20 C
București
miercuri, octombrie 23, 2024

Apa de busuioc, un adevarat „elixir” al tineretii si al sanatatii

Apa de busuioc. Busuiocul este considerat o planta aromatica folosita in gastronomie, insa beneficiile lui pentru sanatate depasesc cu mult asteptarile noastre. Datorita aromei foarte puternice si a proprietatilor sale, busuiocul a fost apreciat inca din Antichitate si chiar Zalmoxis i-a instruit pe geto-daci in medicina, spunandu-le acestora ca „nu poti sa vindeci trupul fara a tine seama de suflet”. 

Substantele active ale busuiocului sunt date de uleiul volatil din florile sale, bogat in estragol (pana la 80%), camfor, anelol si linalool, iar semintele busuiocului contin mucilagii, iar frunzele sale contin taninuri si saponozide triterpenice.

Apa de busuioc este considerata, pe drept cuvant, un adevarat „elixir al tineretii”, iar medicina ayurvedica o recomanda ca remediu si pentru o serie de numeroase afectiuni, datorita proprietatilor sale medicinale.

Apa de busuioc, „elixirul tineretii”

Bauta cu regularitate, acest elixir ajuta la mentinerea tineretii, frumusetii si a sanatatii pielii noastre.

Planta contine antioxidanti puternici care ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi si protejeaza ADN-ul. Antioxidantii din busuioc ajuta, de asemenea, la protejarea celulelor albe din sange, care joaca un rol-cheie in functia imuna. Prin reducerea stresului oxidativ, busuiocul are capacitatea de a incetini imbatranirea.

Pentru a beneficia de toate aceste calitati, se prepara de seara, punand intr-un litru de apa 3 crengute de busuioc, iar dimineata se filtreaza si se bea peste zi, in loc de apa. Pentru prevenirea imbatranirii premature si mentinerea tineretii se recomanda apa aceasta in cure de minim 2 luni pe an sau in consum constant. De asemenea, este recomandat ca, in paralel cu aceasta cura, sa se schimbe si stilul de viata (mai multa miscare si o alimentatie sanatoasa, in care sa predomine cruditatile).

In cadrul unei emisiuni, cunoscuta creatoare de moda Romanita Iovan a dezvaluit ca si ea foloseste acest remediu, pe care il stie de la o femeie de 80 de ani, dar care arata de 50.

Apa de busuioc, beneficii pentru sanatate

Apa de busuioc este recomandata in tulburari de menopauza, andropauza, sterilitate, frigiditate etc., fiind un bun regenerator rapid si oprind in acelasi timp procesele de uzura.

Apa de busuioc poate fi folosita si pentru reducerea febrei, pentru combaterea racelii, dar si pentru detoxifierea rinichilor. Busuiocul are rolul de a stimula sistemul nervos si de a reduce sensibilitatea la stres, dar are si proprietati diuretice, ce poate reduce nivelul de acid uric din sange, detoxifiind rinichii. Se face o cura de 2 saptamani, perioada in care se va bea cate o cana cu apa de busuioc la fiecare 2-3 ore. De asemenea, aceasta apa poate trata si tusea, poate reduce inflamatia din gat si dizolva mucusul acumulat in exces din cauza racelii.

Vezi si articolele:

12 beneficii extraordinare ale busuiocului

Cum scapi de crampele abdominale cu ajutorul busuiocului

Ce afectiuni poti trata cu cimbru si busuioc

Cele mai importante 13 beneficii ale busuiocului pentru organism

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

  1. […] Artrita si reumatismul sunt bolile legate de acumularea de acid uric in articulatii si muschi care obstructioneaza circulatia sangelui. Are proprietati depurative si detoxifiante care elimina toxinele din corp si reimprospateaza sangele. Favorizeaza urinarea care ajuta la eliminarea excesului de apa, acid uric si saruri. Promoveaza fluxul de sange si imbunatateste circulatia. De asemenea, asigura ameliorarea durerii cauzate de guta si artrita. Vezi si: Apa de busuioc, un adevarat „elixir” al tineretii si al sanatatii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole