0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

8 alimente bogate in magneziu

Vrei sa ai mai multa energie, sa reduci inflamatia din organism si sa-ti intaresti imunitatea? Ei bine, magneziul te poate ajuta. Acest mineral joaca un rol important in sanatatea organismului tau si, daca nu vrei sa apelezi la suplimentele din farmacii, trebuie sa stii ca exista si alimente bogate in magneziu.

Pe langa faptul ca alimentele bogate in magneziu sustin un sistem imunitar sanatos, acestea pot juca un rol in prevenirea anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu publicat in iunie 2017 in European Review for Medical and Pharmacological Sciences. Totodata, s-a descoperit ca alimentele care contin magneziu ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii si la prevenirea accidentului vascular cerebral. In plus, trebuie sa mai stii ca un studiu publicat in octombrie 2017 in Molecular Nutrition and Food Research a aratat ca o dieta vegana echilibrata din punct de vedere nutritional, a scazut trigliceridele, insulina si colesterolul la participantii la studiu, in comparatie cu o dieta omnivora sanatoasa.

Suplimentele de magneziu sunt disponibile in toate farmaciile, dar dieteticienii spun ca este de preferat sa consumi mai bine alimente care contin magneziu in mod natural pentru a preveni o deficienta de magneziu.

Aportul zilnic recomandat de magneziu pentru femei este de aproximativ 310-320 miligrame pe zi, iar pentru barbati, este de aproximativ 400-420 de miligrame pe zi.

Alimente bogate in magneziu

1.Spanac (fiert)

Spanacul crud este bogat in multi nutrienti, dar dupa fierbere, acesta devine foarte bogat in magneziu. Totodata, studiile sugereaza ca legumele cu frunze verzi, precum spanacul, pot avea proprietati anti-imbatranire. De fapt, cercetarile arata ca spanacul poate proteja sanatatea creierului de bolile legate de varsta.

2.Ciocolata neagra

Ciocolata neagra, cea cu 70% pana la 85% substante solide de cacao, contine magneziu, dar si mangan, cupru si fier. Doar 30 g de ciocolata contine 63,8 miligrame de magneziu. In plus, ciocolata neagra contie flavanoli care au un efect pozitiv asupra sanatatii inimii prin reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea fluxului sanguin catre inima si catre creier.

3.Caju

28 g caju crude= 81,8 mg magneziu

Pe langa magneziu, nucile caju mai contin si cupru, zinc, proteine ​​​​pe baza de plante, fibre alimentare si antioxidanti sub forma de fitosteroli si compusi fenolici. Totodata, exista studii care demonstreaza ca nucile de caju au efecte benefice asupra nivelului de stres oxidativ, a inflamatiei si a activitatii vasculare/arteriale care promoveaza o inima sanatoasa.

 4.Tarate de grau

Se stie despre taratele de grau ca sunt o sursa excelenta de fibre alimentare, dar trebuie sa stii ca acestea sunt bogate si in magneziu, mangan, seleniu si fosfor.

30 g tarate de grau= 171 mg magneziu (aproape jumatate din valoarea zilnica intr-un singur aliment)

Taratele de grau au grija de sanatatea noastra intestinala, actionand ca un prebiotic.

5.Seminte de floarea soarelui (crude)

1 cana seminte de floarea soarelui= 150 mg magneziu

Pe langa acest mineral esential, semintele contin si o cantitate serioasa de micronutrienti precum vitamina E, tiamina, mangan si cupru.

Studiile au demonstrat ca semintele crude de floarea soarelui (30 g/zi) pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol si trigliceride, doi factorii majori care duc la aparitia bolilor de inima.

6.Semintele de in

2 linguri seminte de in (intregi)= 80 mg magneziu

Semintele de in sunt considerate superalimente si pe buna dreptate. Acestea sunt hranitoare, deoarece sunt bogate in minerale, fibre si acizi grasi omega-3 antiinflamatori. In plus, aceste ofera si substante antioxidante numite lignani care ajuta la promovarea echilibrului hormonal.

7.Migdale

Migdalele sunt si ele bogate in magneziu. De exemplu: 30 g migdale= 57 mg magneziu. In plus, acestea mai sunt apreciate si datorita prezentei acizilor grasi mononesaturati, fibrelor alimentare si antioxidantilor (catechina, epicatechina si flavonoli) care lupta impotriva cancerului de piele si a daunelor prin inversarea stresului oxidativ de la o dieta proasta, poluare si expunerea la lumina UV.

8.Fasole neagra

Fasolea neagra este si ea bogata in magneziu, fibre si aminoacizi (care formeaza proteine). In plus, aceasta este foarte densa in nutrienti, o portie de fasole neagra contine, de asemenea, peste 20% din valoarea zilnica de folat, mangan, tiamina, fosfor si fier.

170g fasole neagra= 120 mg magneziu

Unele studii au constatat ca includerea fasolei negre in dieta ajuta la reglarea eliberarii insulinei si creste statutul antioxidant. Prin urmare, fasolea are capacitatea de a ne furniza energie „eliberata in timp” sub forma de amidon.

Vezi si: Ingrasamant natural pentru plante cu magneziu

Vezi si: O cauza nebanuita a insomniei – lipsa de magneziu

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole