2 uleiuri vindecatoare mai putin cunoscute: ulei din seminte de patrunjel si ulei din seminte de broccoli

2-uleiuri-vindecatoare-mai-putin-cunoscute-ulei-din-seminte-de-patrunjel-si-ulei-din-seminte-de-broccoli

Uleiurile esentiale din seminte de patrunjel si seminte de broccoli sunt mai putin cunoscute, insa sunt uleiuri cu puteri de vindecare extraordinare. Iata ce beneficii au si pentru ce sa le folositi.

Uleiul esential de seminte de patrunjel

Uleiul esential de seminte de patrunjel contine miristicina, apiol, tetrametoxial benzen si pinen. Botanic, planta de patrunjel se numeste Petroselinum Sativum. Planta este originara din regiunea mediteraneana, care este cultivata pe scara larga in gradina ca o planta culinara versatila. Numele a fost derivat din cuvantul grecesc: petros, care inseamna piatra pe masura ce creste pe terenuri stancoase.

Uleiul esential de patrunjel poseda activitati antireumatice, antimicrobiene, antiseptice, antiartritice, astringente, antiseptice, circulatorii, carminative, diuretice, digestive, detoxifiante, febrifuge, emenagoge, depurative, laxative, stomacale, stimulante, hipotensive si uterine. Uleiul este de culoare galben pal pana la incolor, avand un miros amar in comparatie cu planta proaspata.

Vezi si: Hasmutachi sau patrunjelul francez, un remediu natural pentru afectiunile oculare

Uleiul din seminte de broccoli

Semintele minuscule de muguri de broccoli sunt presate la rece pentru a extrage ulei. Uleiul este de obicei de culoare verzui pal pana la galben. Acest ulei contine 50% acid eurcic, care este considerat a face parte din grupul acizilor grasi omega-9 monoinsaturati. Are aproximativ 80 – 85% acizi grasi polinesaturati care includ acid oleic, acid erucic si acizi linoleici. Are proprietati excelente de absorbtie, care confera stralucire naturala pielii si luciu pe par.

Este folosit ca emolient in ingrijirea personala si cosmetice. Previne pielea de deteriorare, poluare si imbatranire si, de asemenea, neutralizeaza radicalii liberi din organism. Datorita proprietatii sale antioxidante, acest ulei devine stabil cu o perioada de valabilitate crescanda. Vitamina C ajuta la producerea de colagen.

Beneficiile uleiului din seminte de patrunjel

Elimina microbii

Uleiul esential de patrunjel are proprietati antimicrobiene care ajuta la eliminarea microbilor, precum si la dezoltarea acestora in organism. Ajuta la prevenirea multiplicarii infectiilor.

Trateaza artrita

Artrita si reumatismul sunt bolile legate de acumularea de acid uric in articulatii si muschi care obstructioneaza circulatia sangelui. Are proprietati depurative si detoxifiante care elimina toxinele din corp si reimprospateaza sangele. Favorizeaza urinarea care ajuta la eliminarea excesului de apa, acid uric si saruri. Promoveaza fluxul de sange si imbunatateste circulatia. De asemenea, asigura ameliorarea durerii cauzate de guta si artrita. Vezi si: Apa de busuioc, un adevarat „elixir” al tineretii si al sanatatii

Previne infectiile

Ranile au sanse mari de a se infecta cu microbi. Sepsisul aduce convulsii, crampe si hidrofobie. Ar putea fi vindecat prin eliminarea microbilor si prevenirea cresterii acestuia intr-o zona afectata. Previne multiplicarea microbilor.

Starea generala de sanatate

Are proprietati astringente care ajuta la inducerea contractiei muschilor si tesuturilor. Uleiul esential de patrunjel ar putea fi utilizat atat intern cat si extern pentru a promova contractiile gingiei, pielea, muschii, vasele de sange si radacinile parului.

Sanatatea intestinala

Gazele pot provoca greata, flatulenta, indigestie, dureri de cap, varsaturi, dureri in piept, dureri de stomac, hipertensiune si atacuri de cord. Acest ulei previne formarea gazelor si il elimina din corp.

Eliminarea toxinelor

Uleiul esential de patrunjel ajuta la eliminarea toxinelor si a substantelor nedorite din organism. Previne bolile cauzate de acumularea de substante nedorite precum artrita, reumatismul, bolile de piele, furunculele si altele.

Asista digestia

Acest ulei are o aroma erbacee si picanta care declanseaza pofta de mancare si, de asemenea, accelereaza procesul de digestie prin promovarea secretiei de suc digestiv in stomac. Accelereaza procesul de digestie si va face sa va fie foame.

Promoveaza urinarea

Uleiul esential de patrunjel are proprietati detoxifiante care favorizeaza cantitatea si frecventa urinarii. Ajuta la pierderea in greutate si asigura ameliorarea retentiei de apa. Ajuta la eliminarea calciului, precum si a altor depozite din tractul urinar si rinichi, prevenind sansele de infectii in sistemul urinar si in calculii renali.

Purifica sangele

Uleiul esential de patrunjel are proprietati depurative care ajuta la purificarea sangelui. Transporta oxigenul catre tesuturi promovand circulatia sangelui.

Probleme menstruale

Acest ulei are proprietati emenagogice care promoveaza secretia de estrogen si ofera ameliorare de la probleme precum menstruatia, cum ar fi greata, durere, crampe abdominale, suparare si oboseala.

Utilizari traditionale

  • Ajuta la scaderea inflamatiei, durerii, taieturilor si afectiunilor digestive.
  • Este un tratament pentru probleme digestive precum indigestie, dureri de stomac si flatulenta.
  • Este utilizat pentru tratarea malariei, icterului, acneei, cosurilor si infectiilor pielii.
  • Masati parul cu ulei de patrunjel pentru prevenirea caderii parului.
  • Ofera ameliorare de durere.
  • Se foloseste ca tonic muscular si asigura ameliorarea durerii artritice si reumatice.
  • Ajuta la normalizarea menstruatiei si a problemelor conexe, cum ar fi crampe abdominale, greata, durere si oboseala.
  • Se utilizeaza pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, tuse, colici, hipertensiune, rani, tulburari gastro-intestinale, icter, cancer de prostata, sciatica, cistita, celulita, calculi biliari, probleme ale gingiilor si hemoroizi.
  • Este folosit pentru a oferi ameliorare a problemelor vezicii urinare si a rinichilor.
  • Este utilizat pentru purificarea sangelui.
  • Adaugati acest ulei in crema prin scaderea petelor si imbunatatirea tenului.
  • De asemenea, elimina acidul uric.

Beneficiile uleiului din seminte de broccoli

Sprijina hidratarea

Uleiul de seminte de broccoli are acizi grasi esentiali unici, care sunt utilizati in produsele de ingrijire a parului si ofera stralucire parului. Acizii grasi asigura o hidratare lipsita de grasime prin formarea unui strat protector care ajuta la captarea umezelii si hidrateaza pielea.

Amelioreaza stresul de mediu

Uleiul din seminte de broccoli ajuta la prevenirea factorilor de stres ai pielii.

Hidrateaza pielea

Uleiul de seminte de broccoli are acizi grasi esentiali care ajuta la hidratarea pielii, hidratand-o in profunzime. Nu infunda porii ca alte ingrediente pe baza de petrol si ulei mineral.

Hraneste parul si pielea

Uleiul de seminte de broccoli este bogat in alti nutrienti si vitamina C, care ajuta la hranirea parului si a pielii, oferind o stralucire stralucitoare care ofera o piele stralucitoare si tanara.

Ofera retinol

Uleiul de seminte de broccoli are vitamina A care actioneaza ca un exfoliant natural.

Proprietati calmante

Uleiul de seminte de broccoli are acid gras esential numit acid arahidonic, care ajuta la imblanzirea si usurarea mancarimii sau iritatiei pielii.

Utilizari traditionale

  • Aplicati doua picaturi de ulei de seminte de broccoli pentru a repara pielea uscata. De asemenea, ajuta la calmarea iritatiei si inflamatiei pielii.
  • Puneti cateva picaturi de ulei de broccoli pe gat si fata pentru a indeparta ridurile si uscaciunea gatului sau a fetei.
  • Poate fi folosit ca tratament de ingrijire a pielii peste noapte.
  • Masati zona cu arsuri cu acest ulei.â
  • Frecati cuticula de unghii cu acest ulei.
  • Este un remediu pentru cicatricile acneei si daunele provocate de soare.
  • Previne afectiunile cardiace, precum si cresterea celulelor canceroase.
  • Scade starile inflamatorii ale pielii, cum ar fi rozaceea, dermatita si psoriazisul.
  • Cateva picaturi ar putea fi adaugate la protectia solara sau la crema hidratanta zilnica.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...