4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Blooming tea. Ce trebuie sa stii despre „ceaiul care infloreste”

Inca din cele mai vechi timpuri, ceaiul a fost consumat atat pentru aroma, cat si pentru marile sale beneficii aduse sanatatii. Ei bine, in aceasta categorie intra si Blooming tea, „ceaiul care infloreste”. Acesta este originar din China, unde a fost savurat nu numai pentru gustul sau distinctiv, ci si pentru forma sa estetica, care este considerata o arta remarcabila.

Blooming tea reprezinta o combinatie de flori comestibile si frunze de ceai verde, oolong sau negru, Acestea sunt uscate si modelate in bile, legate cu fire de bumbac sau matase. Pentru a le intineri, se pune pur si simplu o bila in apa clocotita, apoi pare ca totul prinde viata. Aceste flori lasa ceaiului o aroma de neegalat in comparatie cu pliculetele de ceai traditionale.

De regula, cele mai folosite flori sunt: iasomia, crizantema, galbenelele, globul amarant, galbenelele, crin, hibiscus etc. Ceaiul inflorit este benefic pentru corpul si mintea noastra, deoarece este bogat in antioxidanti si vitamine precum vitamina B, C si E. Totodata, pentru doamne, consumul acestui ceai poate ajuta la hranirea pielii si la prevenirea acneei.  

Vezi si: Gunpowder. Ce trebuie sa stii despre ceaiul care „explodeaza”

Ce beneficii are ceaiul inflorit:

Frunzele de ceai sunt o sursa excelenta de antioxidanti. Acestea contin flavonoide si catechine care s-a dovedit ca protejeaza celulele umane de boli si ofera calitati anti-imbatranire. In plus, ceaiul verde contine si teanina care reduce stresul, imbunatateste starea de spirit si poate avea un efect relaxant asupra creierului.

Florile din ceai, pe de alta parte, au si ele numeroase calitati terapeutice, in functie de tipul lor. De exemplu:

-Iasomia ajuta la prevenirea respiratiei urat mirositoare si ajuta si la reglarea tensiunii arteriale.

-Crinii te ajuta sa ai un somn mai linistit, calmeaza nervii si intareste plamanii.

-Trandafirii sunt grozavi pentru circulatia sangelui, dar si pentru piele.

-Crizantemele ajuta la eliminarea toxinelor si la prevenirea acneei.

-Galbenele sunt grozave pentru pielea ta.  

Exista atat de multe beneficii ale consumului de ceai inflorit incat toata lumea ar trebui sa-l consume. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale acestuia:

  • Blooming tea ajuta la prevenirea cancerului. Ceaiul inflorit este plin de antioxidanti, inclusiv catechine si flavonoide. Acest lucru poate avea un efect pozitiv in viata ta, reducand sansele de cancer de san, colorectal si prostata;
  • Trateaza tusea si te scapa de flegma din gat;
  • Ceaiul inflorit stimuleaza functia creierului. Studiile raporteaza ca bautorii de ceai inflorit experimenteaza abilitati cognitive si motorii mai bune. Te ajuta sa te concentrezi mai bine si ajuta la prevenirea tulburarilor neurologice asociate cu Alzheimer si boala Parkinson;
  • Previne aparitia artritei. Proprietatile antiinflamatoare ale ceaiului inflorit te ajuta sa te misti fara dureri articulare pe masura ce imbatranesti;
  • Ceaiul de flori este un excelent diuretic si detoxifiant. Antioxidantii din ceai curata organismul de toxine si lupta impotriva infectiilor; 
  • Imbunatateste metabolismul si ajuta la pierderea in greutate;
  • Imbunatateste vederea;
  • Imbunatateste digestia. Atunci cand te confrunti cu balonare sau constipatie, apeleaza la ceaiul inflorit, nu la medicamente. Acesta elimina toxinele din stomac, facand sistemul digestiv sa functioneze cum trebuie in cel mai scurt timp;
  • Imbunatateste sanatatea inimii. Consumul regulat al acestui ceai reduce colesterolul rau, inclusiv LDL si trigliceridele. Totodata, ajuta si la protejarea oxidarii moleculelor LDL, imbunatatind starea inimii in mod natural;
  • Amelioreaza stresul. Ceaiul este bogat in aminoacizi, inclusiv teanina, care imbunatateste starea de spirit;
  • Reduce durerea si inflamatia. Acesta  (atenueaza raceala, durerile de gat si durerile de cap).

Vezi si: Nucsoara, condimentul-terapeutic. In ce afectiuni este indicata

Blooming tea – Cum sa te bucuri de beneficiile acestui ceai

Pentru a avea parte de toate proprietatile sale, trebuie sa stii cum se prepara.

Ei bine, pentru inceput, se foloseste un ceainic incapator de sticla transparenta. Apa in care se adauga bila nu trebuie sa depaseasca 80 grade C, iar infuzarea sa fie de 3-5 minute. De regula, o bila se infuzeaza in aproximativ 500 ml apa.

La finalul infuzarii, bila se deschide treptat, transformandu-se intr-un ornament in toata regula, moment in care vei sti ca ceaiul este gata de servit.

E bine de stiut si faptul ca o bila se poate infuza de 2-3 ori, dar spectacolul infloririi poate fi admirat o singura data.  

Vezi si: Ceremonia ceaiului, o traditie japoneza cu o mare atentie la detalii. 7 pasi esentiali de care sa tii cont

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole