5.2 C
București
marți, decembrie 3, 2024

Ardeiul iute, un remediu excelent pentru infarctul miocardic

Ardeiul iute (Capiscum Annuum) este cunoscut de secole pentru proprietatile lui de stimulare a circulatiei si digestiei. Se stie ca ardeiul iute este un excelent remediu pentru par, unghii si inima. In acest moment este foarte aproape de a fi confirmat de oamenii de stiinta ca un adjuvant in tratamentul infarctului miocardic, adica atacului de cord.

Ardeiul iute, o planta cu deosebite puteri de tratare a bolilor

Iar acest lucru este foarte important, in conditiile in care bolile de inima reprezinta unul dintre factorii principali ai mortalitatii in intreaga lume.

Printr-un experiment pe soareci, oamenii de stiinta au putut sa dovedeasca ca aplicarea locala in zona inimii cu capsaicina (cel mai activ compus din ardeiul iute) a redus cu 85% consecintele infarctului, adica a numarului de celule miocardice necrozate. Acest lucru se intampla, foarte probabil, printr-un mecanism de protectie celulara activat de capsaicina, prin stimularea terminatiilor nervoase pentru durere.

Cercetatorii de la Universitatea din Cincinnati, condusi de Dr. Keith Jones, care au realizat studiul pe soareci, au pornit de la observatia ca un simplu unguent cu capsaicina pentru dureri articulare a fost folosit de niste bolnavi de infarct sub forma de frectii pe piept si le-a ameliorat considerabil durerea.

Experientele cu ardei iute recente confirma experienta unui renumit doctor american, Dr. John Christopher, supranumit si “Dr. Cayenne” care declara: “In treizeci si cinci de ani de practica nu am pierdut nici macar un singur pacient cu atac de cord dintre cei pe care i-am consultat la domiciliu.

Motivul este ca de fiecare data cand intram la un astfel de pacient, daca respira inca si putea inghiti, ii dadeam cat mai repede sa bea o cana cu ceai de ardei iute si in doar cateva minute se putea ridica din pat si isi revenea.”

Cum se foloseste arediul iute?

Sub forma de extract uleios. Se umple o sticla sau un borcan pana la jumatate cu ardei iuti cu tot cu seminte. Se toarna peste ulei pana se umple recipientul. Se inchide bine, se lasa la macerat 2 saptamani intr-un loc caldut si se poate folosi. Se foloseste uleiul sau strecurat sau cu tot cu ardei, cea de-a doua varianta fiind de preferat. Uleiul se aplica la nivelul locurilor dureroase, pentru psoriasis, zona zoster, degeraturi, in artrite. Pentru abcese si gingivita se tin 10 ml de ulei 5-10 minute in gura, apoi se scuipa si se clateste cu apa calda.

Sub forma de ceai. O lingurita de pudra de ardei iute la o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 5 minute si se bea cald. Calmeaza durerea de amigdalita, ajuta in lupta cu infectiile, intareste intreg sistemul imunitar, cresc sansele de supravietuire in infarct. Se poate bea si cu lapte cald, insa efectele nu sunt atat de eficiente, doar ca iutimea este mai usor de suportat.

Sub forma de unguent. Se topeste pe baie de aburi un pachet de unt, apoi se taie 3-4 linguri de ardei iute taiat si se pun peste. Se lasa la fiert inca 10 minute si se aplica la fel ca uleiul.

Ardeiul iute se mananca crud sau murat sau chiar uscat ca si condiment in mancaruri si stimuleaza secretia de sucuri digestive. Se poate folosi si pentru intretinerea parului, dar consumul de ardei iuti este recomandat si in cure de slabire.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Tuica de prune si calitatile ei terapeutice pentru organism

De ce e bine sa mananci usturoi pe stomacul gol

Condimentele minune din bucatarie – Scortisoara si Ghimbirul

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole