7.1 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Angina pectorala – 4 plante medicinale care amelioreaza durerile in piept

In momentul in care muschiul inimii nu primeste suficient sange imbogatit cu oxigen, apare durerea in piept, care se numeste sngina pectorala. Aceasta durere nu este o afectiune, ci un simptom principal al unei probleme aparute la inima.

De regula, angina pectorala apare cel mai adesea in urma unui efort fizic, expunerea la frig, dupa pranzuri copioase, stres etc. Localizarea durerii este, in majoritatea cazurilor, in spatele sternului, in partea inferioara, mijlocie sau superioara si mai rar in fata inimii. Iradierea durerii este in bratul si antebratul sting, de-a lungul partii sale interne, pina la degetul mic si inelar.

Durerea este perceputa ca o senzatie de presiune (apasare), zdrobire, arsura, mai rar junghiuri.

Un episod obisnuit de angina pectorala dureaza de la 2 la 10 minute.

In completarea tratamentului prescris de doctor, trebuie sa stii ca exista cateva plante medicinale care pot fi de folos celor cu angina.

Angina pectorala – Plante medicinale care iti sar in ajutor

1.Paducelul

Fitoterapeutii recomanda aceasta planta, deoarece este eficienta in angina pectorala, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, tahicardie, aritmii, fibrilatii, palpitatii, arteroscleroza, miocardita, vasodilatator coronarian si periferic, cresterea permeabilitatii vasculare si fluidificarea sangelui.

Cel mai bun remediu este tinctura de paducel care ajuta la cresterea fluxul sangvin de la nivelul inimii si permite muschiului cardiac sa se contracte mai bine. Aceasta se prepara din frunze, flori si fructe de paducel, in parti egale. Se pun 20 g de amestec peste 100 ml de alcool de 70 grade si lasa la macerat 10 zile. Pentru a calma durerile, se iau cate 20 de picaturi, de 3 ori pe zi, in ptina apa. De asemenea, se poate administra si pulbere de paducel, cate un varf de cutit, de 2 ori pe zi.

Efecte foarte bune se obtin prin asocierea paducelului cu talpa gastei.

2.Anghinarea

Aceasta planta are capacitatea de a reduce colesterolul rau din organism (LDL), de a scadea tensiunea arteriala si de a preveni ateroscleroza. Extractul de anghinare se gaseste sub forma de capsule, tablete si tincturi, dar se poate prepara si sub forma de ceai. Ceaiul de anghinare este si un bun adjuvant in unele afectiuni ale inimii, care se manifesta prin hipertensiune, ateroscleroza si angina pectorala.

Pentru a prepara ceaiul de anghinare se va proceda in felul urmator: intr-un vas se pune o lingura de frunze maruntite, care se oparesc cu 500 g apa clocotita. Dupa racire se strecoara lichidul si se indulceste cu miere. O parte din ceai se bea dimineata pe stomacul gol, dupa care bonavul va sta culcat o jumatate de ora pe partea dreapta. Restul cantitatii de ceai se va bea in cursul zilei, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.

E bine ca tratamentul cu anghinare sa se faca progresiv, incepand cu doze mici, in primele zile, care apoi sa creasca treptat. Tratamentul va dura 20-30 zile, urmat de 1 luna pauza, dupa care se va relua.

3. Odoleanul (valeriana)

Aceasta planta este un bun remediu pentru bolile de inima. La nivelul cardiovascular actioneaza in caz de: cardiopatie ischemica, angina pectorala, hipertensiune arteriala, aritmie extrasistolica, tahicardie, palpitatii, nevroze cardiace aparute pe fond de stres sau spaima.

Din cauza gustului neplacut, se prefera tinctura de valeriana, care se prepara din 20 g radacina cu 100 ml alcool de 70 de grade. Se macereaza timp de 8 zile, apoi se strecoara. Din acesta tinctura se iau de 2-3 ori pe zi, cate 15-20 picaturi, ultima seara la culcare, intr-o cura de 3-6 saptamani.

4.Ghimbirul

Acesta are uimitoare efecte antiinflamatoare si antioxidante. El poate sa ajute la scaderea tensiunii arteriale, la scaderea colesterolului, la scaderea trigliceridelor si la prevenirea cheagurilor de sange. Totodata, ghimbirul este un anticoagulant natural, adica poate sa subtieze sangele, previne, deci, formarea cheagurilor de sange.

Ghimbirul se poate consuma in preparatele culinare sau ca suplimente.

De exemplu, intr-un studiu recent care a implicat participanti cu diabet zaharat tip 2, cercetatorii au descoperit ca 2 g pulbere de ghimbir in fiecare zi au scazut zaharul din sange si au condus la o reducere globala de 10% pe o perioada de 12 saptamani si se stie ca zaharul ridicat din sange este un factor major de risc pentru bolile de inima, insa cu efectele ghimbirului asupra zaharului din sange, riscul de boli de inima poate fi redus cu 10%. De asemenea, un alt studiu care a durat 45 de zile si care a implicat 85 de persoane cu colesterol ridicat, a scos la iveala ca 3 g cu pulbere de gimbir, consumat zilnic, a dus la reduceri semnificative ale nivelului de colesterol si la reducerea riscului de boli de inima.

Vezi si Nu consumati ghimbir daca aveti una din aceste 4 conditii de sanatate!

Sfat

Adoptati un regim sarac in grasimi si, daca sunteti fumator, eliminati tutunul. In acest ultim caz, de ajutor va poate fi unul sau mai multe dintre tratamentele indicate la tabagism.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole