3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Balneoterapia. Cum sa te vindeci cu ajutorul apei minerale

Balneoterapia este o forma de tratament cu ape termale cunoscuta din cele mai vechi timpuri si folosita ca tratament impotriva a numeroase afectiuni.

Tehnicile balneologice actioneaza asupra organismului prin intermediul receptorilor nervosi, adica prin excitatiile primite de terminatiile nervoase din piele si din alte organe interne.Printre

Principalele statiuni balneare din tara noastra se numara: Caciulata, Baile Herculane, Baile Olanesti, Baile Felix, Amara sau Baile Tusnad, Sovata, Techirghiol, Vatra Dornei, Govora, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Sinaia, Baile Borsa, Moneasa, Geoagiu – Bai, Borsec, Covasna, Praid, Singeorz Bai, Biborteni, Buzias, Ocna Sibiului, Mangalia, Baile Harghita si Baile Homorod.

Baile de apa minerala, in comparatie cu baile de apa obisnuita se diferentiaza prin actiunea lor chimica, actiunea excitanta a gazelor asupra pielii manifestandu-se prin vasodilatarea periferica.

Iata cate de importante sunt mineralele din apa pentru organism:

-Sulful este benefic pentru bolile de piele, problemele respiratorii sau inflamatii ale pielii;
-Clorura de sodiu este benefica in tratamentul bolilor reumatice, al artritei, in tulburarile sistemului nervos central, post-traumatice sau postoperatorii;
-Arsenicul, in doze foarte mici poate ajuta la cresterea tesutului, dar si in tratarea infectiilor fungice ale picioarelor;
-Borul ajuta la cresterea masei musculara si intareste oasele;
-Calciul este si el eficient in consolidarea oaselor si in prevenirea retentiei de apa;
-Potasiul ajuta la normalizarea ritmului cardiac, reducere tensiunea arteriala, elimina toxinele din organism si ajuta pielea sa ramana sanatoasa;
-Bromul relaxeaza muschii;
-Sodiul stimuleaza sistemul limfatic al organismului, dar are si un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.
Dupa cum spuneam mai sus, balneoterapia este recomandata ca tratament in diverse afectiuni, iar beneficiile terapiei variaza de la calmarea durerii la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Iata mai jos ce afectiuni poti trata cu ajutorul balneoterapiei:

  • Dureri de spate
  • Artrita
  • Spondilita anchilozanta
  • Spasme musculare
  • Dureri de cap
  • Dureri de muschi
  • Boli de inima, afectiuni ale aparatului cardiovascular
  • Obezitate
  • Afectiuni ginecologice
  • afectiuni ale glandelor endocrine
  • Sechele cauzate de diverse traumatisme
  • Psoriazisul
  • Depresia, oboseala cronica, anxietate si insomnia
  • Leziuni la nivelul maduvei spinarii
  • Accidente vasculare cerebrale
  • Acnee, dermatita, eczeme
  • Afectiuni ale tubului digestiv
  • Afectiuni ale ficatului, pancreasului

Se pare ca specialistii au identificat 3 etape de vindecare in cazul celor care apeleaza la balneoterapie in scopul tratarii unor afectiuni. Astfel, trebuie sa stiti ca organismului ii trebuie o perioada de 3 pana la 7 zile de adaptare pentru a raspunde la tratament. Atentie si la faptul ca exista posibilitatea ca dupa 2 saptamani de balneoterapie sa aveti dureri de cap, insomnii, tahicardie si o stare accentuata de oboseala, toate aceste simptome reprezentand doar perioada de criza a tratamentului.

Spre finalul tratamentului, starea de sanatate se imbunatateste considerabil, iar simptomele dispar. S-a observat ca efectele unui tratament balnear pot dura si pana la 10-12 luni de zile.

Balneoterapia – Contraindicatii:

Balneoterapia nu se recomanda persoanelor alergice la iod, care au probleme de hiper sau hipo tiroida, insuficienta cardiaca, pulmonara sau respiratorie, care sufera de micoze, ulceratii sau bataturi si nici femeile insarcinate nu au voie.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Baile in aer liber, centrele spa, strandurile, piscinele, dar si baile termale acoperite sunt peste tot in aceasta statiune cunoscuta din Ungaria. Parcurile din zona, inclusiv Gradina Zoologica Din Budapesta, care este aproape de statiunea balneara, vor face vizita aici mult mai relaxanta si placuta. Cu multe centre de tratament, statiunea ofera in plus si distractii de noapte, savurari culinare si culturalizare. Muzeul Bocksai Isvan si Galeria Hajduszoboszlo sunt doar doua dintre aceste atractii. Vezi si: Balneoterapia. Cum sa te vindeci cu ajutorul apei minerale […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole