18.1 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Tinctura de sunatoare. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are aceasta

Tinctura de sunatoare. In primul rand, trebuie stiut ca tincturile sunt extracte de plante care se obtin din combinarea lor cu produse alcoolice de cel putin 40%. Preparatele se pun la soare, se agita zilnic si se lasa la macerat timp de 2-3 saptamani. Cand sunt gata, se strecoara foarte bine, pentru ca sucul sa iasa din plantele mace­rate si apoi se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Doza obisnuita: 5-15 picaturi, luate ca atare sau diluate in ceai ori apa fierbinte. Ex­tern, tinc­turile se folosesc pentru ungerea locurilor bol­nave ori sub forma de cataplasme.

Iata mai jos cum se prepara tinctura de sunatoare:

Ai nevoie de doi pumni cu flori de sunatoare uscata (sau 20 linguri de pulbere) si 500 ml alcool de 50 de grade. Acestea se pun intr-un borcan inchis ermetic si se lasa la macerat 2 saptamani, intr-un loc calduros. La final se strecoara si tinctura obtinuta se pune intr-o sticla de culoare inchisa.

Iata mai jos ce actiuni terapeutice are tinctura de sunatoare:

-Tinctura de sunatoare este indicata in tulburarile de somn si depresie: se consuma cate 15 picaturi de tinctura, de 3 ori pe zi, inainte de masa, in cure de cate 3 saptamani, cu pauze. Vei vedea ca acest tratament este extrem de eficient.

-Tinctura de sunatoare are efecte astringente, antiseptice si antiinflamatoare si este recomandata bolnavilor ce sufera de hepatita, ciroza, dischinezie biliara. Se face un tratament cu tinctura, care dureaza 3 saptamani si se administreaza cate 10 picaturi de tinctura, de 3 ori pe zi.

-Tinctura de sunatoare este indicata in tratamentele gastritei, ulcerului, crampelor stomacale, anemiei, dar si a parazitilor intestinali. Aceasta actioneaza foarte lent, dar cand este utilizat in mod constant, are un efect durabil. Se administreaza cate o lingura pe stomacul gol dimineata si seara.

-Tinctura de sunatoare este recomandata si in atacurile de panica, anxietate si insomnie. Se administreaza sub forma de comprimate, infuzie, tinctura sau de pulbere, in cure de 2-3 luni, de 3 ori pe zi, ultimele doze fiind recomandate seara.

Remedii externe

-Tinctura de sunatoare trateaza arsurile, vanataile si ranile externe. In cazul arsurilor de gravitate mica si medie se face o spalare cu un tampon de vata foarte bine umezit cu tinctura. Imediat dupa ce se usuca pielea, se aplica ulei de sunatoare. Se aplica zilnic, de cate 2-3 ori pe zi, avand grija ca 24 de ore dupa folosirea preparatului cu sunatoare pielea sa nu fie expusa la soare. In cazul vanatailor, se tine o compresa cu tinctura de sunatoare pe zona afectata. In cazul ranilor, se face o spalare cu tinctura, dupa care se lasa rana la aer, pentru a se cicatriza rapid. Tinctura are rolul de a reduce durerea, previne infectia si accelereaza procesul de vindecare si de cicatrizare.

Citeste si

Masti si lotiuni cosmetice cu plante medicinale pentru un ten frumos si sanatos

Sunatoarea, planta care calmeaza ranile dinauntru si din afara

Sunatoarea, cum se foloseste intern si extern

Pasta de sunatoare cu miere. Cea mai veche reteta folosita in bolile de ficat
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole