0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ceai de salcie (scoarta) – Remediul natural pentru nevralgii, reumatism si febra

Scoarta de salcie (Salix spp.) a fost folosita de secole in medicina traditionala pentru beneficiile sale remarcabile asupra sanatatii. Aceasta planta contine substante active, precum salicina, care au proprietati antiinflamatoare, analgezice si antifebrile. Un mod popular si eficient de a beneficia de aceste calitati este prin prepararea ceaiului de salcie. Descopera puterea vindecatoare a acestei plante si cum poate oferi alinare in caz de nevralgii, reumatism si febra.

Deseori numit aspirina naturii, datorita continutului de acid acetilsalicilic, ceaiul din scoarta de salcie este o reteta veche pentru calmarea durerii din organism. A fost folosit de vechii egipteni, inca din 3000 i.Hr., pentru a trata mai multe afectiuni.

Odata ce salicina este absorbita, se descompune in diversi derivati de salicilat, care au o varietate de capacitati de promovare a sanatatii. Efectele salciei albe dureaza mai mult decat aspirina pentru a se produce, dar tind sa dureze mai mult si sa provoace mai putine reactii adverse decat efectele secundare ale aspirinei.

Ceai de salcie – Beneficii pentru sanatate

1. Proprietati antinevralgice:

Scoarta de salcie este cunoscuta pentru capacitatea sa de a ameliora durerile asociate cu nevralgiile. Substantele active din salcie actioneaza ca analgezice naturale, reducand senzatia de durere si disconfort. Consumul regulat de ceai de salcie poate fi benefic pentru persoanele care sufera de dureri neuropatice sau alte tipuri de nevralgii.

2. Calmarea disconfortului reumatic:

Pentru cei care se confrunta cu afectiuni reumatice, precum artrita sau reumatismul, ceaiul de salcie poate oferi alinare. Proprietatile antiinflamatoare ale salicinei pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii asociate acestor afectiuni. Consumul regulat poate contribui la mentinerea flexibilitatii articulatiilor si la imbunatatirea calitatii vietii pentru cei cu probleme reumatice.

Vezi si: Care sunt cele mai bune plante pentru reumatism. Retete de ceai recomandate de specialisti

3. Efect antifebril:

Una dintre cele mai importante proprietati potential antiinflamatorii ale scoartei de salcie este in reducerea febrei. Substantele sale active ajuta la scaderea temperaturii corpului, oferind astfel un sprijin natural in caz de infectii care provoaca febra. Ceaiul de salcie poate fi un aliat eficient in combaterea febrei, oferind in acelasi timp un tratament bland si natural.

Mod de preparare a ceaiului de salcie:

La 500 ml apa fierbinte, se adauga 4 linguri de scoarta de salcie si se fierbe 5-10 minute, apoi se opreste focul si se lasa la infuzat 20 de minute, apoi strecoara si adauga miere, lamaie sau scortisoara pentru a imbunatati gustul.

Atentie:

Desi ceaiul de salcie este considerat in general sigur pentru consum, este important sa nu fie utilizat in exces si sa fie evitat de catre persoanele alergice la aspirina sau cele cu afectiuni gastrointestinale. Inainte de a incepe orice regim de tratament, este intotdeauna recomandat sa consulti un profesionist in domeniul sanatatii.

Vezi si: Top 7 ceaiuri cu efect antiinflamator

Vezi si: 10 plante medicinale care pot lua locul analgezicelor. Te scapa natural de durere

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole