Paeoniflorinul, izolat de radacina bujorului, a fost folosit ca medicament pe baza de plante de mai bine de 1.200 de ani in China, Coreea si Japonia pentru efectele sale anti-alergice, antiinflamatorii si imunregulatoare.
  • Ceaiul obtinut din petalele uscate zdrobite din diferite specii de bujor, inclusiv P. lactiflora a fost utilizat ca remediu pentru tuse si ca tratament pentru hemoroizi si varice.
  • Radacina de bujor alb imbunatateste functia digestiva, splina si ficat.
    Este cel mai bine utilizat pentru menstruatia dureroasa si regleaza menstruatiile neregulate. Este bun pentru infertilitatea feminina si dezechilibrele hormonale si pentru evitarea avorturilor.
  • Activeaza circulatia sangelui, elimina sangele coagulat si combate anemia. Raceste sangele si trateaza afectiuni inflamatorii precum eczema, eruptii termice si febra.
  • Acesta misca sangele in zona pelviana. Imbunatateste stagnarea uterina si previne afectiuni precum fibroame uterine, endometrioza si PCOS.
  • Radacina de bujor alb calmeaza ficatul, modereaza reactiile acute si amelioreaza durerea. Este util in spasme dureroase.
  • Trateaza insomnia si anxietatea. Calmeaza mintea si induce somnul.
  • Este utilizat ca baie de aburi vaginale pentru varicozitatile vulvare (vene varicoase in Vulva).
  • Radacina de bujor alb trateaza transpiratia excesiva cauzata de frig si vant.
  • Bujorul alb este de asemenea util in reducerea problemelor de respiratie si ajuta la cresterea eficientei sistemului respirator.
  • Ceaiul de bujor ajuta la reducerea glicemiei si reduce simptomele diabetului.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole