Antioxidantii sunt substantele nutritive pe care noi le consumam, care neutralizeaza efectele radicalilor liberi si apara organismul de bacterii.
Rolul antioxidantilor este acela de a preveni si incetini deteriorarea oxidativa a corpului uman, de a ne ferii de cancer, dar si de alte boli grave, protejand celulele si ajutand la distrugerea virusilor cu care corpul nostru intra in contact. Antioxidantii se gasesc, de regula, in fructe si legume proaspete.
Specialistii afirma ca prin aportul constant de antioxidanti, radicalii liberi sunt neutralizati. Cercetatorii americani au testat de curand o lista cu aproximativ 100 de alimente pentru a stabili o ierarhie a celor mai bogate in antioxidanti.
Castigatorul absolut pare sa fie fasolea boabe rosie care a reusit sa invinga coacazele la destul de mica distanta. Scoruri mari au obtinut si spanacul, anghinarea si vinetele.
Si ciocolata neagra contine antioxidanti puternici si poate scadea tensiunea arteriala, dar nu trebuie sa facem abuz de acest aliment.
De asemenea, si vinul rosu contine antioxidanti puternici, flavonoide si resveratrol, care protejeaza corpul de infectii si previn o serie de afectiuni printre care cancerul, bolile de inima, dar si bolile degenerative precum Alzheimer, Parkinson sau dementa.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Alimente bogate in antioxidanti […]