Castravetele amar este un fruct medicinal comestibil, cu o istorie lunga de utilizare in China, Japonia si India. Chinezii au fost atrasi de gustul extrem de amar, caci mancarurile amare au tendinta de a curata corpul si sunt capabile sa stimuleze sanatatea ficatului. Ca atare, au inceput sa gateasca si sa foloseasca aceste fructe in diverse retete. Iata care sunt beneficiile castravetelui amar.
Beneficiile castravetelui amar – Iata cele mai importante beneficii ale castravetelui amar:
1. Ajuta la normalizarea nivelurilor de zahar din sange. Atat studiile pe animale cat si cele pe om arata un efect hipoglicemic al extractului concentrat de castravete amar. Astfel, beneficiile pentru sanatate ale acestuia includ capacitatea de a reduce nivelurile de glucoza din sange, precum si de a regla utilizarea organismului a insulinei. De fapt, in multe cazuri, extractul de castravete amar se comporta exact ca insulina pe care organismul o produce in mod natural.
2. Combate infectiile bacteriene si virusurile. Cercetarile arata ca acest fruct contine numeroase proprietati antibacteriene si antivirale. Aceste proprietati pot reduce sensibilitatea la infectii asociate formarii ulcerelor de stomac, precum si a virusilor precum HIV.
Si, in ultimii ani, extractul de castravete amar lupta eficient impotriva aspirinei si a ulcerelor induse de stres la sobolani. Mai mult, beneficiile pentru sanatate ale castravetelui amar includ eficienta in uciderea parazitilor. Studiile au identificat agenti antihelmintici in castravete amar, care este un grup de compusi antiparazitici. A
3. Imbunatateste sanatatea digestiva si hepatica. Dovezile sugereaza ca extractul de castravete amar poate ajuta la reducerea tulburarilor intestinale. De exemplu, poate contribui la scaderea pietrelor la rinichi, la prevenirea bolilor hepatice, la imbunatatirea functiei hepatice, la tratarea lucrarilor parazitare, la reducerea simptomelor bolii inflamatorii intestinale si la imbunatatirea sanatatii digestive in general.
Cercetatori de la Universitatea Annamali din India au examinat beneficiile pentru sanatate ale castravetelui amara. Ei au descoperit ca extractul din castravete amar a crescut nivelele de peroxidaza de glutation, superoxid dismutaza si catalaza, care ajuta la ameliorarea detoxifierii si prevenirea leziunilor hepatice.
Beneficiile castravetelui amar – vindeca tusea si alte afectiuni respiratorii
4. Poate ajuta la cresterea protectiei impotriva cancerului. De exemplu, este eficace in prevenirea si gestionarea leucemiei limfoide, limfomului, coriocarcinomului, melanomului, cancerului mamar, tumorilor de piele, cancerului de prostata, carcinomului limbii si laringelui, cancerului vezical si bolii Hodgkin.
Castravetele amar este, potrivit unui studiu, anticancerigen, antimutagen si antitumoral. Un alt studiu a constatat ca peste 20 de componente active din castravete amar au proprietati antitumorale. Si inca un alt studiu arata cum castravetele amar poate inhiba deteriorarea radicalilor liberi, prevenind peroxidarea lipidelor.
5. Reduce tulburarile respiratorii. Castravetele amar previne boli respiratorii comune, cum ar fi raceala sau gripa. Aceasta face acest lucru prin cresterea detoxifierii, imbunatatirea fluxului sanguin, scaderea inflamatiei si scaderea daunelor provocate de radicalii liberi.
Medicina traditionala chineza a folosit suc de castravete amar pentru a trata tusea uscata, bronsita si durerile de gat timp de sute de ani. Puteti folosi sucul, fructele si semintele pentru a trata tusea, pentru a scapa de excesul de mucus si a usura simptomele alergiilor alimentare.
6. Ajuta la tratarea inflamatiei si ranilor cutanate. Numeroase studii au descoperit compusi antiinflamatori in castravete amar. Acesti compusi trateaza, de exemplu, astfel de afectiuni ale pielii cum ar fi eczema si psoriazisul. Cu proprietatile sale antibacteriene, este excelent pentru tratarea infectiilor cutanate si a ranilor fara utilizarea antibioticelor conventionale.
7. Poate ajuta la prevenirea obezitatii si a bolilor cardiace. Potrivit Journal of Lipids, castravetele amar poate stimula metabolismul. In plus, poate echilibra hormonii legati de diabet. Acest lucru este benefic in prevenirea obezitatii, precum si a altor simptome legate de sindromul metabolic si bolile cardiovasculare, cum ar fi colesterolul ridicat si hipertensiunea arteriala.
Ulei de castravete, un agent anti-imbatranire folosit din cele mai vechi timpuri
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] –Coaja castravetilor amari stimuleaza celulele pancreasului sa produca insulina, echilibrand astfel glicemia. Pentru prevenirea diabetului, se recomanda o cura de 1 luna, in care se consuma minim 500 g de castraveti cu coaja. […]