Bai termale in Ungaria la granita cu Romania. Top destinatii

Baile termale au numeroase beneficii, iar oamenii dintotdeauna au cautat sa se relaxeze in astfel de statiuni. Pe langa relaxare, tratamentele de vindecare a diverselor afectiuni sunt la fel de cautate. Ungaria este una dintre destinatiile cele mai cautate pentru astfel de statiuni. Iata topul celor mai frumoase si eficiente locuri cu bai termale in Ungaria la granita cu Romania.

Bai termale in Ungaria la granita cu Romania – trateaza afectiunile natural

1 – Statiunea Gyula

Statiunea Gyula

Acest oras este un oras balnear istoric, care se mandreste cu baile termale si cu faptul ca este pe lista celor mai cautate destinatii pentru turism de sanatate si recuperare din Europa. Situata in sudul tarii, aceasta statiune balneara a devenit o destinatie foarte cautata si de catre romani, datorita bailor termale, piscinelor, campingurilor, dar si a atractiilor istorice din zona.

Plimbarile la castelele istorice Gyula, Almasy, Breda, dar si vizitele la Biserica Sf Iosif sau la casa memoriala a lui Bela Bartok pot face o vacanta de neuitat. Pe langa culturalizare, turistii se pot bucura de mancarurile specifice zonei, de plimbarile cu airwheels, de festivalurile de jazz si de teatru.

2 – Hajduszoboszlo

Hajduszoboszlo

Baile in aer liber, centrele spa, strandurile, piscinele, dar si baile termale acoperite sunt peste tot in aceasta statiune cunoscuta din Ungaria. Parcurile din zona, inclusiv Gradina Zoologica Din Budapesta, care este aproape de statiunea balneara, vor face vizita aici mult mai relaxanta si placuta. Cu multe centre de tratament, statiunea ofera in plus si distractii de noapte, savurari culinare si culturalizare. Muzeul Bocksai Isvan si Galeria Hajduszoboszlo sunt doar doua dintre aceste atractii. Vezi si: Balneoterapia. Cum sa te vindeci cu ajutorul apei minerale

Bai termale in Ungaria la granita cu Romania – trateaza bolile dermatologice si ginecologice si relaxeaza-te

3 – Zalakaros

Zalakaros

Statiunea este unul dintre cele mai importante centre de relaxare din sud-vestul tarii. Veche de peste 800 de ani, aceasta asezare a devenit o super destinatie dupa exploatarea resurselor termale. Astfel, apa termala de aici este recunoscuta in toata lumea ca fiind miraculoasa pentru problemele ginecologice si afectiunile reumatologice.

4 – Heviz

Heviz

Lacul Heviz este unul dintre cele mai cunoscute lacuri din Europa pentru beneficiile sale. Cu o suprafata de circa 47 500 de metri, lacul este alimentat de catre un izvor de apa termala, facandu-l o oaza de sanatate. Temperatura din lac este in medie de 34 de grade Celsius pe timpul verii, fara sa scada sub 26 de grade Celsius in timpul iernii. Proprietatile curative de apei termale si namolului din Herviz au actiuni benefice mai ales pentru afectiunile articulare si hepatice.

5 – Turkeve

Turkeve

Romanii pot ajunge foarte usor in aceasta statiune, deoarece este situata la granita Ungariei cu Romania. Aici, turistii se bucura de tratamente naturale, cu apa termala. Afectiunile ce pot fi vindecate cu apa de aici sunt in special cele reumatice, dermatologice si ginecologice.

Sursa foto: hotelguru.ro, wellnesshotelgyula.hu

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...