0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Bebelusii sarutati mereu de mame cresc adulti mai putin anxiosi

Iubirea este un limbaj pe care majoritatea oamenilor il experimenteaza in viata lor, fie cu un partener, parinte, frate sau copil. O modalitate de a comunica dragostea este adesea printr-o imbratisare sau un sarut. Cand vine vorba de copii, este de la sine inteles ca acestia au nevoie de imbratisari si saruturi ca sa se dezvolte normale. Contrar vorbelor din batrani ca bebelusii trebuie sarutati doar in somn, studiile arata importanta afectiunii mamelor pentru a creste adulti responsabili si mai putin anxiosi.

Toate mamicile de acolo pot fi de acord ca imbratisarile si sarutatul copiilor sunt lucruri esentiale. In plus, este dovedit stiintific ca sarutatul copilului este mai important decat cred cei mai multi oameni.

Sistemul imunitar al bebelusilor creste cu fiecare sarut

Sarutatul bebelusilor le intareste sistemul imunitar

Se spune ca sarutul stimuleaza sistemul imunitar al bebelusului. Acest lucru va avea sens foarte curand. Pe masura ce o mama isi saruta bebelusul, ea va consuma agentii patogeni nocivi (bacterii AKA) care au stat pe pielea bebelusului, gata sa-si croiasca drum in gura bebelusului.

Odata ce agentii patogeni ajung la amigdalele mamei, se intampla ceva „magic” si se creeaza anticorpi care ajuta la combaterea infectiilor cauzate de diferitele tulpini de bacterii. Aceste aparate de lupta cu celule albe sunt apoi transmise bebelusului in laptele matern. Odata ce bebelusul primeste acesti mini-razboinici, sistemul lor imunitar este construit mai puternic pe zi ce trece deoarece au acum capacitatea de a lupta impotriva unei game largi de boli!

Sarutul pe buze al bebelusului il ajuta sa fie mai destept

Sarutul copilului pe buze creste de fapt capacitatea lor de a recunoaste o alta persoana fizic si totul depinde de reactia pe care creierul lor o are fata de atingere. Un studiu al Universitatii din Washington Institute for Learning and Brain Sciences (I-LABS), a folosit imagistica creierului pentru a descoperi modul in care mana, piciorul si buzele sunt privite in creierul copiilor de 2 luni.

In timpul acestui studiu, cercetatorii au folosit o bagheta de mana pentru a atinge usor piciorul stang, mana stanga si mijlocul buzei superioare a fiecarui sugar. Rezultatele acestui studiu au aratat ca cea mai puternica reactie care a avut loc in creierul sugarului a fost cauzata de atingerea mijlocului buzei superioare. Raspunsul pe care creierul sugarului l-a avut la atingerea buzelor nu a fost prea surprinzator pentru cercetatori, deoarece buzele unui bebelus sunt folosite pentru supt si, de asemenea, pentru a comunica limba lor.

Imaginile creierului au descris ca dragostea si afectiunea prezentate de la un parinte fata de bebelusul lor sporesc pozitiv dezvoltarea creierului.

In timpul acestui studiu, studentii au descoperit ca hipocampul (centrul de invatare si memorie al creierului) copiilor care au primit multa dragoste si afectiune, era cu 10% mai dezvoltat decat al copiiilor carora nu li s-a aratat multa dragoste si afectiune in copilarie . Cercetatorii au fost de acord ca sarutatul copilului ajuta la construirea mai multor conexiuni neuronale in creier, facand astfel copilul mai inteligent.

Sarutul face bebelusii mai destepti

Specialistii considera ca exprimarea dragostei fata de bebelus prin atingere fizica si prin raspunsul la semnalele lui, mai degraba decat sa fie lasati sa planga, le ajuta creierele sa se maturizeze fara ca acestea sa se streseze. Experientele particulare cu oamenii, inca din primele zile de viata fac din bebelusi adulti mai destepti, mai sanatosi si mai fericiti sau invers.

Bebelusii cu mame foarte afectuoase si devotate cresc pentru a fi adulti mai rezistenti si mai putin anxiosi. Exista o multime de mame care cred ca sufocarea unui copil cu afectiune il strica si provoaca dependenta si probleme comportamentale si emotionale in viitor. Insa, studiile demonstreaza ca gandul de a „strica un copil cu afectiune” este total incorect.

Experiment

In timpul unui experiment de cercetare pe termen lung, aproape 500 de persoane, in varsta de aproximativ 34 de ani, au fost observate impreuna cu mamele lor de catre un psiholog cand acestia aveau 8 luni. Sarcina psihologului a fost sa evalueze nivelul de afectiune al mamelor fata de bebelusii lor. Rezultatele au aratat ca 10% dintre mame au prezentat niveluri scazute de afectiune, 85% dintre ele au stabilit o cantitate standard de afectiune si aproape 6% au prezentat niveluri ridicate.

Aproximativ 34 de ani mai tarziu, indivizii s-au intors pentru a finaliza un sondaj pentru a masura cat de mult au suferit de anxietate si ostilitate pe parcursul vietii. Rezultatul a transmis ca nivelurile ridicate de caldura si afectiune, cum ar fi sarutatul unui copil, sunt asociate cu mai putina suferinta in viata lor adulta. Prin urmare, concluzia a fost ca oferirea afectiunii materne unui copil de pana la 8 luni are un impact de lunga durata asupra sanatatii mintale.

Asadar, mamele care considera ca isi pot rasfata bebelusii cu prea multe imbratisari si saruturi, se pot linisti. Bebelusii au nevoie de multa caldura si afectiune din partea ambilor parinti pentru a avea o sansa mai mare de a se dezvolta ca adult mai istet, mai sanatos si mai putin anxios.

Vezi si: Lapte matern sau lapte praf? Care sunt valorile nutritionale de care un bebelus are nevoie?

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole